۳۰۰ نوع بیماری حاصل ازدواج های فامیلی در سیستان/ کودکان سیستانی نیازمند کمک دستهای مهربان
آیدا اسلامی/ در برخی نقاط کشورمان ازدواج های فامیلی رسمی دیرینه دارد که هنوز هم با وجود پیشرفت های فراوان و اطلاعات زیاد و آگاهی از خطرات این نوع ازدواج هنوز هم جریان دارد شهرهای مثل زابل این نوع ازدواج ها تنها راه خروج از دنیای مجردی است. افزایش این قبیل ازدواج ها و البته […]
آیدا اسلامی/ در برخی نقاط کشورمان ازدواج های فامیلی رسمی دیرینه دارد که هنوز هم با وجود پیشرفت های فراوان و اطلاعات زیاد و آگاهی از خطرات این نوع ازدواج هنوز هم جریان دارد شهرهای مثل زابل این نوع ازدواج ها تنها راه خروج از دنیای مجردی است.
افزایش این قبیل ازدواج ها و البته ازدواجهایی فاقد آزمایشات ضروری منجر به تولد معلولان ذهنی و حرکتی شده است بیمار خاص از جمله هموفیلی، تالاسمی و بیماران کلیوی از حاصل این ازدواج های نامبارک است هزینه زیاد این بیماری و نداشتن توان مالی بیشتر خانوادهها برای امور درمانی، لزوم توجه به آزمایشهای ژنتیکی پیش از ازدواج را صد چندان میکند که متاسفانه نادیده گرفته می شود.
استان سیستان و بلوچستان از جمله مناطقی است که ساکنین آن با این تفکرات عجین شده اند و با وجود بیش از ۴۰ هزار معلول و محروم بودن منطقه نیازمند توجه بیشتر مسئولین در بخش دارو، درمان و البته تغییر دادن ساختار فرهنگی در این زمینه دارد.
بهروز خسرویی عکاس مستند اجتماعی به این استان سفر کرده است تا از نزدیک شاهد شادی ها و غم های ساکنین این منطقه باشد.
بهروز خسرویی از دلیل سفرش به این استان اشاره کرد و گفت : در برخی شهرهای ایران ازدواج های فامیلی بیشتر رخ میدهد این ازدواج ها دارای معایبی هستند که باعث نقص و بیماری در فرزندان می شود به دلیل رواج این نوع ازدواج ها وهمچنین ازدواج ثبت نشده وغیر رسمی بودن آنان و عدم آزمایش های مربوطه پیش از ازدواج شمار بیماران خاص درزابل از رقم بالایی برخوردار است.
وی با بیان بیش از ۳۰۰بیمار خاص درزابل اظهار کرد: بیماران تالاسمی هموفیلی دیالیزی عمده بیماران خاص به شمارمی روند که بسختی روزگار می گذرانند؛ بیماری های سندرم دان، اختلالات ارثی، بیماری قلبی معلولیت جسمی وذهنی وجود دارد.
این عکاس سرشناس با اشاره به مشکلات مالی و کمبود امکانات در این مناطق خاطر نشان کرد: عدم وجود بخش های تخصصی ویژه این بیماران در تمامی بیمارستان ها، عدم وجود سهمیه استخدام، عدم حمایت توسط نهاد های حمایتی تنها بخشی از مشکلاتی است که این بیماران به آن مواجه هستند.
وی عنوان کرد: ۲۱ خبرنگار و عکاس مستند اجتماعی کشور از طرف کمیته امداد وارد سیستان شدیم که من تنها عکاس استان های شمالی بودم .
خسرویی از رسم ازدواج های فامیلی در این منطقه گفت و تصریح کرد: این رسم با مردم این مناطق عجین شده است و حتی افراد تحصیل کرده هم ناچارند با این رسوم پایبند باشند؛ آنان معتقدند دختر باید زود ازدواج کند و ازدواج دیر هنگام را ننگ می دانند و هیچ شیوه ای وجود ندارد که این نوع ازدواج ها را متوقف کند حتی کسانی که تحصیلات روانشناسی دارند باز هم تن به این نوع ازدواج ها می دهند.
وی نشان دادن فرهنگ غنی وبومی سیستان رااز دیگر اهداف سفرش خواند و اظهار کرد: خیلی مردمان خون گرم و مهربان هستند؛ بزرگ منشی و انسانیت را در برخوردشان می توان دید.
این عکاس مستند اجتماعی ادامه داد: از سالها قبل دوست داشتم به این مناطق سفر کنم و این اولین و تنها سفری خواهد بود که هرگز فراموش نخواهم کرد.
وی به فقر مردمان این مناطق اشاره کرد و بیان کرد: خیلی فقیر هستند و جای تعجب دارد استانی که در شاهنامه بارها نام آن عنوان شده و این وسعت مهربانی در وجودشان دارند در این وضعیت زندگی کنند.
بهروز خسروی خاطرنشان کرد:دختر بچه ای چهارده ماه دارای مشکل مغزی است و باید فیزیوتراپی شود؛ خانواده اش توان مالی برای درمان فرزندشان را ندارند با حضور در منطقه شیخ نشین و با بزرگان آن منطقه به صحبت پرداخته ام تا بتوانم برای درمان این کودک کاری کنم.
خسرویی در پایان گفت: امیدوارم با این مصاحبه بتوانم این کودک و کودکان بیشمار زیادی که در این مناطق زندگی می کنند را نجات دهم.