اجتماعی » فرهنگ و هنر » مازندران » مذهبی
کد خبر : 73227
یکشنبه - ۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۹

فرهنگ عزاداری محرم در گرو زباله های شهری

سال هاست که عزاداران حسینی با برپایی هیات و ایستگاه های صلواتی، محرم و صفر را زنده نگه داشته اند; ولی متاسفانه ریختن زباله های ظرف نذری بر روی زمین چهره ی زیبای شهر عزادارمان را برهم زده است. نکته ی قابل توجه این است که ملت همیشه مدعی “فرهنگ ایرانی” از ریختن این زباله […]

فرهنگ عزاداری محرم در گرو زباله های شهری

سال هاست که عزاداران حسینی با برپایی هیات و ایستگاه های صلواتی، محرم و صفر را زنده نگه داشته اند; ولی متاسفانه ریختن زباله های ظرف نذری بر روی زمین چهره ی زیبای شهر عزادارمان را برهم زده است.

نکته ی قابل توجه این است که ملت همیشه مدعی “فرهنگ ایرانی” از ریختن این زباله ها در سطح شهر و اماکن عمومی گله می کنند و این امر را نشانه ی بی فرهنگی شخص می شمارند در حالی که “آشغال” های کف خیابان و جوی های شهر را خودمان ایجاد کرده ایم.

مگر غیر این است که از تجمع اشخاص جامعه انسانی شکل می گیرد و هنگامی که حرکتی را اکثریت جامعه انجام دهند از آن حرکت میتوان به عنوان عادت جامعه یاد کرد؟

آیا باید تمدن و فرهنگ ایرانی را زیر سوال برد؟از نظر فردی که از طریق رسانه های ارتباط جمعی تصاویر عزاداری ما را می بیند ایران اسلامی چگونه کشوری است؟مردمانش را بافرهنگ خطاب خواهد کرد‌؟
چگونه است که یک بازیگر زن ایرانی در پست اینستاگرامی خود مردم ما را بی فرهنگ می خواند؟

در این میان گروه های حمایتی از محیط زیست با حضور در سطح شهر سعی در پاک‌نگه داشتن شهرمان از زباله و فرهنگ سازی دارند که عده ای افراد سودجو و فرصت طلب به دنبال وصل کردن خط و ربط خود به این گروه ها می باشند تا نظر عوام الناس را به خود جلب کنند.

تنها راه حل مشکل، خودِ ما مردم هستیم که باید در رفتار اجتماعی خود تغییر ایجاد کنیم، مادامی که این رفتار غلط را ادامه دهیم باید شاهد تیکه اندازی رسانه های مغرض و بیگانگان به فرهنگ میهن عزیزمان باشیم.

لازم به ذکر است که برپایی هیات های مذهبی و احیای شعائر دینی در این ایام باعث رشد معنوی و تلطیف روح هر انسان مومنی خواهد شد که از جمله تاثیرات مثبت این مراسمات است و به دور از انصاف است که از “نیمه ی پر لیوان” غافل شد.