اجتماعی » اخبار » مذهبی
کد خبر : 96157
دوشنبه - ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۰

تنها مرکز شبانه‌روزی حفظ قرآن تهران در آستانه تعطیلی است

مؤسسه قرآنی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) از مؤسسات موفق در تربیت حافظان قرآن است که در استان‌های محروم به تربیت حافظان قرآن اقدام کرده و تاکنون بیش از هزار و ۷۰۰ نفر در این مؤسسه، کل قرآن کریم را حفظ شده‌اند. این مؤسسه در حالی در استان‌های مختلف مشغول فعالیت است که شهر بزرگی مانند تهران […]

تنها مرکز شبانه‌روزی حفظ قرآن تهران در آستانه تعطیلی است

مؤسسه قرآنی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) از مؤسسات موفق در تربیت حافظان قرآن است که در استان‌های محروم به تربیت حافظان قرآن اقدام کرده و تاکنون بیش از هزار و ۷۰۰ نفر در این مؤسسه، کل قرآن کریم را حفظ شده‌اند.

این مؤسسه در حالی در استان‌های مختلف مشغول فعالیت است که شهر بزرگی مانند تهران با توجه به هجمه‌‌های وسیع فرهنگی دشمن بیشتر به توجه نیاز داشت اما به دلیل بالا‌ بودن هزینه‌ها در تهران مسؤولان مؤسسه توان راه‌اندازی شعب و مراکز شبانه‌روزی حفظ قرآن در تهران را نداشتند تا اینکه حدود چهار سال پیش و با همت حجت‌الاسلام مختار نوبختی امام جماعت مسجد جابری تهران اولین شعبه مؤسسه در شهرری راه‌اندازی شد و در ادامه یک شعبه دیگر و دو مرکز شبانه‌روزی حفظ قرآن کریم توسط این مؤسسه در تهران راه‌اندازی شد.

اما شعب و مراکز مؤسسه در تهران برای ادامه فعالیت با مشکلات متعدد مالی و مکانی مواجه شدند تا جایی که یکی از مراکز شبانه‌روزی حفظ قرآن به دلیل همین مشکلات تعطیل شد و دیگر مرکز حفظ قرآن هم شرایط مطلوبی ندارد.

حجت‌الاسلام نوبختی امام جماعت مسجد جابری و مدیر مؤسسه بیت‌الاحزان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس، گفت: پرداختن ریشه‌ای به موضوعات قرآنی از سال‌ها قبل دغدغه من بود و برنامه‌های مختلفی را هم با کمک دوستان در مسجد اجرا کردیم تا اینکه از سال ۹۳ با مؤسسه بیت‌الاحزان آشنا شدم و حس کردم بیت‌الاحزان، مؤسسه‌ای است که در زمینه قرآن مخصوصاً حفظ و جذب جوانان به شکل جهادی عمل می‌کند و نسبت به دیگر مؤسسات قرآنی، ویژگی‌هایی دارد و در حوزه قرآن موفق بوده است.

شاگرد مرحوم آیت‌الله مجتهدی ابراز داشت: از آنجا که دأب عزیزان دست‌اندرکار مؤسسه بیت‌الاحزان بیشتر فعالیت در مناطق محروم بود، به این نتیجه رسیدیم شاید محروم‌تر از تهران، جایی نباشد. از آنجا که جوانان و نوجوانان تهرانی بیشتر مورد هجمه فرهنگی هستند و باید اینجا سرمایه‌گذاری شود، از این دوستان درخواست کردیم در تهران شعبه و مدرسه شبانه‌روزی دایر کنند و در حوزه قرآن فعالیت‌ها بیشتر شود.

وی گفت: مسؤولان مؤسسه بیت‌الاحزان، خواسته ما را اجابت کردند و به هر حال در تهران دو شعبه راه‌اندازی شد. اولین شعبه بیت‌الاحزان در شهرری و دومین شعبه را در میدان شهدا خیابان شکوفه، خیابان شهید درودیان جنب مسجد جابری دایر کردیم و به طور رسمی فعالیت مؤسسه در تهران آغاز شد. بعد دیدیم در تهران و حومه تهران درخواست‌های زیادی برای دایر کردن شعبه وجود دارد، گفتیم باید مدرسه شبانه‌روزی دایر کنیم تا بتوانیم برای راه‌اندازی شعب مؤسسه نیرو تربیت کنیم. البته مؤسسه بیت‌الاحزان حفاظ بسیار قوی و خلاق زیاد دارد اما از آنجا که این عزیزان اهل تهران نیستند مهاجرت آنها به تهران هزینه‌ داشت، از این رو تصمیم گرفتیم مشکل را به صورت زیر‌بنایی حل کنیم و مقرر شد با راه‌اندازی مرکز شبانه‌روزی حفظ قرآن جوانان تهرانی را برای این کار تربیت کنیم.

امام جماعت مسجد جابری از راه‌اندازی مراکز حفظ خبر داد و گفت: به این ترتیب دو مرکز برای آقایان و خواهران در تهران راه‌اندازی شد و در اولین سال ۲۰ نفر از خواهران و ۱۷ نفر از برادران موفق به حفظ کل قرآن شدند.

وی ادامه داد: در ابتدای راه گمان ما این بود که خیران فوراً پای کار آمده و همه مشکلات مالی حل می‌شود اما این اتفاق آن‌طور که انتظار می‌رفت رخ نداد و در سال اول به سختی برخی هزینه‌های مراکز حفظ شبانه‌روزی را تأمین کردیم و نهایتاً ۲۵ میلیون تومان حقوق مربیان هم به بدهی‌های ما افزوده شد. مشکل به حقوق ختم نمی‌شد و برای سال بعد نتوانستیم محلی را هم برای برپایی دوره‌های شبانه‌روزی تأمین کنیم و ناچار در سال دوم مرکز شبانه‌روزی حفظ خواهران تعطیل شد. البته این مرکز را به صورت روزانه ادامه دادیم و در حال حاضر، ۱۲ نفر از خانم‌ها روزانه به جای حفظ یکساله، در طول دو ساله و نیم حافظ قرآن می‌شوند که اکنون ۱۲ جزء قرآن را حفظ کرده‌اند.

حجت‌الاسلام نوبختی گفت: برای سال دوم ۲۰ نفر از برادران را برای حفظ قرآن جذب مرکز شبانه‌روزی کردیم اما به علت نداشتن امکانات و مکان نامناسب تنها ۱۴ قرآن‌آموز در مرکز ماندند و برای تأمین هزینه‌های این افراد هم با مشکل مواجه هستیم.

مدیر بیت‌الاحزان تهران گفت: در مرکز شبانه‌روزی باید سه وعده غذا در روز برای قرآن‌آموز و مربیان تأمین شود و هزینه‌های آب، برق، حقوق اساتید و… هم به هزینه‌های ما اضافه می‌شود و مجموعاً هر قرآن‌آموز ماهانه برای ما ۸۰۰ هزار تومان هزینه دارد اما از هر نفر ماهانه ۲۰۰ هزار تومان شهریه می‌گیریم زیرا بیش از این توان پرداخت ندارند.

نوبختی مشکل مکان را بزرگترین مشکل مراکز شبانه‌روزی حفظ قرآن مطرح کرد و گفت: برای راه‌اندازی مراکز، یکی از نهاد‌ها ساختمان‌هایی در اختیار ما قرار داده بود که این ساختمان‌ها تنها یک سال به ما داده شد و برای سال دوم ناچار این مکان‌ها را تحویل دادیم، البته مسجد، موقوفه‌ای داشت که توانستیم مرکز برادران را در آنجا مستقر کنیم اما برای مرکز خواهران با مشکل مکان مواجه شدیم و به ناچار این مرکز تعطیل شد.

وی ادامه داد: در تهران حسینیه‌های زیادی وجود دارد که فقط در ایام محرم فعال هستند و در طول سال فعالیت چندانی ندارند. اگر این حسینیه‌ها در اختیار مؤسساتی چون بیت‌الاحزان قرار گیرند، می‌توان در آن سالانه ده‌ها حافظ کل قرآن تربیت کرد، حتی حضور قرآن آموزان در حسینیه‌ها باعث رونق برنامه‌های عزا‌داری و دیگر برنامه‌های حسینیه می‌شود. اما این اتفاق رخ نمی‌دهد و گویا مردم اعجاز قرآن و آثار تربیتی آن را باور ندارند و درحالی که قرآن و عترت دو موضوع جدایی ناپذیرند، برای مراسم‌های اهل‌بیت(ع) هزینه‌های زیادی می‌کنند اما برای قرآن نه.

نوبختی با تقدیر از خیرانی که در راه تربیت حافظان قرآن در کنار مؤسسه بوده‌اند گفت: البته برخی از خیران هستند که به ما کمک می‌کنند و اگر آنها نبودند تا اینجای کار هم جلو نمی‌آمدیم اما این کمک‌ها کافی نیست و برای ادامه راه به حمایت‌های بیشتر نیاز داریم.

وی ادامه داد: بیشتر مشکل ما برای ادامه کار مراکز شبانه‌روزی حفظ قرآن مشکل مکان است زیرا قیمت خرید و اجاره ساختمان در تهران بسیار بالا است، از طرفی محلی هم که از طرف مسجد برای مرکز حفظ قرآن تأمین کرده‌ایم چندان مناسب نیست و تعداد کمی قرآن‌آموز را می‌توان در آن جا داد.

مدیر مؤسسه بیت‌الاحزان تهران با اشاره به برکات حفظ قرآن گفت: اگر محاسبه کنیم هر قرآن‌آموز در مراکز حفظ روزانه ۵ جزء قرآن می‌خواند و اگر در مرکز ۲۰ قرآن‌آموز حضور داشته باشند روزانه ۱۰۰ جزء قرآن یعنی بیش از سه ختم قرآن انجام می‌شود که ثواب این تلاوت‌ها قطعاً به خیران حامی مرکز خواهد رسید. البته این تنها برکت این مراکز نیست و نباید فراموش کنیم که قرآن نسخه شفابخش همه مشکلات زندگی است و حفظ قرآن هم مقدمه‌ای برای انس و عمل به آن است و به این صورت است که جامعه ما سلامت خواهد شد و با انس با آیات الهی می‌توان میزان جرم و جنایت را هم کاهش داد.

امام جماعت مسجد جابری خاطرنشان کرد: خطبا، وعاظ و ائمه جمعه می‌توانند در این زمینه روشنگری کنند و آثار و برکات جاری شدن قرآن در زندگی را برای مردم تبیین کنند. حتی چه اشکالی دارد برنامه‌ای مانند «سمت خدا» یکی ـ دو جلسه را به بحث تربیت قرآنی جوانان اختصاص بدهد. اگر ما واقعاً می‌خواهیم نسل‌مان را در مقابل هجمه‌های سنگینی که وجود دارد بیمه کنیم، باید به قرآن و اهل‌بیت(ع) پناه ببریم.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون بیشتر مشکلات مؤسسه بیت‌الاحزان در تهران،‌ مسائل مالی و مشکلات نداشتن جا و مکان است، گفت: افراد خیّر را دعوت می‌کنیم که بیایند مدرسه را ببینند، شاگردان ما را ببینند که چقدر شاداب و سرزنده هستند و قرآن چه اثراتی روی زندگی آنها داشته و در این زمینه ما را کمک و همیاری کنند که این کار ان‌شاءالله رونق بهتری بگیرد. شاگردانی داریم که طلبه، دانشجو و محصل هستند و برای حفظ قرآن مرخصی گرفته و به مراکز شبانه‌روزی بیت‌الاحزان آمده‌اند.

نوبختی در پایان گفت: به‌ هر حال تهران به عنوان بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهر کشور تنها یک مرکز شبانه‌روزی حفظ قرآن کریم دارد که این مرکز هم به دلیل مشکلات مالی در آستانه تعطیلی قرار دارد و کمک و یاری مردم خیّر و قرآن‌دوست می‌تواند این مرکز را دوباره احیا و آن را گسترش دهد. از این رو از عموم مردم عزیز تقاضا می‌کنم با کمک و حمایت خود ما را در این امر خداپسندانه یاری کنند.

به گزارش فارس علاقه‌مندان می‌توانند کمک‌های خود به مرکز شبانه‌روزی حفظ قرآن حضرت ولیعصر(عج) تهران را از طریق شماره کارت ۶۰۳۷۶۹۱۹۹۰۱۶۳۷۱۹ و یا شماره حساب ۰۱۰۹۹۵۰۴۷۸۰۰۱ واریز و یا با شماره تلفن ۰۹۱۷۸۶۷۸۸۴۳ تماس حاصل کنند.