اجتماعی » مازندران
کد خبر : 50751
یکشنبه - ۲۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۷

تولیدکنندگان مرغ را با سود حداقلی وارد بازار کنند

نوروز امسال برای همه افراد با مشکلات و مسائل اقتصادی همراه بود که تولیدکنندگان مرغ مازندران نیز از این قاعده مستثنی نبودند. تولیدکنندگان مرغ مازندران طی ماه اخیر برای خرید جوجه مجبور شدند هزینه حتی دو برابری پرداخت کنند و تصور می‌کردند در ایام نوروز بتوانند این هزینه‌ها را جبران کنند. در حال حاضر قیمت […]

تولیدکنندگان مرغ را با سود حداقلی وارد بازار کنند

نوروز امسال برای همه افراد با مشکلات و مسائل اقتصادی همراه بود که تولیدکنندگان مرغ مازندران نیز از این قاعده مستثنی نبودند.

تولیدکنندگان مرغ مازندران طی ماه اخیر برای خرید جوجه مجبور شدند هزینه حتی دو برابری پرداخت کنند و تصور می‌کردند در ایام نوروز بتوانند این هزینه‌ها را جبران کنند.

در حال حاضر قیمت مرغ در نقطه سر به سر قرار دارد و سود چندانی برای تولیدکنندگان به همراه ندارد.

تولیدکنندگان مرغ در سال‌های گذشته حکایت‌های تلخی را پشت سر گذاشتند و نتوانستند سود چندانی کسب کنند تا از این فرصت‌ها به نفع تولید بهره ببرند.

عطاءالله حسن‌زاده  مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران در این‌باره، اظهار کرد: به‌دلیل تقاضای بیش از حد بازار شب عید احتمال افزایش قیمت برای همه اصناف وجود دارد ولی هیچ افزایش قیمتی نداشتیم.

عطاءالله حسن‌زاده بیان کرد: برخی از مرغداران به توصیه‌های تشکل‌ها برای خرید جوجه گوش نکردند که به ضرر آنها تمام شده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت مرغ زنده درب مرغداری حدود ۴ هزار و ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان است، اضافه کرد: فروش مرغ با این قیمت نقطه سر به سر است و با احتمال سود ۲ درصدی برای تولیدکننده به همراه دارد که با توجه به قیمت ۲ هزار و ۵۰۰ تومانی جوجه نمی‌توان این ریسک را پذیرفت.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران ادامه داد: با توجه به قیمت مرغ زنده درب مرغداری این محصول باید با قیمت ۷ هزار و ۵۰۰ تومان دست مصرف‌کننده برسد که بیش از این قیمت به بحث نظارت بازار برمی‌گردد.

حسن‌زاده با اشاره به اینکه تولیدکنندگان با مشکلاتی از جمله بیماری، نقدینگی و گرانی نهاده‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند، تصریح کرد: توصیه ما به مرغداران این است که مرغ را تا شب عید با حداقل سود وارد بازار کنند تا با انباشت و کاهش قیمت شدید آن بعد از ایام نوروزی مواجه نشوند.

وی با اعلام اینکه خرید جوجه با قیمت بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ تومان نیز هیچ توجیهی ندارد، گفت: توصیه ما به مرغداران این است منافع خود را به خطر نیندازند و تقاضای خود را در این زمینه بالا نبرند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران ادامه داد: اگر تقاضاهای تولیدکنندگان مرغ برای خرید جوجه مدیریت نشود به ضرر مرغداران گوشتی خواهد بود.

حسن‌زاده یادآور شد: اگر مرغ بیش از حد در این ایام انباشت شود بعد از ایام نوروزی دچار چالش خواهیم شد و احتمال کاهش قیمت به دلیل کاهش تقاضا وجود دارد.

وی به قیمت ثابت مرغ در بازار مازندران اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی ما این بود که از ۲۰ اسفند ماه امسال سود مرغدار به یک نقطه سر به سر برسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این‌باره، اظهار کرد: طی نشست‌‌هایی که برگزار شد مقرر شد قیمت مرغ افزایش نیابد.

دلاور حیدرپور بیان کرد: اگر شاهد افزایش قیمت مرغ در بازار باشیم مرغ‌های منجمد را وارد بازار می‌کنیم.

وی گفت: هیچ نگرانی در ارتباط تأمین محصولات شب عید در بازار مازندران وجود ندارد.

در برخی موارد در بازار شاهد افزایش قیمت مرغ هستیم تصور بر این است سود آن به جیب تولیدکنندگان می‌رود ولی به بحث نظارت بازار برمی‌گردد و تولیدکنندگان همچنان چشم انتظار هستند از سود حداقلی در این بخش محروم نشوند.