اجتماعی » اخبار » سیاسی » مازندران
کد خبر : 42648
شنبه - ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۳

شاهده علائم فاجعه زیست محیطی دیگر در مازندران; زباله‌های عفونی مطب‌ها با زباله‌های عادی دفن می‎شود/ بهداشت عمومی مازندرانی‌ها در چالش زباله‌های شهری

اختلاط زباله‌های عفونی مطب‌ها و مراکز درمانی خصوصی برای اولین بار به صورت شفاف توسط یک مسئول در محیط زیست استان مازندران مطرح شد. صحبتی که نشان می‌دهد در استان مازندران با وجود حساسیت‌های زیست محیطی، چندان به آن توجه نشده و به راحتی با وجود اینکه متولیان ساماندهی پسماند عفونی، نسبت به خطرات آن […]

شاهده علائم فاجعه زیست محیطی دیگر در مازندران; زباله‌های عفونی مطب‌ها با زباله‌های عادی دفن می‎شود/ بهداشت عمومی مازندرانی‌ها در چالش زباله‌های شهری

اختلاط زباله‌های عفونی مطب‌ها و مراکز درمانی خصوصی برای اولین بار به صورت شفاف توسط یک مسئول در محیط زیست استان مازندران مطرح شد. صحبتی که نشان می‌دهد در استان مازندران با وجود حساسیت‌های زیست محیطی، چندان به آن توجه نشده و به راحتی با وجود اینکه متولیان ساماندهی پسماند عفونی، نسبت به خطرات آن آگاه هستند، از کنار آن بی تفاوت رد می‌شوند.

نگرانی زمانی بیشتر می‌شود، که زباله‌ها در استان مازندران به صورت نامناسب در اقصی نقاط این استان دفن می‌شود و باوجود اینکه اعلام شد اقداماتی برای ساماندهی مناسب پسماند بعمل می آید، ولی در عمل پسماند در مازندران به صورت نخاله‌های ساختمانی و به صورت کاملا بی‌ضابطه دفن می‌شود.

دفن نامناسب زباله در مازندران محدود به یک شهر و دو شهر نیست، در همه نقاط استان مازندران شاهد  دفن نامناسب زباله هستیم، نگرانی زمانی تشدید می‌شود که زباله‌های عفونی در کنار سایر زباله‌ها جمع آوری، منتقل و دفن می‌شود.

بیشتر زباله‌های استان مازندران را زباله های  تر تشکیل می دهد، همین موضوع باتوجه به حمل نامناسب زباله، که بیشتر به وسلیه کامیون‌های فاقد تجهیزات حمل می شوند، در حین حمل نیز مشکلات جدی به وجود می‌آورند. نکته تاسف بار اینکه این موضوع سالیان سال توسط افرادی که خود را دوستدار محیط زیست می‌دانند مخفی شده و تلاش می‌شد تا حقیقت از مردم پنهان بماند.
برخی از متولیان به جای اینکه به فکر راهکار مناسب برای کاهش معضلات زیست محیطی در استان باشند، سرشان را در بی خیالی فرو کرده و سعی در پنهان کردن واقعیت دارند.

اقدام ارزشمند رئیس محیط زیست شهرستان ساری، که با صراحت نسبت به طرح این موضوع به صورت عادی در جامعه اقدام کرد، قابل تقدیر است.

این مسئول نشان داد که دل نگران محیط زیست استان مازندران است، بیشتر از آنکه دغدغه حفظ سمت و مقام خود را داشته باشد، دغدغه رفع مشکل زیست محیطی استان مازندران را دارد. انتظار این است اقدامات جهادی این مدیر دست مایه‌ای شود برای پیگیری بیشتر مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و محیط زیست استان مازندران و در نهایت خانم ابتکار، تا بیشتر از این زمینه تخریب جدی محیط زیست شکننده مازندران فراهم نشود.

از طرفی دیگر انتظار است که مسئولان محیط زیست استان مازندران و مسئولان شهرستان ساری به جای حل مسئله، به فکر پاک کردن صورت مسئله نباشند و نسبت به تقویت روحیه انتقادی در تشکیلات خود مشوق هایی را لحاظ کنند.