اجتماعی » اقتصادی » پیشنهاد سردبیر » سیاسی
کد خبر : 34871
سه شنبه - ۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۱

مرکز آمار درباره اشتغالزایی درست می‌گوید یا ربیعی؟

در حالی حدود ۱۰ ماه از ماموریت دولت یازدهم باقی مانده که هیچ کدام از وعده  های انتخاباتی دولت برای حل معضل بیکاری محقق نشده و شمار بالای بیکاران بیانگر این موضوع است که دولت در بحث اشتغال زایی ناموفق عمل کرده است. عدم توجه دقیق دولت به آمارهای بازار کار تا جایی است که  […]

مرکز آمار درباره اشتغالزایی درست می‌گوید یا ربیعی؟

در حالی حدود ۱۰ ماه از ماموریت دولت یازدهم باقی مانده که هیچ کدام از وعده  های انتخاباتی دولت برای حل معضل بیکاری محقق نشده و شمار بالای بیکاران بیانگر این موضوع است که دولت در بحث اشتغال زایی ناموفق عمل کرده است. عدم توجه دقیق دولت به آمارهای بازار کار تا جایی است که  حسن روحانی اوایل امسال دستور تک رقمی شدن نرخ بیکاری تا پایان این دولت را داده بود که به تازگی با انتشار آمار جدید از انبوه جوانان جویای کار و درک صحیح بحران بیکاری، توان دولت برای اشغالزایی برای سیل بیکاران مورد سوال و تردید رئیس جمهور واقع شد.

علیرغم انتقادهای متعدد درباره آمار اشتغال و عدم برنامه ریزی دولت در مباحث اشتغالی علی ربیعی، وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی در آخرین اظهارات خود آمار تازه ای از اشتغالزایی دولت تدبیر اعلام کرده است.

ربیعی با بیان اینکه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار شغل در دولت یازدهم ایجاد کرده ایم گفت: در این راستا و براساس تمهیدات اندیشیده شده ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری می‌تواند به عنوان یکی از مهمترین اقدامات این وزارتخانه باشد.

 در حالی ربیعی مدعی ایجاد ۲٫۴ میلیون شغل در دولت تدبیر و امید شده است که بررسی آمار رسمی مرکز آمار ایران از کارنامه اشتغالزایی دولت در سالهای ۹۲، ۹۳ و ۹۴ بیانگر ارقام دیگری است که تناقض آشکار با مدعای وزیر کار دولت روحانی دارد.

* کارنامه اشتغالزایی دولت تدبیر از نگاه مرکز آمار ایران

بر اساس نتایج چکیده طرح آمارگیری نیروی کار در سال ۹۱، تعداد جمعیت فعال اقتصادی در این سال حدود ۲۴ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۵۰۶ نفر است، همچنین تعداد جمعیت بیکار ۲ میلیون و ۹۴۴هزار و ۱۵۸ نفر است.

 همچنین آمارگیری نیروی کار در سال ۹۲ نشان می دهد، تعداد جمعیت فعال اقتصادی حدود ۲۳میلیون و ۸۳۴ هزار و ۵۵۱ نفر و تعداد افراد بیکار در این بازه زمانی ۲ میلیون و ۴۸۸ هزارو ۳۷۲ نفر است که میزان شاغل در این سال ۲۱ میلیون و ۳۴۶ هزارو ۱۷۹ نفر است.

 مقایسه آماری تعداد شاغلان سال ۹۱ و ۹۲ بیانگر این موضوع است که در سال ۹۲  حدود ۱۸۴ هزار و ۸۳۱ نفر به جمعیت  شاغل در کشور افزوده شده است.

 چکیده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سال ۹۳  نیز نشان می دهد، تعداد جمعیت فعال در این سال ۲۳میلیون و ۸۱۸ هزارو ۴۶۹ نفر و تعداد بیکار۲ میلیون و ۵۱۴ هزارو ۱۶۶نفر است و تعداد افراد شاغل در این سال ۲۱ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۳۰۳ نفر است.

 مقایسه آماری تعداد شاغلان سال ۹۲ و ۹۳ بیانگر این است که در سال ۹۳  حدود  ۴۱ هزار و ۸۷۶ نفر  از تعداد شاغلان در سال ۹۳ کم شده است. یعنی ۴۱ هزار و ۸۷۶ نفر از شاغلان موجود شغل خود را از دست داده و در صف بیکاران قرار گرفته اند.

چکیده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سال ۹۴ نیز نشان می دهد ۲۴ میلیون و ۷۰۱ هزار و ۱۷۷ نفر جمعیت فعال در این سال و تعداد بیکاران ۲ میلیون و ۷۲۹ هزار و ۰۹۲ نفر است که تعداد افراد شاغل در این سال ۲۱ میلیون و ۹۷۲ هزار و ۸۵ نفر است.

 همچنین مقایسه آمار تعداد شاغلان در سال ۹۳ و ۹۴ با توجه به اینکه تعداد شاغلان از ۲۱ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۳۰۳ نفر در سال ۹۳ به ۲۱ میلیون و ۹۷۲ هزار و ۰۸۵ نفر در سال ۹۴ رسیده است یعنی ۶۶۷ هزار و ۷۸۲ نفر در سال ۹۴ به تعداد شاغلان افزوده شده است.

بنابراین، طبق گزارش مرکز آمار ایران طی سالهای ۹۲ تا ۹۴ در مجموع ۸۱۱ هزار اشتغالزایی خالص صورت گرفته که با ادعای ایجاد دو میلیون و ۴۰۰ هزار شغل اختلاف فاحش ۱٫۶ میلیون نفری دارد. البته ممکن است که وزیر کار آمار اشتغالزایی فصل بهار ۹۵ را هم به آمار قبلی اضافه کرده باشد که هر چند به لحاظ کارشناسی مقایسه آمار سالانه با فصلی ایراد دارد، ولی با فرض افزودن ۷۵۰ هزار شغل ایجاد شده در بهار ۹۵ به آمار سه سال گذشته، باز هم اختلاف ۸۵۰ هزار نفری در آمار اعلامی وزیر کار با گزارش مرکز آمار ایران وجود دارد.