رسوخ مدهای غربی در کوچه بازارهای اسلامی
حجاب در لغت به معنای پوشیدن است و در اسلام به آن به ویژه برای زنان تاکید فراوان شده است تا زیباییهای خود را به وسیله حجاب از چشم نامحرمان دور نگه دارند. با حفظ حجاب در بین بانوان میتوان از بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی که در حال حاضر گریبانگیر جامعه شده است، جلوگیری کرد […]
حجاب در لغت به معنای پوشیدن است و در اسلام به آن به ویژه برای زنان تاکید فراوان شده است تا زیباییهای خود را به وسیله حجاب از چشم نامحرمان دور نگه دارند.
با حفظ حجاب در بین بانوان میتوان از بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی که در حال حاضر گریبانگیر جامعه شده است، جلوگیری کرد و جلوی بسیاری از فسادهای اجتماعی را گرفت.
امروزه بازار حجاب مانند گذشته مشتری ندارد و با ورود فرهنگهای غربی که از آن به “مد” تعبیر میشود، روز به روز زنان جامعه از حجاب دورتر میشوند و به سویی میروند که انگار با آن غریبه شدهاند.
فرهنگ غرب تا جایی در زندگی ما نفوذ کرده که چادر را که حجاب برتر نامیده میشود از سر زنان ما بر زمین گذاشته است، میبینیم زنان با لباسهای زننده و آرایشی غلیظ در خیابانها قدم میزنند که توجه همگان را جلب میکند و این امر آغاز فساد در جامعه است.
کنار گذاشتن حجاب، همراه داشتن حیوانات با خود و سیگار کشیدن از مدهای کوچهبازاری فرهنگ غربی است که متاسفانه برخی جوانان امروزی با تقلید از آن، خود را انسانهای بافرهنگی قلمداد میکنند.
پوشش زنان ما روز به روز کمرنگتر شده و رو به سوی نیستی میرود و برای این امر باید افسوس خورد که چه بسیار جوانانی که جان خود را در این راه فدا کردند که از ناموس خود دفاع کنند و امروز غیرت به راحتی از وجود برخی مردان رخت بربسته و با حفظ ناموس غریبه شدهاند.
زنان بدحجاب داشتن حجاب را برای خود دست و پاگیر میدانند و معتقدند داشتن حجاب آزادی را از آنها سلب میکند و از آن به عنوان مزاحم آزادی یاد میکنند.
برای حفظ اسلام و آرمانهای آن از گذشتههای دور تاکنون مبارزات فراوانی انجام شده اما امروزه غرب با جنگ نرم خود توانسته است، فکر، عقیده و آرمان جوانان ما را تحت تاثیر خود قرار دهد و آنها را از فرهنگ غنی اسلامی دور کند.
با توجه به دغدغههای مقام معظم رهبری در رابطه با عفاف و حجاب خبرنگار فارس بر آن شده است تا این مسأله مهم و حیاتی را تحلیل کرده و وضعیت حجاب را در خراسان جنوبی بررسی کند.
مسؤول بسیج واحد خواهران دانشگاه صنعتی بیرجند در ۱۹ خردادماه سال جاری در گفتوگو با یکی از رسانههای خراسان جنوبی گفت: متأسفانه معضل بدحجابی در کشور ما روز به روز با نوع جدیدی از ظهور و بروز مواجه است که در این بین دست ایادی ضد دین و ضد اسلام کاملا هویدا است.
ملیحه ترابپور بیان داشت: اهتمام دستگاههای اجرایی در رابطه با جلوگیری از ورود، تولید و فروش اینگونه مدلها در کنار فرهنگسازی از طریق رسانه که نقش بسیار مؤثری میتواند داشته باشد، خالی از ثمر نیست.
وی ادامه داد: با نگاهی به برخی از فروشگاههای شهر میبینیم که مدلهای بدحجاب البسه با قیمتی بسیار پائین در دسترس مشتری قرار میگیرد که خود نوعی ترویج و تبلیغ بدحجابی است.
مسؤول بسیج واحد خواهران دانشگاه صنعتی بیرجند تاکید کرد: باید تدابیری فرهنگی و در صورت لزوم سلبی و اهرمی اندیشیده شود تا خاطیان به ارزشهای اسلام چه زن و چه مرد بدانند جامعه اسلامی جای جولان هرزاندیشیهای برخی به ظاهر روشنفکر غربگرا نیست که البته در این راستا ثمر کار ریشهای و فرهنگی پررنگتر از برخورد سلبی است.
ترابپور افزود: خراسان جنوبی با توجه به پیشینه فرهنگی و تدین مردمان آن، نسبت به سایر استانها از وضعیت مناسبی در رابطه با عفاف و حجاب برخوردار است که البته در برخی شهرستانها وضعیت آنچنان مطلوب نیست که امید است با پیگیریهای مجدانه مسؤولان این سطح تفاوت هم برطرف شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان جنوبی در ۲۳ تیرماه سال گذشته اظهار داشت: از ابتدای دولت یازدهم، ۱۱ شاخص در حوزه عفاف و حجاب تعیین شده که به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
علی محمدی با اشاره به تشکیل ستاد صیانت در سه سطح، بیان داشت: این ستاد در استان به ریاست استاندار، در دستگاههای اجرایی به ریاست مدیرکل دستگاه و در شهرستانها نیز به ریاست فرماندار تشکیل شده است.
وی ادامه داد: تعداد ۱۱ نفر به مدت ۲۲ روز به شهرستانها اعزام و کار ارزیابی شاخصهای مرتبط با عفاف و حجاب را مورد بررسی قرار دادند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی نیز در ۲۹ خردادماه سال جاری اظهار داشت: این باور ماست که حجاب مایه تشخص و ارزشگذاری زن مسلمان است و این مهم نیازمند آموزش از طرف خانواده و جامعه است.
مژگان شریفی گفت: نهاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی، که دفتر امور اجتماعی استانداری متولی آن است سال گذشته عملکرد دستگاههای اجرایی در حوزه حجاب و عفاف را ارزیابی کرد و بیشتر دستگاهها عملکرد مناسبی داشتند و برآیند این موفقیتها به واسطه کار فرهنگی خوبی است که در استان صورت میگیرد.
وی اذعان داشت: مقوله حجاب و عفاف یک موضوع فرهنگی اجتماعی است و اعتقاد داریم از بایدها به باور و از تبلیغ به تعمیق برسد و این تنها در نهاد موثر خانواده اتفاق میافتد و از خانواده به جامعه تسری پیدا کند و البته شرایط اعتقادی در استان ما بسیار خوب است و مشکل جدی در این زمینه نداریم.
امام جمعه بیرجند نیز در رابطه با عفاف و حجاب در ۲۰ تیرماه سال ۹۳ همزمان با فرا رسیدن سالروز ۲۱ تیرماه روز عفاف و حجاب، بر هوشیاری مردم در برابر توطئههای دشمن در زمینه بیحجابی تاکید کرد.
حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی رضایی ادامه داد: اگر بیغیرتی و بیهویتی نسبت به فرمانهای الهی از جمله رعایت عفاف و حجاب اسلامی صورت گیرد این خطر همه جامعه را تهدید میکند.
همچنین امام جمعه موقت بیرجند نیز معتقد است که بدحجابی امروز به کمکاری دستگاهها برمیگردد چراکه فرهنگ حجاب را نتوانسته در جامعه به خوبی پیاده کنند و برنامهریزیها بسیار کم بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد باقر عبادی با بیان اینکه باید رسانهها و دستگاههای فرهنگی در جامعه مسأله حجاب را فرهنگسازی کنند، تصریح کرد: نباید اجازه دهیم جامعه اسلامی ایران به یک جامعه بیبند و بار تبدیل شود بنابراین باید برای اشاعه فرهنگ حجاب در بین مردم هم برخورد و هم فرهنگسازی انجام شود.
وی یادآور شد: در دانشگاهها بحث حجاب در دروس معارف به خوبی تدوین نشده است و بعضی از معلمان هنوز در مدارس بحث فلسفه حجاب را به خوبی درک نکردهاند.
مسؤول امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز در یکی از مصاحبههای خود در ۲۹ تیرماه سال ۹۳ گفت: نهادینه کردن فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه نیازمند برنامهریزی هدفمند، منسجم و مستمر است.
فاطمه همتی با بیان اینکه خانوادهها موثرترین نقش را در نهادینه کردن فرهنگ حجاب و عفاف در میان فرزندان خود دارند، تصریح کرد: متاسفانه خانوادهها از آن جایی که فکر میکنند تنها از آغاز سن تکلیف باید فرزندان خود را به رعایت حجاب و عفاف دعوت کنند تا قبل از سن تکلیف آنها را آزاد گذاشته و به یکباره پس از سن تکلیف میخواهند فرهنگ حجاب و عفاف را در میان آنها نهادینه کنند.
وی با بیان اینکه رعایت پوشش و حجاب اسلامی در دستگاههای اجرایی از ضرورتهای کنونی نظام است، گفت: سازمان تبلیغات اسلامی در راستای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در دستگاههای اجرایی اقدام به توزیع بستههای فرهنگی حجاب و عفاف کرده است.
مسؤول امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه باید یک اتاق مشترک فرهنگی برای ترویج برنامههای حجاب و عفاف برای پرهیز از موازیکاری در استان ایجاد شود، یادآور شد: در حال حاضر موازیکاری یکی از آفتهای مهم فعالیتهای فرهنگی در استان است.
در رابطه با عفاف و حجاب بر آن شدیم تا با امام جمعه فردوس نیز مصاحبهای داشته باشیم.
حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا بابایی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند، اظهار داشت: احکام سعادتبخش اسلام برخاسته از فطرت انسانها است.
وی با بیان اینکه انسانها علاقه به پوشش دارند، تصریح کرد: این امر از زمان خلقت بشر بوده است به طوری که حضرت حوا که در بهشت بود بعد از خوردن میوه ممنوعه، حجاب ایشان برطرف شد و با برگهای درختان بهشتی خود را میپوشاند.
امام جمعه فردوس با بیان اینکه زن و مرد در طول تاریخ سعی در پوشش خود داشتند، یادآور شد: امروزه با تبلیغات غرب پوشش برای برخی به عنوان محدودیت حساب میشود و با پوشش مخالفت میکنند.
بابایی با اشاره به سخن استاد مطهری مبنی بر اینکه “پوشش محدودیت نیست بلکه مصونیت است” ادامه داد: حجاب سبب حفظ انسان میشود و برای او محدودیتی ایجاد نمیکند.
وی با بیان اینکه این امر در فطرت انسان است که برای حفظ اقلام ارزشمند خود تلاش کند، گفت: انسان اقلام ارزان را به سادگی در اختیار انسانها قرار میدهد و در حفظ آن تلاش نمیکند.
امام جمعه فردوس برای روشن کردن موضوع به فروش طلا در طلافروشیها مثال زد و افزود: انسان وقتی به جواهرفروشی میرود، طلاهای ارزان را در اختیار خریدار قرار میدهد و اگر انگشتر قیمتی داشته باشد آن را حفظ میکند.
بابایی اضافه کرد: ما باید بدانیم آنهایی که ناموس خود را در اختیار چشمهای هرزه میگذارند برای ناموس خود ارزش قائل نیستند و دیگران از زیبایی ناموس آنها استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه بسیاری از انسانهای عاقل در مجامع غربی به این مسأله فکر کردند، تصریح کرد: در ژاپن در قطارهای مسافربری سمت آقایان و خانمها جدا شده است تا مزاحمتی برای زنان آنها ایجاد نشود.
امام جمعه فردوس با بیان اینکه ما با همت دینی و برداشتی که از آموزههای دینی داریم هنوز حجاب را به عنوان ارزش میشناسیم، یادآور شد: باید سعی در تبلیغات داشته باشیم تا زنان و مردان ما به حجاب اهمیت دهند و ناموس خود را در اختیار دیگران قرار ندهند.
بابایی با بیان اینکه در دانشگاهها زنان و دختران محجبه زیاد هستند، ادامه داد: بانوان در جامعه فکر میکنند وقتی از دبیرستان به دانشگاه میروند باید تغییری در منش خود بدهند و با ایجاد غرور کاذب، حجاب را کنار بگذارند.
وی با بیان اینکه باید در دوره راهنمایی و دبیرستان موضوع حفظ حجاب را مطرح کرد، گفت: در این صورت دختران وقتی وارد دانشگاه میشوند به راحتی حجاب را کنار نمیگذارند و مانند دوران راهنمایی و دبیرستان محجوب میمانند.
امام جمعه فردوس با بیان اینکه اگر دختران محجبه باشند مورد آزار جسمی قرار نمیگیرند، افزود: آنها اگر به قول امروزیها چراغ سبز نشان دهند، دیگران در آنها طمع کرده و عواملی پیدا میشوند که او را فریب داده و از راه راست منحرف میکنند.
بابایی وظیفه مسؤولان را در زمینه عفاف و حجاب بیشتر از دیگران دانست و اضافه کرد: باید تاسف خورد که مسؤولان در این راستا به وظایف خود به درستی عمل نمیکنند.
وی با بیان اینکه در بیمارستانها، ادارات و شرکتها که تحت نظارت دولت هستند به بدحجابی دامن زده میشود، خاطرنشان کرد: اگر دولت در مکانهایی که تحت نظر اوست مانند استانداریها، فرمانداریها و دانشگاهها حجاب را الزامی کند تا در این مکانها رعایت شوند دیگران هم از آنها حفظ حجاب را میآموزند.
*******************
گزارش از: زهرا محمدی