پیشنهاد سردبیر » فرهنگ و هنر
کد خبر : 24417
یکشنبه - ۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۸

قلیان؛ معضلی اجتماعی که جدی گرفته نمی‌شود

استعمال روز افزون قلیان در بین خانواده‌ها و مراکز عمومی جامعه روز به روز در حال افزایش است، و رواج آن زنگ خطری است که به عنوان یک آسیب اجتماعی کانون خانواده‌ها و جامعه را تهدید می‌کند. قلیان در تفرجگاه‌ها و سفره خانه‌ها به تعداد زیاد دیده می‌شود و مورد استقبال افراد مختلف قرار می‌گیرد، […]

قلیان؛ معضلی اجتماعی که جدی گرفته نمی‌شود

استعمال روز افزون قلیان در بین خانواده‌ها و مراکز عمومی جامعه روز به روز در حال افزایش است، و رواج آن زنگ خطری است که به عنوان یک آسیب اجتماعی کانون خانواده‌ها و جامعه را تهدید می‌کند.

قلیان در تفرجگاه‌ها و سفره خانه‌ها به تعداد زیاد دیده می‌شود و مورد استقبال افراد مختلف قرار می‌گیرد، و متاسفانه قلیان‌سرا از شغل‌های پردرآمد شهرهای توریستی است، قلیان که روزگاری عادت پیرمردها بود امروز عامل غرور و تفریح جوانان شده‌است.

برخی قلیان را اعتیاد آور نمی‌دانند و آن را کم ضررتر از سیگار می‌دانند به طوری‌که بنا به نظر کارشناسان مصرف یک وعده قلیان برابر ۲۰ تا ۵۰ نخ سیگار است، و استعمال قلیان عوارضی از جمله؛ اختلال در جذب کلسیم و پوکی استخوان، یائسگی زودرس و استفاده از آن به‌طور مشترک انتقال بیماری‌های عفونی از قبیل؛ هپاتیت، سل، آنفولانزا، بیماری‌های ریوی، تب‌خال و… را نیز در پی خواهد داشت.

استعمال قلیان در اماکن سربسته همچون سفره خانه‌های سنتی عوارض آن را دو چندان می‌کند و سلامت اطرافیان به ویژه افراد زیر ۲۰سال، کودکان و نوجوانان را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد، امروزه مصرف قلیان در بین بعضی خانواده‌ها عادی شده و قبح خود را از دست داده‌است و افراد مختلف با توجه به اینکه از مضرات مصرف آن با خبرند از آن استفاده می‌کنند.

مصرف قلیان جزء تفریحات اصلی جمع زیادی از جوانان شده و مهم‌ترین علت آن را می‌توان نبود شادی و تفریح در جامعه، ناامیدی، هم‌نشینی با دوستان ناباب، پول توجیبی زیاد نوجوانان، عدم کنترل و نظارت والدین، سرخوردگی و خانواده‌های بدسرپرست نام برد.

از جمله آسیب‌هایی که مصرف کنندگان جوان را تهدید می‌کند، این است که مصرف قلیان سبب اتلاف وقت در جوانان و بیکاری می‌شود و جوان‌هایی که قدرت دفاع از خود و توانایی نه گفتن بدین گونه دام‌ها را ندارند در پشت مصرف قلیان در معرض آسیب‌های اجتماعی بزرگتری قرار می‌گیرند.

اگر خانواده و جامعه به این موضوع توجه نکند، سبب می‌شود سن استعمال دخانیات و قلیان کاهش یابد و با توجه به اینکه روز به روز شاهد گرایش اقشار مختلف جامعه به سمت استعمال قلیان هستیم، باید مسئولان فرهنگی تا دیرنشده برای علاج این معضل اجتماعی اقدامی مناسب انجام دهند.

با ایجاد تفرج‌گاه‌های سالم و سودمند و گرایش و تشویق جوانان به سمت ورزش و آموزش خانواده‌ها از مضرات استفاده از قلیان می‌توان از این انحراف اجتماعی جلوگیری کرد.