ساخت ربات پرنده با ساختار نرمافزار باز
قرهخانی محقق ایرانی گفت: ربات پرنده در دنیا به تعداد بسیاری ارائه شده است ولی رباتی که ما ارائه کردیم برای کاربردهای آزمایشگاهی نیز به کار میرود به طوری که ساختار آن مثل رباتهای پرنده دیگر ساختاری بسته نیست بلکه ساختار آن دارای نرمافزار باز است و محقق به کدنویسی، تغییر برنامه و تغییر ساختار […]
قرهخانی محقق ایرانی گفت: ربات پرنده در دنیا به تعداد بسیاری ارائه شده است ولی رباتی که ما ارائه کردیم برای کاربردهای آزمایشگاهی نیز به کار میرود به طوری که ساختار آن مثل رباتهای پرنده دیگر ساختاری بسته نیست بلکه ساختار آن دارای نرمافزار باز است و محقق به کدنویسی، تغییر برنامه و تغییر ساختار داخلی ربات دسترسی دارد.
وی افزود: البته هدف ما در ساخت رباتها تنها هدف آزمایشگاهی نیست بلکه برای کاربردهای صنعتی و پزشکی نیز کار میکنیم ولی رباتهای ساختار باز میتوانند در آزمایشگاهها بسیار مثمرثمر باشد.
قرهخانی ادامه داد: ربات پرنده به این صورت است که میتوان به ربات برنامه داد تا موقعیت حرکت را از روی GPS حدس زده و در مسیر حرکت کند.
این محقق ایرانی، با بیان اینکه این ربات برای پرواز ۴۰ دقیقهای آماده است، گفت: ربات پرنده علاوه بر کاربردهای آزمایشگاهی و صنعتی قابل استفاده در صنایع نظامی هم هست و میتوانیم زمان پرواز این ربات را نیز افزایش دهیم.
به گفته وی این ربات پرنده با یک رایانه از پایین قابل بررسی و کنترل است و محقق میتواند در آزمایشگاه به صورت لحظهای داخل ربات را بررسی کند به همین دلیل این ربات به صورت ساختار باز طراحی شده است.
این محقق ایرانی با اشاره به ارائه ربات سیار مدریک گفت: رباتهای سیار به رباتهایی میگویند که قابل حرکت هستند یعنی مختصات مکانی به آنها داده میشود و ربات در مسیر تعیین شده حرکت میکند ولی ربات مدریک دارای دقت بالایی است و موانع موجود در مسیر را تشخیص داده و میتواند از موانع نیز عبور کند.
قرهخانی اظهار داشت: برای تشخیص موانع در این ربات سنسورهایی قرار داده شده است و ابعاد ربات نیز ۴۰ در ۴۰ در ۴۰ سانتریمتر است.
وی در رابطه با علت نامگذاری این ربات گفت: مدریک اسم ایرانی به معنی پسر باهوش است.