وبلاگستان
کد خبر : 30068
شنبه - ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۲

تأخیر ازدواج و امتحان الهی!

به نقل از وبلاگ آرامش کجاست / آیا این مسئله درست است دخترانی که خواستگار ندارند و یا آقاپسرهایی که نمی‌توانند ازدواج کنند، به خاطر این است که مورد آزمایش و امتحان الهی قرار گرفته‌اند؟ برخی، ازدواج نکردن خودشان را به پای خدا می‌نویسند و با این توجیه دست به گناه می‌زنند. آیا واقعاً ازدواج […]

تأخیر ازدواج و امتحان الهی!
به نقل از وبلاگ آرامش کجاست /
آیا این مسئله درست است دخترانی که خواستگار ندارند و یا آقاپسرهایی که نمی‌توانند ازدواج کنند، به خاطر این است که مورد آزمایش و امتحان الهی قرار گرفته‌اند؟ برخی، ازدواج نکردن خودشان را به پای خدا می‌نویسند و با این توجیه دست به گناه می‌زنند. آیا واقعاً ازدواج نکردن برخی از جوانان به خاطر این است که خدا نمی‌خواهد آنان ازدواج کنند؟!
پاسخ:
نبود خواستگار و یا تأخیر ازدواج در میان دختران و پسران جوان، امتحان خداوندی نیست، بلکه این مسئله به خاطر ضعف فرهنگ اعتقادی و تغییر شرایط جامعه است که ازدواج را سخت کرده و موجب شده دختران خوب خواستگار مناسب نداشته باشند و پسران خوب نیز با توجه به شرایط فرهنگی جامعه که ازدواج را برای آنان سخت کرده، کماکان نتوانند ازدواج کنند.
ازاین‌رو، آزمایش و امتحان الهی بدین معنی که دختران خواستگار نداشته باشند و یا پسران نتوانند ازدواج کنند، درست نیست، بلکه نبود خواستگار و یا سخت شدن ازدواج به خاطر شرایط بد جامعه است نه آزمایش و امتحان الهی. از طرفی معنا ندارد خداوندی که ازدواج را برای دختر و پسری که نیاز به آن دارند، واجب کرده، خود مانع ازدواج آنان شود که این نقض غرض است.
مضاف بر اینکه خداوند دربارۀ ازدواج جوانان در قرآن فرموده: «وَأَنکِحُوا الْأَیَامَى مِنکُمْ وَالصَّالِحِینَ مِنْ عِبَادِکُمْ وَإِمَائِکُمْ إِن یَکُونُوا فُقَرَاءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ؛ [نور/۳۲] مردان و زنان بى‏‌همسر خود را همسر دهید، همچنین غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را؛ اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند از فضل خود آنان را بى‏‌نیاز مى‏‌سازد، خداوند گشایش دهنده و آگاه است.» پس چگونه ممکن است خداوندی که قول رزق و برکت را برای ازدواج جوانان داده، مانع ازدواج آنان شود؟!
بنابراین دختر و پسر جوان، نباید به خیال سرنوشت از پیش مشخص شده یا آزمایش الهی و یا بخت‌گشایی در زمینۀ ازدواج، دست روی دست گذاشته و هیچ‌گونه تلاشی برای تغییر شرایط خود نکنند؛ همچنان که قرآن کریم می‌فرماید: «کُلّ امریٍ بِما کسَبَ رهینٌ؛ [طور/۲۱] هر کس در گرو اعمال خویش است.» و در جای دیگر می‌فرماید: «وَ أَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى؛ [نجم/۳۹] و اینکه براى انسان بهره‏اى نیست، جز آنچه خود کوشیده است.»
همچنین اعتقاد به شانس در ازدواج نیز یکی از همان خرافاتی است که فرد را از حرکت بازمی‌دارد یا عاملی برای بی‌توجهی و سهل‌انگاری او در ازدواج می‌‌شود. افرادی که به این‌گونه خرافات معتقدند یا به خاطر تنبلی و سُستی در اقدام است یا از دیدگاه رفتارشناسی قصد دارند ضعف اعتماد به نفس (خودباوری) خود را بازیابی کنند.
در نتیجه، لازم است که دختران و پسران علیرغم شرایط بد جامعه که ازدواج را سخت کرده، شرایط ازدواج را در جهت یک انتخاب آگاهانه و مسئولانه، برای خود مهیا کنند و در این راه از هیچ‌گونه تعقل، مشورت و استفاده از تجارب صاحب‌نظران مضایقه نکنند.
شایان ذکر است؛ به‌طورکلی انسان با ورود به این دنیا، در بستر امتحان الهی قرار می‌گیرد، امّا این‌گونه نیست که خداوند موانعی را سر راه موفقیت انسان قرار دهد و بعد او را امتحان کند، بلکه این موانع و بن بست‌هایی که در زندگی مشاهده می‌کنیم، بخشی از آن مربوط به مقتضای زندگی دنیوی است، بخشی هم مربوط به رفتارهای خودمان و دیگران و به‌طورکلی جامعه است که ما را با آن موانع مواجه می‌سازد.