آقای روحانی، با مدیران حرامخوار چه کردید؟
حسن روحانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری دو روز پیش ادعا کرده که ” حقوق نجومی را خودمان اصلاح کردیم و به بیت المال برگرداندیم”، ولی اظهارات اخیر رئیس دیوان محاسبات کشور روایت دیگری از این ماجرا دارد و حاکی است، که اولا بخشی از وام های دریافتی با گذشت یک سال از ماجرای حقوق های نجومی هنوز […]
حسن روحانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری دو روز پیش ادعا کرده که ” حقوق نجومی را خودمان اصلاح کردیم و به بیت المال برگرداندیم”، ولی اظهارات اخیر رئیس دیوان محاسبات کشور روایت دیگری از این ماجرا دارد و حاکی است، که اولا بخشی از وام های دریافتی با گذشت یک سال از ماجرای حقوق های نجومی هنوز برنگشته و بیش از ۱۴ میلیارد تومان هنوز دست نجومی بگیران است، ثانیاً پرونده ۱۱۹ دستگاه پرداخت کننده حقوق های نجومی به دادسرا رفته و در حال رسیدگی است، این در حالی است که برخی از متهمان این پرونده هم اکنون آزادند و برخی هم در دیگر دستگاه ها مشغول به کار شدند، ثالثاً، اینکه ظاهراً هنوز گرفتن حقوق های نجومی در این دولت ادامه دارد و در همین اسفندماه مدیری که ۹ مسئولیت داشت و بیش از ۳۵ میلیون تومان حقوق می گرفت، شناسایی شد.
عادل آذر نیمه اسفند ۹۵ در یک گفتگوی تلویزیونی در پاسخ به این پرسش که آیا موضوع حقوق های نجومی در دیوان محاسبات به سرانجام رسیده است یا خیر گفت: در بحث گرفتن مازاد پول، بله. ۳۹۷ نفر حقوق نجومی دریافت کردند و مازاد دریافتی آنها ۲۳ میلیارد و ۳۰۰۰ میلیون تومان بود که آن را کامل دریافت کردیم. ولی از وام ها هم حدود ۱۰ میلیارد تومان برگشت.
وی با بیان اینکه قوانین مربوط به پرداخت حقوق را بررسی کردیم، افزود: واژه حقوق نامتعارف در قانون نداریم، حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان را نامتعارف و غیر قانونی در نظر گرفتیم و تردیدی در نجومی بودن آن حقوق ها نبود.
آذر با بیان اینکه پرونده ۱۱۹ دستگاه پرداخت کننده حقوق نامتعارف را به دادسرا ارسال کردیم و در حال رسیدگی است، ادامه داد: در برخی از این پرونده ها، تصرف اموال دولت و تصرف در بیت المال حکم داده شد که جرم است و پرونده آنها باید به قوه قضائیه ارسال شود.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور با اشاره به اینکه باید میان دریافت کننده و پرداخت کننده حقوق تفکیک قایل شویم، گفت: برخی ها، خودشان هم پرداخت کننده و هم دریافت کننده حقوق بودند.
وی افزود: هیئت مدیره، مدیرعامل و هیئت امنای ۱۱۹ دستگاه در این پرونده متهم هستند و دادسرا در حال رسیدگی به آنهاست و این موضوع را به مجلس هم اعلام کردیم.
آذر گفت: برخی از دستگاه ها حدود ۳۰۰ تا ۷۰۰۰ میلیارد تومان تخلف در پرداخت حقوق داشته اند.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور افزود: پس از رسیدگی به این پرونده، رای آن اعلام و در سامانه دیوان محاسبات برای بازدید عموم قرار داده می شود.اگر تخلفات آنان جرم محسوب شود پرونده به قوه قضائیه ارسال می شود.
آذر با بیان اینکه پرونده حقوق های نجومی در جریان است، افزود: هفته گذشته مدیری را شناسایی کردیم که ۳ مسئولیت در دولت و ۶ مسئولیت در بیرون از دولت به عنوان هیئت مدیره دارد و اکنون ماهی ۳۵ میلیون تومان از دولت حقوق دریافت می کند.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی هم پیشتر از بررسی۱۶۷هزار پرونده فیشهای حقوق مدیران توسط دیوان محاسبات و احراز تخلف ۳۹۷ مدیر نجومیبگیر خبر داد و گفت: کمیسیون منتظر ارائه گزارش جامع دیوان محاسبات در خصوص فیشهای نجومی و وامهای کلان است.
در حالی طبق قانون باید حکم انفصال از خدمت برای این افراد صادر شود که الان شمار زیادی از همین نجمومی بگیران در دستگاه های دیگر و شاید با همان حقوق های نجومی مشغول به کار شدند.