۵درصد باغها زیرپوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار دارند
برای رسیدگی دقیق به خسارتهای وارد شده به بخش کشاورزی غرب استان به ویژه خسارتهای وارد شده به باغهای کیوی اکیپی از سازمان جهاد کشاورزی مازندران عازم غرب استان شدند و جلسهای در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تنکابن تشکیل شد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این جلسه اظهار کرد: برف یک اتفاق طبیعی است […]
برای رسیدگی دقیق به خسارتهای وارد شده به بخش کشاورزی غرب استان به ویژه خسارتهای وارد شده به باغهای کیوی اکیپی از سازمان جهاد کشاورزی مازندران عازم غرب استان شدند و جلسهای در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تنکابن تشکیل شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این جلسه اظهار کرد: برف یک اتفاق طبیعی است که بشر هیچ دخالتی در آن ندارد و همه از دولت توقع داریم در حالی که توقع و تقاضا باید در حد قابلیت اجرا باشد.
دلاور حیدرپور گفت: نمایندگان مجلس هرچه سریعتر کمک کنند تا دولت در حمایت و ارائه تسهیلات به خسارتدیدگان بخش کشاورزی زودتر تصمیمگیری و مصوبات را ابلاغ و اجرا کند.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی باید در بین کشاورزان فراگیرتر شود، بیان کرد: باید از بحران سپید در سال ۸۶، ۹۲ و ۹۵ درس بگیریم و به سمت بیمه محصولات کشاورزی حرکت کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: تنها پنج درصد باغها زیرپوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار دارند و اگر باغداران باغها را بیمه کنند دست کم بخشی از خسارتها جبران میشود.
۳۰ درصد باغهای کیوی دچار شکستگی شد
حیدرپور اضافه کرد: امسال یکهزار و ۶۵۰ میلیارد تومان برای صندوق بیمه مصوب شد.
وی با بیان اینکه طی بارش برف اخیر بیش از ۴۰۰ هزار تن مرکبات و ۷۰ درصد کیوی در غرب استان دچار خسارت شد، گفت: تحمل سرماپذیری کیوی کمتر از پرتقال است و تا منفی ۹/۰ درجه را تحمل میکند در حالیکه شدت سرما کمتر از ۲- درجه بوده است و بههمین دلیل دچار خسارت زیادی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: ۷۰ درصد کیوی معادل ۵۰ هزار تن دچار یخزدگی و نرم شدگی شد و منجر به کاهش شدید قیمت شد که خاصیت انبارمانی ندارد.
حیدرپور اضافه کرد: ۳۰ درصد باغهای کیوی بر اثر بارش سنگین برف دچار شکستگی شد.
وی گفت: طبق بند “و” تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۹۵ وامهای خسارتدیدگان بخش کشاورزی تا سه سال امهال میشود و پیشنهاد شد به ازای هر هکتار باغ خسارتدیده پنج میلیون تومان تسهیلات پرداخت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: پیشنهاد شد بهرهبردارانی که تا ۶۰ درصد خسارت دیدند به ازای هر هکتار ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت شود.
حیدرپور تصریح کرد: ۲۰۰ میلیارد تومان برای مرکباتی که دچار تخلی شدند برای پرداخت مابهالتفاوت داده میشود تا مرکبات را به کارخانههای صنایع تبدیلی تحویل دهند.
وی خاطرنشان کرد: طبق دستور دولت، ۱۰۰ میلیارد تومان برای صادرات مرکبات و کیوی در اختیار صادرکنندگان قرار خواهد گرفت.
خرید تضمینی کیوی در دستورکار قرار گیرد
فرماندار شهرستان تنکابن در ادامه بیان اینکه برای جبران خسارت باید شرکتهای بیمهگذار ورود جدی به بحث بیمه داشته باشند، افزود: کشاورزان منتظر اقدامات دولت هستند تا حمایت خود را از این بخش احساس کنند.
سید امیر حسینیجو ادامه داد: خرید تضمینی کیوی از جمله اقداماتی است که میتواند اقتصاد کشاورزی تنکابن را نجات و بهبود بخشد.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی اولویت اصلی اقتصاد تنکابن است، اضافه کرد: پنج کارخانه کنسانتره غیرفعال در شهرستان تنکابن وجود دارد که فعال کردن صنایع تبدیلی میتواند در بخش کشاورزی راهگشا باشد.
نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباسآباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به اینکه فعالیت غالب غرب استان تولید کیوی است و برف اخیر بیش از نیمی از باغهای کیوی را دچار خسارت کرد دولت با کمک بلاعوض و در اختیار گذاشتن تسهیلات میتواند جبران خسارت کند.
شمسالله شریعتنژاد ادامه داد: امسال روند صادرات کیوی بهتر از سالهای گذشته بود و تمامی از طریق آستارا صادر شد.
وی با بیان اینکه کشاورزی در غرب استان یک فعالیت با ریسک قبل از تولید و بعد از تولید است، گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی کیوی باید در دستورکار قرار گیرد.
نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباسآباد در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: دولت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را گسترش دهد تا تمام ریسک تولید متوجه کشاورز و تولیدکننده نباشد.
شریعتنژاد خواستار اجرای الگوی کشت در غرب استان شد و افزود: وزارت جهادکشاورزی باید برای غرب استان الگوی کشت مناسب تعریف کند تا روند کشاورزی در این منطقه بهبود پیدا کند.
وی با بیان اینکه بارش برف اخیر ۳۶۸ میلیارد تومان به بخش کشاورزی غرب استان خسارت وارد کرد، گفت: خسارتهای واقعی برآورد شود و بر همین اساس توزیع منطقهای صورت گیرد.
نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباسآباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در غرب استان خسارت به کیویکاران بیشتر از باغداران مرکبات بوده است و دولت دست کم باید تا ۵۰ درصد خسارت را بهصورت بلاعوض کمک کند.