اجتماعی » اقتصادی » فرهنگ و هنر » مازندران
کد خبر : 63157
یکشنبه - ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۵

سرمایه اولیه من فقط ۵۰۰ هزار تومان بود/عاشق فرش هستم وهمین برای من بس است

معصومه مرادی مقدم از فعالان اقتصادی در صنعت تولید فرش ایرانی است که در گفت و گو با خبرنگار مازندرانه از کسب و کار خود نکات قابل توجهی را بیان کرده است که در ادامه می خوانیم. معصومه مرادی مقدم درباره ی نحوه ی آشنایی اش با صنعت فرش گفت: به طور تجربی دریکی از […]

سرمایه اولیه من فقط ۵۰۰ هزار تومان بود/عاشق فرش هستم وهمین برای من بس است

معصومه مرادی مقدم از فعالان اقتصادی در صنعت تولید فرش ایرانی است که در گفت و گو با خبرنگار مازندرانه از کسب و کار خود نکات قابل توجهی را بیان کرده است که در ادامه می خوانیم.

معصومه مرادی مقدم درباره ی نحوه ی آشنایی اش با صنعت فرش گفت: به طور تجربی دریکی از کارگاه های تولیدی با نحوه بافت آشنا شدم.

وی در خصوص علاقه وافرش به فرش ایرانی بیان کرد: با توجه به اینکه از کودکی به کارهای هنری علاقه مند بودم نشستن در زیر دار قالی به من آرامش خوبی می داد.انجام بافت و گره چیزهایی بودند که در آن ها برایم به هیچ عنوان احساس خستگی وجود نداشت و ساعتها پشت دار قالی روز خود را می گذراندم.

وی افزود:سوابق تحصیلی در این رشته ندارم و به طور تجربی نحوه کار در این حرفه را یاد گرفتم.
بعد از اینکه تصمیم جدی گرفتم که این راه را انتخاب کنم شروع به تحقیق در این رشته نمودم واز استادهای بزرگ کمک گرفتم وبه طور تجربی کسب علم در این رشته نمودم.

تولید کننده مازندرانی فرش، در مورد بازار فروش فرش هایش خاطر نشان کرد: برای تولید فرش باید بازار را خوب شناسایی کنید چرا که ممکن است کاری که در حال حاضر برای بافت انتخاب می کنید تا چند ماه بعد از رونق بیافتد.

وی در ادامه اذعان داشت:برای تولید فرش اول بازار کیفیت مصالح خوب خیلی مهم هست.

معصومه مرادی مقدم در خصوص اشتغال زایی در صنعت فرش گفت:من از سال ۹۱ با عنوان آموزشگاه فنی و حرفه ای شروع به کار کردم و بعد فعالیت و کار خود را گسترش دادم و به مرور تولیدی فرش شکل گرفت که در حال حاضر ۸۰ بافنده ثابت در مازندران و شهرهای دیگر کشور دارم.

وی درباره ی حمایت مسئولان از تولیدکنندگان داخلی گفت: حمایت دولت در این زمینه تا حدودی خوب است و البته بستگی به عملکرد تولید کننده نیز دارد.

کارآفرین آملی در خصوص سرمایه اولیه کارش و حمایت خانواده گفت: سرمایه اولیه من فقط ۵۰۰ هزار تومان بود
وبا توجه به اینکه در رشته تحصیلی حقوق تحصیل کرده بودم، خانواده شدیدا مخالف ورودم به این رشته بودند ولی با تمام سختی ها کار را شروع کردم.

وی در خصوص نحوه تولید فرش بیان کرد: با توجه به امکانات حاضر تهیه مواد اولیه کار سختی نیست اما کیفیت وقیمت مهم است در بعضی از شهرها که کار رنگ رزی انجام می دهند، تهیه مصالح یک فرش ایرانی کار سختی نیست و در شهرهایی که امکان رنگ رزی وجود ندارد از نمایندگی تهیه می کنند.

مدیر آموزشگاه فنی و حرفه ای هما در توصیه به جوانانی که قصد ورود به این صنعت را دارند گفت:باید علاقه به فرش داشته باشید چون کار فرش راه پر پیچ خمی دارد که اگر علاقه نداشته باشید که قابل تحمل نیست.

معصومه مرادی مقدم در خصوص بازارهای فروش داخلی و خارجی بیان کرد: خوشبختانه ما توانستیم در هردو بازار داخلی و خارجی حضور داشته باشیم که در بازار داخلی ما به صورت برگزاری نمایشگاه فعالیت داریم و در بازار خارجی هم اکثرا با واسطه حضور داریم.

وی در مورد رقابت با تجار بزرگ فرش افزود: من در کنار تجار بزرگ که مشغول فعالیت در این صنعت می باشند هستم و هیچ زمانی نمی توانم با آنها رقابت کنم. بلکه از تجربیات آنها در پیشرفت کارهای خودم استفاده می کنم.

مدیر آموزشگاه فنی و حرفه ای هما در مورد رشته هایی که در این آموزشگاه تدریس می شود اظهار داشت: هفت رشته ی قالی بافت درجه یک و درجه ۲، گلیم بافت درجه یک و درجه ۲، گبه، قالی بافت تابلوی حجیم در آموزشگاه ما تدریس می شود.

وی در مورد هدفش گفت: عاشق فرش هستم وهمین برای من بس است و احساس خوشبختی می کنم.

معصومه مرادی مقدم با اشاره به گسترش فرش بافی در سراسر ایران بیان نمود: در شهرهای دیگر کشور فرش بافی به عنوان یک شغل دائمی برای مردان و زنان است و یک منبع درآمدزا مهم به حساب می آید.

گفتگو : مسیح مسلمی