اجتماعی » سیاسی » فرهنگ و هنر » مازندران
کد خبر : 63910
پنجشنبه - ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۵

فواید زبان شناسی در تحقیق تاریخ و اصالت اسناد بسیار است

زمان، مکان، زبان شناسی و دین شناسی ارکان چهارگانه تاریخ هستند. اما فایده زبان شناسی درتحقیق تاریخ و اصالت اسناد بسیاراست. زبان مانند میزان دقیق و درست برای سنجش مطالب تاریخی است چنانکه ما از روی واژه ها و جمله بندی کتب می توانیم به زمان و اصالت و قدرت نوشته های تاریخی پی ببریم […]

فواید زبان شناسی در تحقیق تاریخ و اصالت اسناد بسیار است

زمان، مکان، زبان شناسی و دین شناسی ارکان چهارگانه تاریخ هستند.
اما فایده زبان شناسی درتحقیق تاریخ و اصالت اسناد بسیاراست. زبان مانند میزان دقیق و درست برای سنجش مطالب تاریخی است چنانکه ما از روی واژه ها و جمله بندی کتب می توانیم به زمان و اصالت و قدرت نوشته های تاریخی پی ببریم به طور مثال یک ایرانی یا ترک و تازی نمیتواند بگوید تلگراف ، تلفن و تلویزیون از افتخارات و اختراعات اواست؛ برای آن که حتی واژه آن را نداشته است و اگر واژه نوینی برای آن ها وضع کند باز از نظر قدمت و صحت مورد تردید واقع می شود.
دین شناسی نیز از ارکان تاریخ است امروز بسیاری از مغرضان تاریخ کوشیده اند مجرای تاریخ را از مجرای تعصبات دینی ساخته و پرداخته سازند و این غرض بعد از زرتشت پدید آمد کسانی که میخواستند از بشارت های او استفاده کنند تاریخ را از لحاظ زمان شناسی دستخوش اغراض خودساختند.
مانی کسی بودکه با تغییر در مبدا از بشارت استفاده کرد و نویسندگان و کسانی که خواسته اند مبنای آفرینش وخط و زبان و تمدن را روی احادیث دینی و پیشگوئی های مذهبی بگذارند از این گروهند.
بنابراین آگاهی از تاریخ فرهنگ و علم و دین گذشته و تاریخ معاصر مهم ترازآگاهی از تاریخ بابل، کلده و آشور است و نباید تاریخ ملل چون مرده ریگ گذشتگان به نسل های آینده منتقل شود بلکه تاریخ جدید باید حاوی اطلاعاتی از نهضت های فکری و معنوی و دینی باشد.
در کتب آسمانی خداوند غالب دستورات خود را به صورت تاریخ فرمود، یک سوم قرآن قصه است و تورات اصلابه معنی تاریخ است.
از آن جا که شرح احوال ملل و نحل را ارائه می نماید ناصحی مشفق است وچون مستقیم به کسی نمی تازد نصیحتش دلنشین ،در قرآن به آموختن تاریخ امرشده است.درسوره انعام خطاب میفرماید:
“بگو در روی زمین گردش کنید و ازچگونگی احوال گذشتگان آگاه شوید”
در کتاب اوستا داستان های بسیاری ازگذشتگان نقل شده ومقداری از مآخذ تاریخی ازآن اقتباس گردیده است.

منابع:
۱-تاریخ ایران(پیش ازتاریخ تاانقلاب اسلامی)-دکترفاروق اسلامی
۲-کوروش کبیرحقیقت تاریخ-مهندس فرشادابریشمی
۳-زندگی کوروش،تربیت کوروش(گزنفون)-ترجمه ابوالحسن تهامی
۴-زندگی پرماجرای نادرشاه افشار-دکترمحمدحسین میمندی نژاد
۵-تاریخ معاصرایران-آموزش وپرورش
۶-تاریخ شاهان ایران از مادها تا عصر پهلوی-ریحانه جعفری

نکته(نگارنده): “تاریخ کشورمان انباشته از اطلاعات ووقایع وحوادث و…میباشدکه هرمحققی به شکلی آن را گردآوری کرده وبه رشته تحریر درآورده واین سبب بعضی تناقض اندک دردمعرفی تاریخ سال، نگارش و القاب شده است.

درضمن به علت حجم مطالب مجبور به خلاصه نویسی واندکی تغییردرمتن ها شدیم.”

گردآورنده: نیلوفر نوروزی