اجتماعی » فضای مجازی » مازندران » یادداشت
کد خبر : 49003
چهارشنبه - ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۴

چگونه از اعتیاد به فضای مجازی رها شویم؟

این روزها فضای مجازی و شبکه های اجتماعی همه را به نوعی درگیر خود کرده است و با اندکی تامل می توان دریافت که تمامی گروه های سنی مشغول آن هستند. متاسفانه در برخی مواقع فضای مجازی به جای آنکه در خدمت کاربر خود قرار گیرد، کاربر را به شدت به خود درگیر و حتی […]

چگونه از اعتیاد به فضای مجازی رها شویم؟

این روزها فضای مجازی و شبکه های اجتماعی همه را به نوعی درگیر خود کرده است و با اندکی تامل می توان دریافت که تمامی گروه های سنی مشغول آن هستند. متاسفانه در برخی مواقع فضای مجازی به جای آنکه در خدمت کاربر خود قرار گیرد، کاربر را به شدت به خود درگیر و حتی وابسته نیز می کند؛ این وابستگی در بعضی از کاربران تا حدی است که این افراد به جای معاشرت با دوستان حقیقی خود، وقت خود را صرف هم کلام شدن با افراد فعال در این عرصه می کنند.

بدون تردید می توان گفت این مشکل بسیار فراگیر است و اکثر فعالین فضای مجازی و دنیای وب ساعات زیادی از شبانه روز را صرف تماشای صفحات تلفن های همراه هوشمند خود یا نمایشگر رایانه ها می کنند. ممکن است در روزهای اول فعالیت در فضای مجازی  و استفاده از تلفن همراه هوشمند خود کمی حس رضایت و لبخند بر لب داشته باشیم و خود را از زمره افراد معتاد به فضای مجازی و یا تکنولوژی ندانیم؛ اما با گذشت مدت زمان نسبتاً کوتاهی پی خواهیم برد که ارتباطمان با افراد خانواده بسیار کمتر از گذشته شده است.

 معنای «اعتیاد به فضای مجازی»:

اعتیاد به اینترنت و یا در معنی وسیع‌تر استفاده‌ی بیش از حد از رایانه و ابزار تکنولوژی در زندگی و وابستگی به آنها به طوری که باعث ایجاد خلال یا مشکلی در رسیدگی به کارهای روزانه و در نهایت بروز مشکلات روانی در افراد شود را «اعتیاد مجازی» گویند.

 انواع اعتیاد به اینترنت:

۱- اعتیاد به جست و جو صفحات اینترنتی

۲-  اعتیاد به وب سایت ها، وبلاگ ها و صفحات موجود در مرورگرها

۳- اعتیاد به ارتباط محاوره ای از طریق اینترنت

۴- اعتیاد به هک کردن

راهکارهای رها شدن از اعتیاد به دنیای مجازی:

۱- با خانواده و دوستان خود برای کاهش مدت زمانی که بیهوده صرف استفاده از این تکنولوژی ها می شود تلاش کنید و در این زمینه رقابت ایجاد کنید.

۲- برای استفاده از تلفن همراه و تبلت و به طور کلی فعالیت در فضای مجازی ساعاتی را تعیین کنید و سعی کنید وقت با ارزش خود را صرف فعالیت های مفیدتری کنید چرا که وقت طلاست!

۳- با گذر زمان و به مرور از میزان ساعاتی را که در اینترنت سپری می کنید را کاهش دهید تا به نتیجه ی مطبوع دست یابید.

۴- نهایتاً رهایی از وابستگی به فضای مجازی نیاز به «سواد رسانه ای» دارد و باید با تولید هر ابزار جدید فناوری، علم و دانش استفاده صحیح از آن را داشته باشیم، در غیر این صورت این ابزارها نتایج مخربی را برای کاربران خود در پی خواهند داشت.

امیرمحمد محمدی (گلپایگانی)- مسئول فضای مجازی بسیج رسانه مازندران