اجتماعی » اخبار » پزشکی
کد خبر : 7026
یکشنبه - ۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۸

ریسک ابتلا به بیماری قلبی در مبتلایان به سرطان پروستات

طبق یافته محققان دانشگاه واندربیلت آمریکا، مردانی که سرطان پروستات شان بهبود یافته است باید بیشتر نگران ابتلا به بیماری قلبی باشند، چراکه مرگ ناشی از بیماری قلبی متداول ترین نوع مرگ در بین مردان مبتلا به سرطان پروستات است. در این مطالعه محققان در قالب برنامه «قلبی-تومورشناسی» بر مدولاسیون فاکتورهای پرخطر در ابتلا به […]

ریسک ابتلا به بیماری قلبی در مبتلایان به سرطان پروستات

طبق یافته محققان دانشگاه واندربیلت آمریکا، مردانی که سرطان پروستات شان بهبود یافته است باید بیشتر نگران ابتلا به بیماری قلبی باشند، چراکه مرگ ناشی از بیماری قلبی متداول ترین نوع مرگ در بین مردان مبتلا به سرطان پروستات است.

در این مطالعه محققان در قالب برنامه «قلبی-تومورشناسی» بر مدولاسیون فاکتورهای پرخطر در ابتلا به بیماری قلبی – عروقی در مردان، به خصوص مردانی که تحت درمان «کمبود آندروژن» (ADT) به خاطر درمان سرطان پروستات شان قرار گرفته بودند، تمرکز کردند.

«اریک شینوهارا»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «در حالیکه ADT درمانی، مزیت زیادی برای بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان پروستات دارد، اما ریسک ابتلا به دیابت یا حمله قلبی و سکته را در آنها افزایش می دهد.»

ADT موجب کاهش میزان تستوسترون در خون می شود که در پیشرفت آهسته سرطان پروستات بسیار موثر است.

اما به نظر می رسد درمان ADT، با افزایش میزان لیپوپروتئین و تری گلیسیریدهای کم چگالی، افزایش چربی و کاهش توده بدن، افزایش مقاومت به انسولین و کاهش مقاومت گلوکز، و حالت متابولسیم کلی مشابه با سندروم متابولیک ارتباط دارد.

«جاوید مصلحی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «درمان سریع این فاکتورهای پرخطر قلبی – عروقی می تواند گام مهمی برای کاهش ریسک بروز حمله قلبی و سکته در بیماران تحت درمان به ADT باشد.»