از ۵ سالگی مداحی را شروع کردم/روضه خوانی مهمترین موضوع برای پیشرفت در مداحی است/الگویم در مداحی حاج محمود کریمی است
با فرا رسیدن ماه محرم الحرام و صفر پایگاه خبری تحلیلی مازندرانه در اقدامی جالب سعی دارد با تمامی مداحان محبوب و مشهور استان مازندران مصاحبه ای صورت دهد.در همین راستا خبرنگار مازندرانه در چهارمین گفتگو به سراغ رضا اسماعیلی ذاکر اهل بیت و مداح جوان و خوش صدای محمدآبادی رفته است و گفتگویی گرم […]
با فرا رسیدن ماه محرم الحرام و صفر پایگاه خبری تحلیلی مازندرانه در اقدامی جالب سعی دارد با تمامی مداحان محبوب و مشهور استان مازندران مصاحبه ای صورت دهد.در همین راستا خبرنگار مازندرانه در چهارمین گفتگو به سراغ رضا اسماعیلی ذاکر اهل بیت و مداح جوان و خوش صدای محمدآبادی رفته است و گفتگویی گرم و صمیمی با این مداح ولایی انجام داده است که در ادامه این گفتگو را با هم می خوانیم:
*مازندرانه – خودتان را معرفی کنید؟
رضا اسماعیلی هستم ۲۶ ساله از روستای خردونکلای شهرستان محمودآباد و در حال حاضر ساکن آمل می باشم
*مازندرانه – مداحی را از چه سالی آغاز کردید؟
مداحی را به صورت حرفه ای از سال ۱۳۸۵ آغاز کردم
*مازندرانه – استاد شما در زمینه مداحی چه شخصی بود؟
در واقع استاد خاصی در زمینه مداحی نداشتم; فقط در یک دوره کلاس آموزشی در زمینه دستگاه و آواز طی مدت سه الی چهار سال اخیر در سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان آمل شرکت کردم و از طریق کانون بسیج مداحان دوره هایی را در شهرستان ساری، قم و تهران با حضور مداحان برتر کشور طی کردم و چون ازکودکی به خواندن علاقه ی وافری داشتم از همان دوران به تمرین مداحی پرداختم و بعد ها با مطالعه ی کتاب مفاتیح الجنان که کتاب جامعی است توانستم ذاکر خانه ی اهل بیت(ع) باشم .
*مازندرانه – تاثیر مداحی در زندگی شما چیست؟
هرکسی درخانه ی ائمه اطهار به خصوص امام حسین علیه السلام نوکری کند، برکت به زندگی اش اضافه می شود و این یعنی در تمام مسائل زندگی چه در زمینه کار, درس و در هر چیز دیگر برکتش را احساس می کند چه در مقام مداح، سینه زن یا مستمع باشد .
*مازندرانه – سه تن از بهترین مداحان ایران از نظر شما چه کسانی هستند؟
به نظرم پدر مداحان ایران حاج منصور ارضی است و حاج محمود کریمی و حاج حسن خلج هم از مداحان محبوب و برتر کشور هستند.
*مازندرانه – آسیب های عزاداری در محرم به نظر شما چه چیزهایی می باشد؟
هر سال آسیب های عزاداری به شکل های گوناگون خود را نمایان می کند و این امر نشان دهنده ی یک انحراف در زمینه ی عزاداری و اجرای احکام دینی است.
دشمنان اسلام نیز از طریق آسیب های عزاداری تیشه به ریشه ی شیعیان می زنند و باعث انحراف دینی و اعتقادی عزاداران می شوند که علت این انحرافات عدم آگاهی و اطلاع کافی نداشتن مردم از دین می باشد که این آسیب ها بیشتر در هیات های مذهبی وجود دارند اما راه رهایی از این نوع آسیب ها گوش فرا دادن به حرف علمای اسلام است.
*مازندرانه – الگوی شما در مداحی چه کسی هست؟
از کودکی نوای مداحان عبدالرضا هلالی, سعید حدادیان و محمود کریمی را گوش می دادم و پس از گذشت چند سال به سبک و سیاق مداح اهل بیت محمود کریمی علاقه مند شدم و در روضه خوانی سبک ایشان را دنبال می کنم .
*مازندرانه – فرق مداحی در زمان حال و گذشته در چه چیزهایی است؟
شعر و نوع سبک، فرق اصلی مداحی گذشته و حال است. در گذشته اشعار ناب و پرمحتوایی که برای اهل بیت قرار داشت نسبت به حال بیشتر بوده است برای مثال شعرهای پر مغزی چون ;
باز این چه شورش است که در خلق آدم است باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است
بیشتر خوانده می شد اما امروزه کمتر از این نوع اشعار استفاده می شود و جوانان بیشتر به سبک های غربی کشیده می شوند و در هیات ها مستمع به شعر توجه خاصی نمی کند بلکه فقط به سبک و دستگاه آواز توجه می کند .
*مازندرانه – نظر شما در مورد حقوق های نجومی برخی مداحان چیست؟
شایعه پراکنی برخی افراد در مورد حقوق های نجومی بعضی از مداحان موجب خراب شدن نام آنها می شود .
دراولین کلاسی که برای آموختن مداحی شرکت کرده بودم شخصی به همه ی اعضای گروه گفت که هرکس برای درآمد زایی و مسائل مادی وارد این حرفه شده سخت در اشتباه است و نباید مداح شود.
همچنین برخی از بزرگان ما گفتند کسی که در زمینه مداحی سید الشهدا نرخ تعیین کند آن مبلغ حرام است ولی اگر به صورت هدیه دهند از آن مبلغ حلال تر چیزی در دنیا وجود ندارد.
* مازندرانه – بهترین خاطره کودکی شما در ماه محرم چیست؟
پختن غذای نذری در منزل پدربزرگم در صبح تاسوعا یکی از بهترین خاطرات من در دوران کودکی می باشد; زمانی که صبح ها از خواب بیدار می شدم و حیاط خانه را شلوغ و پر از وسایل پخت و پز می دیدم
*مازندرانه – نظر شما در مورد سبک های جدید مداحی چیست؟
رهبر معظم انقلاب در دیدار با مداحین کل کشور که در ولادت حضرت زهرا(س) هرساله برگزار می شود، فرمودند: نوآوری در سبک های مداحی و اشعار منتصب به اهل بیت خیلی خوب است ولی نباید طوری شود که از آهنگ های غربی الگو برداری شود و به جای این که در مجالس سیدالشهدا سبک های غربی را ترویج دهیم بیایم ازهفت دستگاه اصیل ایرانی که سبک های جالبی هم در این دستگاه وجود دارد استفاده کنیم .
بعضی از مداحان سبک و شعر آهنگ های پاپ یک خواننده را که شاید درباره ی عشق دنیایی خوانده باشد، در وصف امام حسین (ع) می خوانند که این دور از شان سیدالشهدا (ع) می باشد.
* مازندرانه – برخورد مردم با شما به عنوان یک مداح به چه شکل است؟
الحمدلله در جامعه ی امروز کسی که به عنوان ذاکر امام حسین (ع) شناخته می شود ، مردم احترام خاصی برای او قائل می شوند اما متاسفانه برخی از منافقین و کوردلان برای بعضی از مداحان شایعه می سازند که فلان مداح یا فلان بچه هیاتی کاری ناپسند انجام داده است که این خوشایند نیست .
ولی برخورد مردم با من چه در حوزه کاری و غیره بسیار با محبت بوده است و قبل از این که مداح شوم برخورد مردم با بنده عادی بود اما بعد از این که ذاکر خانه اهل بیت شدم و مداحی را به صورت حرفه ای پی گرفتم و شروع به خواندن در مجالس عزاداری کردم برخورد و احترام مردم نسبت به من خیلی تغییر کرد که قطعا این عزت و احترام به خاطر عنایت و توجه سیدالشهدا به بنده است.
*مازندرانه – چه کارهای فرهنگی وجود دارد که می توان در هیات های مذهبی انجام داد؟
در زمینه ی فرهنگی می توان از هیات های بزرگتر الگو برداری کرد لذا اگر یک هیات یا یک گروه فرهنگی برای انجام فعالیت های فرهنگی تشکیل می شود حتما باید از آن ها الگو برداری کند.
اگر هیات ها را دو بخش کنیم همانطور که آقایان وارد هیات ها می شوند و آن را پر و شلوغ می کنند، بانوان نیز باید این کار را انجام دهند تا با هم نشینی بیشتر همدیگر را بهتر بشناسند و پس از چند وقت یک هیاتی همانند آقایان تشکیل دهند که می توان به عنوان مثال به سفره های مذهبی، حلقه های صالحین و غیره اشاره کرد.
*مازندرانه – اولین مداحی شما در چه زمانی و چه مکانی بود؟
اولین بار در سن ۵ سالگی در روستای خردونکلا و در مراسم دسته روی این روستا در ماه محرم مداحی کردم و چون عموی من مداح روستا بود توانستم در روستا به کمک وی مداحی را آغاز کنم.
در آن زمان یک دفترچه ۴۰ برگ داشتم که مادرم در آن نوحه نوشته بود و نخستین نوحه ای که خواندم این بود:
رقیه ی سه ساله ام ابتا یا حسین رنج سفر کشیده ام ابتا یا حسین
* مازندرانه – توصیه ی شما به افرادی که در آغاز راه مداحی هستند، چیست؟
توصیه ی حقیر این است افرادی که تازه می خواهند مداحی را شروع کنند آن را به عنوان شغل و درآمد زایی انتخاب نکنند و اولین کاری که یک مداح می تواند برای پیشرفت انجام دهد یادگیری روضه خوانی است.
سینه زنی را شاید با کمی صدا بتوان خواند ولی روضه خوانی سخت است و کار هر کسی نیست; بنابراین توصیه ی من به آنهایی که می خواهند مداح شوند این است که بایستی تا ۲ الی سه سال اول از مداحی که خودشان می پسندند الگو برداری کنند و تقلید باید به این صورت باشد که هرکلمه ای که آن مداح مورد نظر می گوید را شاگرد هم باید بخواند .
*مازندرانه – صحبت پایانی؟
تقدیر و تشکر می کنم از تمام بچه های سایت خبری مازندرانه که خالصانه تلاش می کنند و زحمت می کشند و ممنونم بابت وقتی که به من دادید.
همچنین آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون برای رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای و همه ی ستایشگران اهل بیت را خواستارم .
یک نوکر باید نوکر و یک ذاکر باید ذاکر باشد و ما هر ویژگی مثبتی که داریم همه ی اینها از آبروی سیدالشهدا و اهل بیت است و ان شالله مورد شفاعت خانم فاطمه زهرا(س) قرار بگیریم.