جنگ احتمالی ایران و عربستان چگونه خواهد بود؟
“بست دیفنس” در گزارشی به قلم “مایکل نایت،” مقاله نویس آمریکایی نوشت: زمانی که کسی از من بپرسد جنگ ایران و عربستان چگونه خواهد بود، نخستین پاسخ من به او این است که باید به اطراف نگاه کند؛ زیرا این جنگ درحال وقوع است. همانطور که “ویلیام گیبسون،” نویسنده آمریکایی معتقد است: “آینده، همین زمان […]
“بست دیفنس” در گزارشی به قلم “مایکل نایت،” مقاله نویس آمریکایی نوشت: زمانی که کسی از من بپرسد جنگ ایران و عربستان چگونه خواهد بود، نخستین پاسخ من به او این است که باید به اطراف نگاه کند؛ زیرا این جنگ درحال وقوع است. همانطور که “ویلیام گیبسون،” نویسنده آمریکایی معتقد است: “آینده، همین زمان حال است.” در حال حاضر، ایران و عربستان سعودی نیروهای نیابتی یکدیگر را به صورت غیرمستقیم در یمن، سوریه، بحرین و استان شرقی عربستان سعودی می کُشند.
نگارنده این گزارش در ادامه افزود: آینده نیز چیزی مشابه امروز خواهد بود. فقط الگوی موجود کمی شدیدتر می شود و حتی ممکن است در مدتی کوتاه از حد خود فراتر رود. پس از مدتی، هم سطح ِجنگ های نیابتی سرزمین های دیگر می شود.
در ادامه این گزارش آمده است: تهران پس از جنگ ۸ ساله عراق، جنگ های نیابتی را ترجیح داده و از نیروهای حماس و حزب الله لبنان استفاده کرده است. عربستان سعودی نیز به دلیل نداشتن یک ارتش قدرتمند و به منظور ضربه زدن به دشمنان خود، از جنگ های نیابتی استفاده کرده است. رژیم آل سعود از همین شیوه برای حمله به نیروهای اشغالگر مصر در جنگ داخلی یمن در سال ۱۹۶۲ تا ۱۹۷۰ و همینطور علیه نیروهای شوروی در افغانستان استفاده کرد.
نویسنده در ادامه افزود: تهران نیز به شدت از حزب الله لبنان حمایت می کند و اعضای این گروه به ستون های اصلی ایران برای مقابله با نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی تبدیل شده اند. به تازگی این نیروها نیز در سوریه برای حمایت از بشار اسد حضوری فعال دارند. نیروهای انصارالله نیز با ارتش عربستان سعودی در یمن مقابله می کنند.
به نوشته بست دیفنس، عربستان سعودی و ایران می خواهند به یکدیگر صدمه بزنند و یکدیگر را به شیوه های مختلف بیازمایند و حتی محدودیت های یکدیگر را گوشزد کنند. به این ترتیب با ادامه چنین روندی، جنگ نیابتی میان ایران و عربستان سعودی شدیدتر از آن چیزی خواهد بود که امروز در سوریه در حال وقوع است. “سعود الفیصل،” وزیر امور خارجه عربستان سعودی از مارس سال ۲۰۱۲ (اسفند ۹۰) پیوسته اعلام کرد: “مسلح کردن مخالفان (سوری) یک وظیفه است.” فراهم کردن موشک های ضد هوایی مرحله بعدی خواهد بود. با وجود آنکه نه عربستان سعودی و نه ایران انتظار جنگی متعارف با یکدیگر را دارند، درگیری های مرزی میان این دو کشور و همچنین جنگ بر سر زمین های نفتی مشترک رخ می دهد. به ادعای این وبسایت، پس از آن ایران آزمایش های موشکی اش را نزدیک سواحل و خطوط دریایی انجام خواهد داد. اینگونه مسائل در دوران جنگ ایران و عراق نیز به وقوع پیوست. همچنین هر دو کشور از جنگ های سایبری استفاده خواهند کرد.
نگارنده در انتهای این گزارش مدعی شد: در آینده ای نه چندان دور خواهیم دید عربستان و ایران از نیروهای نظامی علیه یکدیگر استفاده می کنند؛ زیرا هر دو کشور در مقایسه با جنگ ایران و عراق بسیار قدرتمندتر شده اند.