اقساط وام ۶۰ میلیونی مسکن برای عامه مردم بالا است/ بانک با سود ۱۸٫۵ درصدی ضرر میدهد
محمد حسن مرادی در گفت و گویی در پاسخ به این سوال که معاون وزیر راه و شهرسازی در یک اظهار نظری اعلام کردند که نرخ سود وام ۶۰ میلیونی که ۱۸٫۵ درصد است، بالا است، گفت: اگر نرخ سود وام ۶۰ میلیونی را نسبت به تسهیلات شبکه بانکی بسنجیم با توجه به بهایی که […]
محمد حسن مرادی در گفت و گویی در پاسخ به این سوال که معاون وزیر راه و شهرسازی در یک اظهار نظری اعلام کردند که نرخ سود وام ۶۰ میلیونی که ۱۸٫۵ درصد است، بالا است، گفت: اگر نرخ سود وام ۶۰ میلیونی را نسبت به تسهیلات شبکه بانکی بسنجیم با توجه به بهایی که بابت خرید اوراق مشتری می پردازد،میتوان گفت تقریباً نرخ برابر است،اما در مقایسه با قدرت خرید مردم، اقساطی که باید بپردازند شاید از توان عامه مردم و اقشار متوسط به پایین خارج بوده و بالا باشد.
وی ادامه داد: اما این نرخ سود ۱۸،۵ درصد از نظر بانک مسکن بالا نیست چون همین الان هم با همین نرخ ۱۸٫۵ درصد، بانک مسکن ضرر میدهد و قیمت تمام شده منابع بالا است.
وی اضافه کرد: تا موقعی که ما نتوانیم قیمت تمام شده منابع را پایین بیاوریم عملاً اقدام اصلاحی دیگری نمیتوان انجام داد.
مرادی در پاسخ به این سؤال که با این حساب این نرخ سود ۱۸٫۵ درصد برای وام ۶۰ میلیونی ثابت است و تغییر نمیکند، گفت: شاید شورای پول و اعتبار نرخ سود و سپرده تسهیلات را تغییر دهد آن وقت این نرخ سود هم میتواند تغییر کند و یا کم و زیاد شود.
پیشتر حامد مظاهریان در واکنش به آغاز اعطای تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی مسکن از روز سهشنبه اول دی از طریق اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن بانک مسکن گفته بود: اگرچه افزایش سقف وام یک گام مثبت محسوب میشود اما شرایطی که برای آن تعیین کردهاند جای انتقاد دارد. نرخ بهره ۱۸ و نیم درصدی تسهیلات بسیار بالاتر از نرخ تورم کشور است و در استطاعت اکثر دهکهای درآمدی جامعه نیست. وزارت امور اقتصادی و دارایی و همچنین بانک مرکزی باید تجدیدنظر جدی در نرخ سود تسهیلات جدید مسکن کنند.
مدیرکل طرح و برنامه بانک مسکن در پاسخ به این سئوال که آیا از وام ۶۰ میلیونی مسکن (اوراق حق تقدم) استقبال شده است،گفت: در ۱۵ روز گذشته وام ۶۰ میلیونی مسکن (اوراق حق تقدم) ابلاغ شده است و هنوز نمیتوان آماری از استقبال یا عدم استقبال آن ارائه ارائه کرد، تا متقاضیان تشکیل پرونده بدهند و ارزیابی شوند یک ماه زمان میبرد.
وی ادامه داد: حجم معاملات اوراق مسکن تا آذرماه اینگونه است که یک مقدار حجم معاملات افزایش یافته است. در مهر امسال ۹۶۱ هزار و ۴۳۹ فقره (برگه ۵ میلیون ریالی)اوراق معامله شده و در آبان ماه به ۸۵۶ هزار و ۵۰ فقره رسید و کاهش یافت.
مرادی اضافه کرد: معامله اوراق در آذر ماه ۹۴ به ۹۳۰ هزار و ۸۹۵ فقره رسیده است و نشان میدهد که نسبت به آبان ماه افزایش اما نسبت به مهر ماه کمتر است.