قرابت خاص مردم ایران با گرجستان
در سفر هیات رسانه ای مازندران در سفارت ایران (کشور گرجستان ) مطرح شد؛
رئیس خانه مطبوعات مازندران در حاشیه سفر هیئت رسانه ای مازندران به گرجستان در گفتگو با مازندرانه بیان کرد: مردم ایران قرابت خاصی با مردم و خاک شهرهای جداشده از ایران دارند و اغلب پیوند های خویشاوندی در سالیان سال به فراموشی سپرده شده است.
رضا حسن زاده اشرفی در ادامه با بیان اینکه گرجی ها بعنوان معماران توانمند در ایجاد تمدن دوران صفویه و بعد ازآن نقش موثری داشتند گفت : زمانی که گرجستان جزئی از سرزمین ایران بود، گرجی ها ابتدا در دوران صفوی ها به ایران آمدند.حدود سی هزار گرجی در زمان شاه طهماسب و حدود دویست هزار گرجی نیز در زمان شاه عباس وارد ایران شدند، که از آنها در ساخت بنا و شهرسازی فعالیت داشتند. با ورود گرجی ها به ایران عده ای در اصفهان و عده ای در فرح آباد ساری و اغلب در شهرستان بهشهر ( اشرف البلاد) مبادرت ب ساخت ۱۲ کاخ بامعماری منحصر بفرد نمودند که آثار۴ کاخ هنوز پابرجاست .
مدیر مسئول روزنامه دیارسبز با اشاره به اینکه ، مردم بومی گرجستان، گرجی مسیحی ارتدکس و پیرو کلیسای ارتدکس گرجی هستند افزود : نسل بعد از اجدادمان در کسوت روحانیت شیعه در منطقه بهشهر (اشرف البلاد) با حکم نقابت از سلاطین صفویه در اداره امور نقش ایفا کردند.
صاحب امتیاز روزنامه نهضت شمال و هفته نامه سراسری مواجهه اظهار داشت : گروهی از گرجی های بهشهر با محققین گرجستانی ارتباط فرهنگی دارند و این امر موجبات خرسندی دو طرف را فراهم کرده است .
رضا حسنزاده رئیس خانه مطبوعات مازندران با اشاره به اینکه سفرهای خارجی و تبادلات رسانهای میتواند در توسعه وضعیت رسانهای مؤثر باشد میگوید: آنچه در سفر گرجستان و در بازدید از شبکههای اجتماعی بیشتر از سوی رسانههای منطقه مطرح میشد، بهرهمندی و استفاده صحیح از انرژی امکانات و فضای موجود بوده است.
وی تصریح کرد: نشریات و شبکههای اجتماعی کشور گرجستان بیشتر به دورکاری معتقد هستند و باید با بررسی این شرایط در مازندران بتوانیم، آن را بومی کنیم.
وی ادامه داد: تفاوت اصلی نشریات گرجستان و ایران در نحوه اداره آن است، نشریات و شبکههای تلویزیونی زیر نظر اسقف اعظم اداره شده درحالیکه در ایران اغلب بهصورت خصوصی اداره میشوند و بااینکه از بودجه کلیسا استفاده میکنند اما صرفهجویی و استفاده بهینه از انرژی مهمترین شاخصه آنان به شمار میرود.