در مورد حقوق های نجومی برخی مداحان مطرح کشور اطلاعاتی ندارم/ سبک هایی که امروزه می شنویم خالی از محتوا هستند
در امتداد گفت و گو با مداحان ولایی مازندران، خبرنگار مازندرانه به سراغ یکی از ذاکران اهل بیت در قائمشهر رفت و گفت و گویی کوتاه و مفید با وی داشت که در ادامه با هم می خوانیم: علیرضا مومنی در یکم فروردین سال ۱۳۶۵ در شهر قائمشهر متولد شد و هم اکنون به عنوان […]
در امتداد گفت و گو با مداحان ولایی مازندران، خبرنگار مازندرانه به سراغ یکی از ذاکران اهل بیت در قائمشهر رفت و گفت و گویی کوتاه و مفید با وی داشت که در ادامه با هم می خوانیم:
علیرضا مومنی در یکم فروردین سال ۱۳۶۵ در شهر قائمشهر متولد شد و هم اکنون به عنوان مسئول پژوهشی دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مازندران مشغول به فعالیت است.
علیرضا مومنی در گفت وگو با خبرنگار مازندرانه بیان کرد: مداحی را به صورت آماتور از سال ۱۳۸۱ آغاز کردم و در سال ۱۳۸۸ به صورت حرفه ای به این کار پرداختم.
وی بیان کرد: از اساتیدی که در محضرشان بودم می توانم به سید پرویز رضوی از اساتید آواز سنتی اشاره کنم و در بین اساتید هیاتی هم می توان به حاج عیسی غلامی اشاره کرد که مقتل و روضه خوانی را در جوار ایشان آموختم; نزد حسن رستمی و محمد حسین باقر زاده نیز تجربیاتی کسب نمودم، ضمن این که یک دوره ۶ ماه صدا سازی را در محضر استاد احمدی در آواز سنتی تلمظ کردم.
مومنی، مداح اهل بیت درباره ی تاثیر مداحی بر زندگی شخصی اش گفت: تاثیر مداحی بر زندگی من بسیار زیاد بوده است و خاطره ای دارم قبل ازدواج از برکت و رزق و روزی امام حسین(ع) که خصوصی است و در کل هر چه دارم از سیدالشهدا است و زندگی ام را به امام حسین(ع) مدیون هستم .
مداح محبوب و ولایی قائمشهری در مورد مداحان مورد علاقه اش اذعان داشت: مداحان سطح کشور چون برای امام حسین(ع) می خوانند همگی عزیز هستند و شاخص و معیار لازمی هم وجود ندارد که مداح برتر را انتخاب کنیم، اما علاقه مندی بنده به مهدی میرداماد، رضا نریمانی و میثم مطیعی است و ناگفته نماند که فایل صوتی بقیه مداحان کشور را هم گوش می کنم.
ذاکر اهل بیت علیرضا مومنی در رابطه با آسیب های عزاداری در ماه محرم اظهار داشت: مداحی های بدون محتوا، اشعار نامربوط و عزاداری های شورانگیز بدون شعور از آسیب های جدی عزاداری های امروزه ی ماه محرم به شمار می رود که در این جلسات مداحان سعی می کنند احساسات، عواطف و شور جوان را به قلیان جوشش آورند به جای این که به شعور، هدف ، سبک زندگی و ارزش هایی که سیدالشهدا برای آن ها به جنگ رفته بود و برای آن اهداف به شهادت رسیده بود را به جوان برسانند.
علیرضا مومنی در مورد الگو خود در مداحی و تفاوت مداحی در نسل گذشته و امروز گفت: الگوی مداحی از قدیم گرفته می شود; در گذشته به مداح، روضه خوان امام حسین(ع) می گفتند و تفاوت مداحی امروز و گذشته در روضه خوانی است که من بیشتر علاقه به روضه خوانی دارم چون روضه خوانی یک هنر است و هم قلق خاصی می خواهد.
خیلی از مداحان از روضه خوانی فاصله گرفتند و سینه زنی را در مداحی جایگزین کردند که خود نوعی دیگر از آسیب های نوین عزاداری به شمار می رود.
وی افزود: در مورد حقوق های نجومی برخی مداحان مطرح کشور اطلاعاتی ندارم چون که فکر می کنم چنین چیزی وجود ندارد، هر چند که از لطف امام حسین(ع) و مردم رزق و روزی به مداحان می رسد.
ذاکر اهل بیت علیرضا مومنی در مورد یکی از بهترین خاطرات کودکی خود در محرم گفت: برادر کوچکترم در سنین نوجوانی در مسجد مداحی می کرد و من استرس داشتم که مبادا نتواند به درستی عمل کند که اغلب بیرون مسجد از بلندگو به صدای او گوش می کردم.
وی در مورد سبک های جدید مداحی گفت: تنوع و ابداع بسیار خوب است ولی بهتر آن است که همراه با محتوا و اشعار پر مغز باشد همانطور که خیلی از مداح های بزرگ ما در این عرصه ورود پیدا کردند و بسیار خوب می شود اگر همه جامعه ی مداحان به این سمت و سو حرکت کنند و سبک های جدید را در قالب های اصیل ایرانی ارائه دهند ولی متاسفانه سبک هایی که امروزه می شنویم خالی از محتوا هستند که مقام معظم رهبری هم بارها به فاصله گرفتن از این فضا تاکید کرده ست.
وی ادامه داد: مداح باید متواضع تر، خوش روتر و مودب تر از همه در جامعه باشد چرا که اگر مردم نباشند خیلی از مجلس ها و هیات هایی که مداحان دارند از بین می رود.
علیرضا مومنی درباره ی کار فرهنگی در هیات های مذهبی بیان کرد: در هیات های مذهبی باید تربیت نیروهای انقلابی متعهد و با ارزش صورت گیرد که امروزه هیات ها به این سمت و سو نرفته اند و باید از این پتانسیل بهترین استفاده را کرد، ضمن این که تاکید می کنم از سخنران های جذاب و بروز استفاده باید شود تا تاثیرگذاری بهتری بر روی جوانان داشته باشیم.
مداح اهل بیت علیرضا مومنی در مورد اولین مداحی خود گفت: درسال ۱۳۸۸ در مسجد امیرالمومنین یا مهمانسرای سابق در خیابان شهید مدافع حرم محمد بلباسی فعلی اولین مداحی خودم را انجام داده بودم و به یاد دارم که روضه ای از حضرت زهرا(س) از مداح محبوب مردم کشور محمود کریمی خواندم و بزرگوارانی که در جلسه حضور داشتند من را تشویق و ترغیب کردند و اولین هدیه ی خود را که کتابی از شیخ جعفر شوشتری بود گرفتم.
وی در توصیه به مداحانی که به تازگی به این عرصه ورود پیدا کردند، گفت: خودسازی، مطالعه تاریخ ،مقتل خوانی وانتخاب اشعار پر محتوا نکاتی هست که یک مداح برای شروع کار خود در این عرصه باید توجه داشته باشد.
وی در پایان گفت:از همه ی عزیزانی که پای حرف های بنده نشستند تشکر می کنم و برای همگی آرزوی موفقیت می کنم.