اجتماعی » اخبار » سیاسی
کد خبر : 6144
سه شنبه - ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۷

استقرار داعش در نزدیکی مرزهای ایران ؟!

تروریست‌های تکفیری داعش از فضای مجازی جهت مطرح کردن دیدگاه های خود استفاده می‌کنند و در این پروسه اقدامات مخربی را انجام داده اند و فعالیت های تبلیغاتی این گروه تروریستی پوششی برای شکست های آن هاست. تروریست های داعش هرگاه در آوردگاه های میدانی شکست را پذیرا می‌شوند، در فضای مجازی اقدامات تکمیلی را […]

استقرار داعش در نزدیکی مرزهای ایران ؟!

تروریست‌های تکفیری داعش از فضای مجازی جهت مطرح کردن دیدگاه های خود استفاده می‌کنند و در این پروسه اقدامات مخربی را انجام داده اند و فعالیت های تبلیغاتی این گروه تروریستی پوششی برای شکست های آن هاست.

تروریست های داعش هرگاه در آوردگاه های میدانی شکست را پذیرا می‌شوند، در فضای مجازی اقدامات تکمیلی را انجام می‌دهند و اخیرا شایعه ای را مطرح کردند که جای تامل جدی دارد؛ آن ها مدعی هستند که در استان دیاله در حال فعالیت گسترده هستند و در این پروسه مطالبی را عنوان داشته اند.

تروریست های تکفیری داعش در سال ۲۰۱۴ میلادی با یک حمله غافلگیرانه بیش از چهل درصد خاک عراق را در چهار استان “نینوا” ، “دیاله” ، “الانبار” ،  “صلاح الدین” و بخشی از استان  “کرکوک ” را تصرف کرد و در این پروسه بیش از ۱۸۰ هزار کیلومتر مربع از عراق اشغال شد.

اما پس از آن ارتش و نیروهای مردمی عراق با بدست گرفتن شرایط، کم کم مراحل آزاد سازی را آغاز کردند و در این پروسه اولین استانی که برای پاکسازی کامل آن تلاش شد، “دیاله”  بود و این استان به تدریج و در مدت چند ماه پاکسازی گردید.

** توپولوژی استان  “دیاله”  عراق

استان  “دیاله” یا “دیالی” از استان‌های شرقی کشور عراق بوده و این استان در مرز این کشور با ایران قرار گرفته و با استان‌های کرمانشاه و ایلام در ایران هم مرز است. این استان بیش از ۱۷ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و در مرزهای غربی جمهوری اسلامی ایران واقع شده است.

استقرار داعش در استان

استقرار داعش در استان

مرکز استان دیالی عراق “بعقوبه” بوده و یکی از شهرهای مهم آن  “خانقین” است که در نزدیکی مرزهای غربی ایران واقع است. این استان قریب به ۱ میلیون و ۲۲۵ هزار نفر جمعیت دارد.  در تابستان سال ۲۰۱۴ داعش تا نزدیکی خانقین پیش آمده بود که با اقدام به موقع ارتش و نیروهای مردمی عراق در حصر جدی قرار گرفتند و از این استان به تدریج عقب کشیدند تا جایی که اولین استان پاکسازی شده در عراق دیالی بود.

اما اخیرا ادعایی در فضای مجازی مطرح شده که این گروه تروریستی در استان “دیاله” که در شرق عراق و نزدیکی مرزهای جمهوری اسلامی ایران است مستقر شده و قصد ایجاد تحرکاتی دارد که جای تامل است .

امیر سرتیپ احمد رضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش در گفت و گو با خبرنگار  دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره حضور داعش در استان دیاله عراق اظهار داشت: هیچ تهدیدی از سوی داعش در استان دیاله متوجه ما نیست و ما خط قرمز ۴۰ کیلومتری خود را ترسیم کرده‌ایم .

وی ادامه داد: ما با اشراف اطلاعاتی که داریم در صورتی که تهدیدی رخ دهد با قدرت با آن برخورد می‌کنیم.

فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به اینکه حضور داعش در استان دیالی عراق که هم مرز با استان‌های ایلام و کرمانشاه ماست، یک حضور منسجم نیست، افزود: یکی از تاکتیک‌ها و تکنیک‌های داعش این است که در استان‌های مختلف عراق افرادی را استخدام می‌کند که در مواقع لزوم با آنها ارتباط و از آنها استفاده شود.

فرمانده نیروی زمینی ارتش تأکید کرد: با توجه به ارتباطات مستشاری ایران و عراق این نیروها شناسایی و در یک حرکت منسجم توسط پلیس و ارتش عراق دستگیر شدند و ضربه مهلکی به این گروه تروریستی وارد شد.

امیر پوردستان با اشاره به اینکه حضور داعش در استان  “دیاله”  یک حضور کمرنگ است خاطر نشان کرد: این به آن معنا نیست که ما خیالمان راحت باشد و همواره رصد و توجه را درنظر داریم.

**جنگ روانی رسانه های خارجی علیه  “حشد الشعبی”

البته جنگ روانی سنگینی در دو هفته اخیر علیه نیروهای حشد الشعبی ایجاد شده که این نیروها در شرق عراق مرتکب شده اند ؛ حال آنکه این اقدامات روانی رسانه های وابسته به برخی کشورهای منطقه در راستای کمرنگ جلوه دادن پیروزی های بسیج مردمی در عراق است.

“عدی الخدران” نماینده استان “دیاله گفت: ”  اطلاعات دقیقی داریم که تیم های تروردستگاه های اطلاعات خارجی به ویژه منطقه ای به شدت در صدد ایجاد فتنه در  “دیاله”  از طریق ترور شخصیت‌های معروف به میانه روی و ملی گرایی در سطوح دینی یا سیاسی هستند.

الخدران تصریح کرد: چنین توطئه ای در پاسخ به پیروزی های بزرگ نیروهای عراقی در استان دیاله علیه گروه تروریستی “داعش” و رسوا سازی نقش منفی این گروهک در رویدادهای پس از سال ۲۰۱۴ است که آنان را به سمتی سوق داد که بازیچه دست سازمان های اطلاعاتی خارجی و منطقه ای شوند.

ارتش و نیروهای مردمی عراق اراده‌ای جدی برای پاکسازی همه مناطق اشغالی دارند و البته ائتلاف ضدداعش تلاش می‌کند تا پیروزی‌ها ملت عراق را به نام خود مصادره کند و این گونه می‌نمایاند که اگر آنها نبودند، پیروزی و بازپس گیری مناطق اشغالی میسر نبود و این در حالی است که صاحبنظران اتفاقات استان “دیالی” و پرتاب محموله‌های هوایی برای تروریست‌ها در “جلولا” و “سعدیه” برای داعشی که توسط آمریکا انجام شد و اقدامات اینچنینی را به خاطر دارند.

به عبارت بهتر افرادی که برای رعب و وحشت به عنوان یاران داعش در مرزهای شرقی عراق عکس انداخته اند؛  تنها برای تبلیغات بوده و استخدام این گروه تروریستی هستند و یقینا داعش در شرق عراق حضور جدی نظامی آنطور که در استان “نینوا” داشته ندارد و قطعا هر خطری به  سرعت پاسخ داده خواهد  شد.