معظل زباله حل شدنی است اگر…
گفتنی است، روزانه زباله های زیادی در آمل تولید می شود که علاوه برعدم دفن بهداشتی آن ، نبود ظروف و سطل های مناسب برای جمع آوری آن نیز مشکل ساز شده است. وجود زباله های رها شده در گوشه و کنار شهر بیانگر این است که جمع آوری آن علاوه بر فرهنگ سازی نیاز […]
گفتنی است، روزانه زباله های زیادی در آمل تولید می شود که علاوه برعدم دفن بهداشتی آن ، نبود ظروف و سطل های مناسب برای جمع آوری آن نیز مشکل ساز شده است.
وجود زباله های رها شده در گوشه و کنار شهر بیانگر این است که جمع آوری آن علاوه بر فرهنگ سازی نیاز به توجه متولیان خدمات شهری دارد. یکی از مشکلات اصلی شهروندانی که در پیاده روها تردد می کنند، کمبود سطل های زباله مناسب است.
بسیاری از شهروندانی که در پیاده روها رفت و آمد می کنند، به علت کمبود سطل زباله مجبورند زباله های خود را در گوشه و کنار شهر رها کنند.
بسیاری از کسبه اطراف میدان های شهر و خیابان های پر تردد، زباله های خود را در سطل های زباله می گذارند ولی به دلیل کوچک بودن سطل های زباله و کافی نبودن آن ها، موجب ریختن زباله در اطراف سطل ها می شود.
هنگامی که جایی برای گذاشتن زباله نباشد، مغازه داران مجبورند زباله ها را در بیرون از مغازه و گاهی در اطراف جوی های خیابان قرار دهند. پاکیزه نگه داشتن شهر به بودن سطل زباله یا نبودن آن بستگی ندارد، بلکه به این بر می گردد که یک شهروند چه قدر در رعایت پاکیزگی و نظافت احساس وظیفه می کند.
بارها هنگام جمع آوری زباله ها دیده شده که سطل های زباله خالی است و زباله ها به جای این که در داخل ظرف باشد، در خارج از سطل های زباله ریخته شده است .
ریختن زباله و جمع آوری نشدن به موقع آن موجب زشت شدن چهره شهر می شود . اگر شعار شهر ما خانه ماست، رعایت شود می توانیم شهری بدون زباله را هم تصور کنیم.
کمبود فضای مورد نیاز برای واحدهای صنفی نیز نباید موجب شود که کسبه، زباله های خود را رها کنند بلکه باید آن ها را در نایلون های مناسب قرار دهند و پس از بستن مغازه ها در خارج از مغازه بگذارند .
در مجموع شهر آمل با معظلی به نام “زباله” روبه رو است که در همین راستا در ماه گذشته برخی از اعضای شورای شهر آمل از جمله دکتر محمدی , مهندس رسولی , دکتر محمودی پاتی و دکتر تسلیمی به همراه للهی مدیرعامل پسماند و معاون خدمات شهرداری آمل از کارخانه زباله سوز کهریزک تهران بازدید کردند .
به گفته ی دکتر محمدی نائب رئیس شورای شهر آمل و نماینده ی شورا در سازمان پسماند , این بازدید با هدف کسب اطلاعات و تجربیات شرکت TTS انجام شد تا با انتقال این تجربیات به شهرستان آمل بتوان راه حلی برای بحران زباله آمل یافت و از همین رو مهندس رسولی عضو دیگری از شورای شهر آمل در خصوص این بازدید گفت : حضور همکاران عزیز شورای شهر و مدیران شهرداری در این بازدید و مذاکره با این شرکت نشان از اهمیت بالای این قضیه برای مدیران شهری داشته و امیدواریم با همت مسولین این مساله برای شهرمان حل شود .
به قلم سید علی حسینی – مازندرانه