سرهنگی: سرباز جنگ اگر خاطراتش را بیان نکند، جنگ را ناقص رها کرده/ مجموعه خاطرات فرماندهان نیروی دریایی تا اردیبهشت ترجمه شود
مراسم رونمایی مجموعه «قصههای دریا» خاطرات جمعی از فرماندهان نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران (نداجا) در دوران دفاع مقدس با حضور دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری برگزار شد. * مومنی: ملت ما با پیروزی انقلاب اسلامی هویت جدیدی پیدا کرد محسن مؤمنی شریف در مراسم رونمایی […]
مراسم رونمایی مجموعه «قصههای دریا» خاطرات جمعی از فرماندهان نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران (نداجا) در دوران دفاع مقدس با حضور دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری برگزار شد.
* مومنی: ملت ما با پیروزی انقلاب اسلامی هویت جدیدی پیدا کرد
محسن مؤمنی شریف در مراسم رونمایی از کتاب فرماندهان دفاع مقدس نیروی دریایی اظهار داشت: اتفاقی که ۳۹ سال پیش در چنین ایامی در کشور ما رخ داد چیزی نبود که قبلاً تحلیلگران و نظریهپردازان آن را پیشبینی کرده باشند، صرفاً لطف الهی بود و از جهتی معجزه، اما از ویژگیهای انقلاب ما این است که ملت ما با پیروزی انقلاب اسلامی هویت جدیدی پیدا کرد. آنچه درباره امروز ملت میتوان قضاوت کرد باید با مطالعات جدید باشد.
رئیس حوزه هنری ضمن بیان اینکه دفاع مقدس ۸ ساله ما فرصتی برای دیده شدن این هویت جدید ملت ایران بود، گفت: ما با رزمندگانی مواجه شدیم که در برابر هر سختی تسلیم نمیشدند. ملت ما تا ابد به این فرهنگ نیازمند است، اگر میخواهیم بر سر آرمانهای انقلاب و امام بمانیم باید این فرهنگ نسل به نسل ترویج شود.
مؤمنی شریف بابیان اینکه امیدواریم به دلاوریهای نیروی دریایی پس از انقلاب هم توجه شود، اضافه کرد: نیروی دریایی پس از دفاع مقدس حق ما را در دریای آزاد توانست تثبیت کند که در نوع خود کار بزرگی است. این دسته از غیورمردان ما با شعار ما میتوانیم توانستند ناوشکن بسازند، بنابراین کتابهایی از این دست میتواند پایهای برای سایر رشتههای هنری و انتقال آن به نسلهای بعد باشد تا بدانیم این نیروی قدرتمند چگونه به قدرت رسید.
* رضایی: به ادبیات و مفاهمه خوبی با فرماندهان نیروی دریایی رسیدهایم
در ادامه این مراسم سیدصادق رضایی رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان ضمن اشاره به اینکه نگاه و امکاناتی که امروز داریم مدیون بزرگان ادبیات کشورمان است؛ چراکه راه را به ما نشان دادند، گفت: کتابهایی که امروز تحت عنوان فرماندهان دفاع مقدس نیروی دریایی رونمایی میشود، در راستای تفاهمنامهای بود که میان فرمانده وقت نیروی دریایی یعنی دریادار سیاری و رئیس حوزه هنری امضا شد که این تفاهمنامه بخشهای مختلفی داشت. یک بخش مربوط به کودک و نوجوان بود که با همکاری حوزه هنری کودک و نوجوان و نیروی دریایی، افرادی معرفی شدند که درنهایت ما به ۱۲ نفر رسیدیم و کتابها تولید شد. در حال حاضر اینها ماکت کتاب نیستند بلکه کتابها چاپ شده و از هر جلد ۵۰۰ عدد در اختیار نیروی دریایی قرار دارد.
وی افزود: مخاطب نوجوان حق دارد تا تولید مناسب از قهرمانانی را در اختیار داشته باشد که برای حفظ ایران اسلامی رشادت به خرج دادند. شهرت مردم ایران این است که مردم زندگی، مردم صلحجو و صلحدوست هستند. دست به اسلحه نمیبرند مگر اینکه خاکشان در معرض خطر قرار گیرد که نمونه آن دفاع مقدس بود. در این دفاع مقدس انسانهایی که میتوانستند جنگ نکنند با یک نگاه روش ترک خانواده کردند و به دفاع از مرزوبوم خود پرداختند.
رضایی ضمن اشاره به تحریف دفاع مقدس در صورت عدم توجه و نگارش توسط حاضران در آن گفت: ما اگر دست به قلم نبریم و آنچه بود را ننویسیم، برای بچههای ما مینویسند، نه آنگونه که بود بلکه آنگونه که میخواهند، درصورتیکه باید کودکان و نوجوانان ما باید با واقعیتها و قهرمانان خودشان آشنا شوند. راه هنر، ادبیات و سینما باید در این مسیر باشد.
وی در پایان سخنان خود ضمن اشاره به نگاه فرهنگی و نگاه اقتصادی در امر تولید گفت: یک مدیر نباید نگاه اقتصادی داشته باشد، چون ممکن است در بخش تولید در محتوا کم بگذارد، هرچند ما نمیتوانیم بخش اقتصادی کتاب را حذف کنیم. ما از آثار تولیدشده حمایت میکنیم و امیدواریم نیروی دریایی هم حمایت خوبی از این آثار داشته باشد. در حال حاضر ما به ادبیات و مفاهمه خوبی با فرماندهان نیروی دریایی رسیدیم که در یک فضای دوساله به وجود آمد. امیدواریم تولیدات را بیشتر شاهد باشیم و به عدد ۲ و ۳ رقمی برسیم.
* سرهنگی: سرباز جنگ اگر خاطراتش را بیان نکند، جنگش را ناقص رها کرده است اما اگر آن را نوشت تا ابد ایستاده باقی میماند
مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری هم در سخنان کوتاهی گفت: آنچه را نمیتوان نگه داشت، نمیتوان انتقال داد. این کتابها برای حوزه هنری قدم بزرگی است اما برای نیروی دریایی قدم کوچکی محسوب میشود. من از سال ۶۰ خبرنگار جنگ بودم، خاطرات بهتآورند، از آن روز آنها را میبینم و میخوانم. اگر بتوانیم این متنهای قدرتمند را نگه داریم، میتوانیم آنها را انتقال هم بدهیم.
وی در پایان سخنان خود گفت: منِ راوی در کتابها بسیار مهم است، اما بدانید اگر قد ما بخواهد بلند شود با قد شما بلند خواهد شد. سرباز جنگ اگر خاطراتش را بیان نکند، جنگش را ناقص رها کرده است اما اگر آن را نوشت تا ابد ایستاده باقی میماند. نباید فکر کرد که بیان خاطرات دفاع مقدس خودخواهی است. این خاطرات و بیان آنها مانند لوکوموتیو قطار سایر واگنها را به دنبال خود خواهد کشید.
* دریادار خانزادی: مجموعه خاطرات فرماندهاین نیروی دریایی تا اردیبهشت به انگلیسی ترجمه شود
امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این مراسم بابیان اینکه کار بزرگی که پیشکسوتان انجام دادهاند، حرکتی را آغاز کرد که قطعاً چشمانداز بهتری را برای نیروی دریایی رقم خواهد زد گفت: روزهای پایانی جنگ بنده به نیروی دریای ملحق شدم و از همان روز مفتخرم که لباسی را بر تن کنم که در دوران دفاع مقدس با افتخار دفاع کردم. همچنان این غرور در وجود بنده و چه آنهایی که اینجا نیستند ولی کتابها را مطالعه میکنند، دوچندان است.
وی اضافه کرد: از افرادی که در دفتر بنده مشغول به کار هستند تا نیروهای کادری و وظیفه همه باید این کتابها را بخوانند. من نوشتن را تجربه کردهام و میدانم کار دشواری است. کسی که میخواهد بنویسد اول باید بداند و بعد بنویسد و کسانی میتوانند بنویسند که در آن زمینه تخصص داشته باشند.
فرمانده نیروی دریایی بابیان اینکه نوشتن شکاف بین نسلها را پر میکند، گفت: مسیری که به همت حوزه هنری باز شده ادامهدار خواهد بود. آنهایی که از بیرون نهایت تلاششان را میکنند به روند مستحکم انقلاب اسلامی که جریان پیوستهای را طی میکند خدشه وارد کنند، بدانند این تلاش مذبوحانه خواهد ماند؛ چراکه این انقلاب بر پایه مردم شکل گرفته و مردمی است.
به گفته دریادار خانزاده ما شاهدیم در بسیاری از کشورها ارتش کودتا میکند و پس از مدتی مسیر حرکت تغییر میکند و در مسیری قرار میگیرند که استکبار تلاش میکرده به آن سوق یابد، اما انقلاب ایران بر پایه مردم بوده و همچنین هدایت آن بهدست مردم است.
وی گفت: استکبار جهانی در مرزهای جمهوری اسلامی ایران در سال ۵۷ ذبح شد و تلاشی که امروز میشود مذبوحانه است و به جایی هم نخواهد رسید. من به جوانها عرض میکنم فریب لبخند دشمن را نخورید. آنهایی که در پی ایجاد خللی در بدنه انقلاب هستند بدانند مرزهای دفاعی ما جلوتر از مرزهای جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
دریادار خانزاده ضمن اشاره به اینکه ۱۲ عنوانی که امروز منتشر شده باید تا اردیبهشتماه به زبان رایج انگلیسی ترجمه شود،گفت: ما روز دوم اردیبهشت سال آینده اجلاس بزرگ نیروی دریایی در اقیانوس هند را در کشور برگزار خواهیم کرد که ۶۰ کشور بعلاوه فرماندهان نیروی دریایی فرامنطقهای در آن حضور خواهند داشت، بنابراین این کتابها ضمن ترجمه به انگلیسی میتواند در اختیار فرماندهان حاضر در این اجلاس قرار گیرد. ما شبانهروزی از این طرح حمایت میکنیم؛ چراکه میخواهیم رایگان در معرض بهرهمندی ۶۰ کشوری که در ایران حضور خواهند داشت، قرار گیرد.
وی افزود: قلم و نوشتن حافظ علوم و دانشهاست و پاسدار افکار اندیشمندان است.
دریادار خانزاده در پایان سخنان خود ابراز داشت: نقطه اتصال انسان به خداوند نوشتن بود که نقطه آغازش با کتابت بهدست حضرت علی(ع) بود. مینویسیم که دانشمندتر شویم، نوشتن ابزاری برای قدرتمند شدن و قدرتمند ماندن است. جمهوری اسلامی ایران بهعنوان نظام حکومتی الگو در جهان مطرح است و ما سرباز آن هستیم. روزی که این لباس را بر تن کردیم به شوق شهادت بر تن کردیم، اما قلم و دانش فضلا از شهادت پیشی میگیرد. بالاترین ارزشی که ما نظامیها این لباس را برای آن پوشیدهایم قلم فضلا از آن بالاتر است.
مجموعه «قصههای دریا» خاطرات جمعی از فرماندهان نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران (نداجا) در دوران دفاع مقدس برای نوجوانان است که به همت حوزه هنری کودک و نوجوان از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
مجموعه قصههای دریا شامل: «من یک کلاهسبزم!» خاطرات امیر دریادار دوم تکاور محمدحسین محیطی نوشته فاطمه بهبودی، «یک شهر، یک خانه» خاطرات دریادار دوم داریوش ضرغامی نوشته مریم حضرتی، «آتش و پرواز لاکپشتها» خاطرات حسین قربانزاده نوشته میر منصور سید قریشی، «سی کشتی، یک فرمانده!» خاطرات ناخدا یکم فرید آگهدل نوشته لیلا نظری گیلانده، «سبلان زنده است» خاطرات امیردریادار عبدالله معنوی رودسری نوشته رضا قلیزادهعلیار، «درست یک پا روی زمین» خاطرات ناخدا یکم سلیمان محبوبی نوشته محمداسماعیل حاجی علیان، «خواهرم جوشن» روایتی از خاطرات دریاداردوم بازنشسته علیاکبر اخگر نوشته مهدی زارع، «تکاوران خرمشهر» خاطرات ناخدا هوشنگ صمدی نوشته سید قاسم یاحسینی، «بویههای روشن» خاطرات ناوسروان سیداحمد شمسزاده علوی نوشته حسن احمدی، «باد سرخ» خاطرات امیر دریادار ناصر سرنوشت نوشته هادی حکیمیان، «اقیانوسها چرخ میزنند» خاطرات ناخدا مهدی ارتیانی نوشته پری آخته است.