سید حسین اسلامی با بیان اینکه ۲۷ واحد دارای مجوز سورتینگ و بسته بندی برنج در شهرستان آمل فعالیت دارند، گفت: ظرفیت هر یک از واحدها میانگین ۳ هزار تن برنج در سال است.
وی اظهار کرد: سورتینگ برنج عملی است که در آن برنجهای با رنگ غیرمعمول، سنگریزهها، حشرات کوچک مانند، شپش، شوآک (یا در زبان محلی دَلِک که به برنجهای غیرهمسان میگویند) و هر گونه ضایعات دیگر از برنج جدا میگردد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با اشاره به اینکه سورتینگ باعث افزایش کارایی ظاهری برنج می شود، افزود: با سورت برنج نتایج عالی در بهبود ایمنی مواد غذایی با حذف مواد خارجی مانند، سنگ، شیشه، پلاستیک و سایر مواد ناخواسته به دست می آید.
وی تصریح کرد: برنج قبل از اینکه وارد دستگاه سورتینگ شود با دستگاه دیگری به نام دستگاه بوجاری الک زده می شود بطوری که خروجی دستگاه بوجاری به دستگاه سورت متصل است و مکانیزم کاری دستگاه سورتینگ به این صورت است که برنج های خالص شده از نظر شکستگی وارد دستگاه سورت شده سپس به وسیله بالابر درون مخزن شیشه ای ریخته می شود.
اسلامی ادامه داد: دستگاه سورتینگ قادر به پاکسازی ۲۰ تن برنج در ساعت است و این دستگاه را می توان برای مرتب سازی انواع مختلف برنج برنامه ریزی کرد.