وضعیت هشدار دهنده است!
با نام و یاد خدای بزرگ دست به قلم می برم و از وضعیتی می گویم که چند سالی است در عزاداری ایام محرم ، به خصوص در عزاداری شهرستان ما مشاهده می شود. پدیده ای زشت به نام بدحجابی ؛ فاجعه ای که هرسال پررنگ تر از گذشته خودنمایی می کند و در این […]
با نام و یاد خدای بزرگ دست به قلم می برم و از وضعیتی می گویم که چند سالی است در عزاداری ایام محرم ، به خصوص در عزاداری شهرستان ما مشاهده می شود. پدیده ای زشت به نام بدحجابی ؛ فاجعه ای که هرسال پررنگ تر از گذشته خودنمایی می کند و در این میان بیشتر دست اندرکاران عزاداری نیز هیچ دغدغه ای برای از بین بردن این حوادث دردناک ندارند.
محرم که می آید ، عشقی زیبا در دل شیعیان موج می زند و زمین و آسمان یکصدا نام ((حسین)) را فریاد می زنند و برای مظلومیتش گریه می کنند.
در کنار این شور عاشقانه ، متاسفانه صحنه هایی دیده می شود که می توان آنرا جزء فاجعه ای بزرگ در عزاداری دانست ؛ عده ای با ظاهر نامناسب خود وارد محل عزاداری شده و عزاداران حسینی را عزادارتر می کنند. متاسفانه شکستن قبح منکرات اخلاقی و شرعی و نمایش دختران و پسران بدحجاب با آن وضعی که خود حتما در بعضی از تکایا و مساجد شاهد هستید ، باعث خانه نشینی بسیاری از علاقه مندان اهل بیت (ع) در ایامی همچون تاسوعا و عاشورا شده است و آن وقت کسانی خود را عزادار امام حسین (ع) میدانند که گویا از نظر آنان مجلس بزم وشادی با مجلس عزاداری فرقی نمی کند و همین عامل بزگترین ضربه را به فرهنگ شیعه وارد خواهد کرد.
آیا وضعیتی بدتر از این وجود دارد که در برخی شهرها ، بیشترین فروش لوازم آرایشی در دهه ی اول محرم صورت می گیرد؟
آیا باز بودن برخی آرایشگاههای مردانه و زنانه از شب عاشورا تا صبح ، وضعیتی هشدار دهنده نیست؟
آیا تبدیل شدن برخی تکایا به محل روابط آزاد پسران و دختران بزک کرده آن هم در ایامی که زمین و آسمان عزادار حسین (ع) است را نمی توان جزء فاجعه ای بزرگ دانست؟
در بعضی از هیئت های عزاداری و تکایا ، آنقدر دست اندرکاران مشغول انجام کارهای همچون خرجهای آنچنانی برای علم و کتل های چند میلیون تومانی و غیره هستند که این وضع اسف بار را یا نمی بینند یا اینکه اصلا برایشان اهمیتی ندارد. غم انگیزتر آنکه برگزاری چنین مجالسی که گاهی اوقات نمی شود تشخیص داد مجلس عزای امام حسین(ع) است یا پارتی شبانه ، به اندازه ای عادی شده است که اعتراض دلسوزان در بعضی مواقع با توهین دست اندرکاران این مجالس روبرو می شود.
کاش به جای این همه خرج و مخارج بی مورد برای پذیرایی و غیره کمی هم کار فرهنگی انجام می شد و ای کاش با تمهیدات لازم از ورود افرادی که برای مجالس سیدالشهدا (ع) حرمت قائل نیستند جلوگیری می شد. اصلا بیشتر این مجالس هیچ گونه مناسبتی با ارزشهای عاشورایی ندارند ، مثلا اگر در شهرستان آمل و در روز تاسوعا و عاشورا ، مسیرتان میدان هفده شهریور یا سبزه میدان و کوچه های اطراف باشد یک لحظه شاید خیال کنید که در خیابان های اروپا قدم می زنید.
نمی دانیم چه بگوییم و چه بنویسیم ، نمی دانیم با این جماعت به اصطلاح “عزادار” که عروسی را با عزاداری تمییز نمی دهند چه باید کرد و نمی دانیم با دست اندرکارانی که این وضعیت خطرناک برایشان اهمیتی ندارد چگونه باید صحبت کرد؟ لازم است همه ی ما همت کنیم تا این حرمت شکنی ها در عزاداری به طور کامل از بین برود ، اگر حسین بن علی (ع) در روز عاشورا ندای “هل من ناصر ینصرنی” را سر داد ، باید باور کنیم که هنوز این صدا قطع نشده است و امروز باید به این ندای سیدالشهدا (ع) پاسخ دهیم و به کوری دشمنان اسلام که سعی دارند فرهنگ سرخ حسینی را از بین ببرنند (و البته نخواهند توانست) ، عزاداری امام حسین (ع) را بدون هیچ آفتی برگزار کنیم.
علی نیک زاد
فرمانده پایگاه مقاومت بسیج نینوا
مسجد حضرت ابوالفضل(ع) محله اسپه کلا