اجتماعی » اخبار » بین الملل » سیاسی » عکس
کد خبر : 15485
دوشنبه - ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۱

کماندوهای ویژه G.S.G.9 ؛ راهکار پلیس آلمان برای مقابله با تروریسم + تصاویر

کشور آلمان در قاره اروپا از جنبه سیاسی و نظامی فراز و نشیب‌های متعددی را پشت سرگذاشته است. آلمان گاهی بر اثر تلاش و کوشش و یا جاه طلبی رهبرانش در نقش یک قدرت استعماری در صحنه بین‌المللی و در برخورد با همسایگان خود پدیدار شده است. در مقاطعی از تاریخ سیاسی خود و در […]

کماندوهای ویژه G.S.G.9 ؛ راهکار پلیس آلمان برای مقابله با تروریسم + تصاویر

کشور آلمان در قاره اروپا از جنبه سیاسی و نظامی فراز و نشیب‌های متعددی را پشت سرگذاشته است. آلمان گاهی بر اثر تلاش و کوشش و یا جاه طلبی رهبرانش در نقش یک قدرت استعماری در صحنه بین‌المللی و در برخورد با همسایگان خود پدیدار شده است. در مقاطعی از تاریخ سیاسی خود و در راستای رقابت‌های بین‌المللی، حامی دولت‌ها و ملت‌ها در برابر سایر کانون های استعماری معرفی شده است و در نهایت بعد از پذیرش شکست اساسی در جنگ جهانی دوم و تقسیم آن به دو دولت شرقی و غربی از جنبه جایگاه بین‌المللی تضعیف شد و به گونه‌ای تحت حمایت دو پیمان نظامی ناتو و ورشو قرار گرفت.

نیروهای ویژه آلمان؛ ناجی افغان‌ها در برابر طالبان + تصاویر

اما معادلات و تحولات سیاسی بین‌المللی و فروپاشی کانون‌های اصلی بلوک شرق شرایط جدیدی در آلمان ایجاد کرد و با فروپاشی دیوار برلین اتحاد جدیدی در این کشور به وجود آمد. امروز نیز دولت و ملت آلمان مصمم به اجرای نقش فعال در انحادیه اروپا و روابط بین الملل می‌باشند، از این رو اهمیت ویژه‌ای به تربیت و سازماندهی واحدهای ویژه در سازمان نظامی خود قایل است.

اگرچه امکان سازماندهی واحدهای ویژه رزمی و پلیس با ماموریت‌های مخفی در سازمان نیروهای مسلح این کشور دور از ذهن نیست، اما مشهور است که خصوصیت عمده نیروهای ویژه در آلمان بیشتر جنبه و حالت دفاعی دارد، ماموریت اختصاصی ضد تروریستی داشته و در آموزش آن بیشتر توجه به وظایف پلیس، موضوعات حقوقی، آموزش سلاح، دفاع شخصی و تیراندازی و… تاکید می‌شود.

نیروهای ویژه آلمان؛ ناجی افغان‌ها در برابر طالبان + تصاویر

گفتیم که ویژگی عمده نیروهای ویژه آلمان، حالت تدافعی آن است. هم از جهت واحدهای نظامی (گروهان های گشتی شناسایی برد بلند) و هم از جهت نیروهای شبه نظامی پلیس ملی. در دهه ۸۰ میلادی و در آغاز راه نیروهای ویژه آلمان، گروهان گشتی _ شناسایی برد بلند در حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ نفر نیرو داشت که در هریک از سپاه‌های ارتش آلمان حضور داشتند. هم‌اکنون این نیروها جهت انجام عملیات در خاک دشمن و یا به منظور پیوستن به نیروهای خودی در پشت مرز دشمن آموزش می‌بینند.

همچنین این نیرو در صورت لزوم، توانایی اجرای عملیات خرابکارانه را دارد. در واقع عملیات این نیروها بسیار شبیه به ماموریت‌های نیروهای ویژه در آمریکا می‌باشد. آموزش‌های اساسی در دو دوره چتر بازی و تکاوری در مرکز آموزش «شونگا» داده می‌شود و آموزش‌های تکمیلی در مرکز آموزش‌های گشتی شناسایی برد بلند واقع در نیوهاسن ارائه می‌شود. در آلمان، مسئولیت مقابله با تروریسم و سایر تهدیدات به وزارت کشور واگذار شده و نیروی سازمانی آن برای اجرای این ماموریت‌ها ، واحد ویژه «G.S.G.9» است.

نیروهای ویژه آلمان؛ ناجی افغان‌ها در برابر طالبان + تصاویر

علت اصلی شکل‌گیری واحد ویژه «G.S.G.9»

پیدایش نیروی ویژه آلمان به حادثه المپیک ۱۹۷۲ مونیخ که طی آن، عده‌ای گروگان‌گیر اعضای تیم فوتبال اسرائیل را گروگان گرفتند، باز می‌گردد. پلیس آلمان که تا آن زمان تجربه عملی مقابله با گروگان‌گیری را نداشت، در فرودگاه نظامی «فورشی فلبرگ» با گروگان‌گیران درگیر شده و تمام گروگان‌ها و گروگان‌گیرها در این عملیات آزادسازی کشته شدند. این تجربه تلخ و حقارت‌آمیز سبب شد که آلمان برای جلوگیری از اتفاق‌های دیگر در سطح ملی، یک گروه ضد تروریسیتی ویژه تشکیل دهد که جزئی از پلیس فدرال خارجی به شمار آمده و بعدها به «G.S.G.9» «Grenzschutzgruppe 9»گروه گارد مرزی۹ به فرماندهی سرهنگ اولریش وگنر تبدیل شد. ادعا می‌شود که عملیات‌های این واحد ویژه کاملا آشکار است؛ هرچند که شایعاتی در خصوص عملیات‌های مخفیانه آن مطرح است.

ادعا می‌شود که عملیات‌های G.S.G.9 کاملا آشکار است؛ هرچند که شایعاتی در خصوص عملیات‌های مخفیانه آن مطرح است

نیروهای ویژه آلمان؛ ناجی افغان‌ها در برابر طالبان + تصاویر

همان طور که گفته شد نیروی ویژه «G.S.G.9» از نظر سازمانی، بخشی از پلیس و تحت امر وزارت کشور آلمان انجام وظیفه می‌کند. این واحد در سال۱۹۷۷ م ،۱۸۰ نفر عضو داشت و بعدها تصمیم گرفت تا نیروهای خود رابه ۳۰۰ نفر افزایش دهد، اما مشکلات مربوط به جذب نیرو موجب شد که حدود ۱۶۰ الی ۲۰۰ نیرو در آن مشغول به کار باشند. واحد ویژه آلمان، دارای چهار واحد رزمی، یک واحد سرفرماندهی و واحدهای ارتباطات، واحد اسناد و مدارک، واحد مهندسی، واحد آموزش، واحد تدارکات و واحد هلیکوپتری می‌باشد. واحدهای رزمی هرکدام دارای ۴۲ نفر نیرو ویک واحد فرماندهی و چند تیم عملیات ویژه و واحد هلیکوپتری متشکل از ۳ هلیکوپتر و۱۱ خلبان و مکانیک می‌باشد.

نیروهای ویژه آلمان؛ ناجی افغان‌ها در برابر طالبان + تصاویر

گزینش و آموزش

تمامی اعضای «G.S.G.9» از طبقات مختلف نیروی پلیس انتخاب می‌شوند. بنابراین، هر سربازی که می‌خواهد به این واحد ملحق شود، می‌بایست ابتدا ارتش را ترک نموده و به نیروی پلیس انتقال یابد. دوره آموزشی ۲۲ هفته بوده و شامل تربیت بدنی و روانی می‌شود. ۱۳ هفته اول به آموزش وظایف پلیس، موضوعات حقوقی، جنگ‌افزار شناسی و آموزش‌های رزمی اختصاص می‌یابد. در مرحله دوم آموزش، فنون و تاکتیک‌های عملیات مقابله با ترورسیم با تمرینات مفصل به فراگیران آموزش داده می‌شود و در مرحله نهایی، فراگیران تخصص‌های انفرادی ویژه از قبیل ارتباطات و اپتیک را فرا می‌گیرند؛ آنها همچنین مهارت‌های تیراندازی دقیق و استفاده از وسایل دید در شب و دوربین‌های قوی را به صورت کامل کسب می‌نمایند.

با توجه به سطح آموزش، نیروها تمرین‌های زندگی در شرایط سخت در محیط‌های ویژه مناطق مختلف را می‌گذرانند و از آنجا که کیفیت دوره‌ها در سطح بالا و همراه با سختی و دشواری است میزان موفقیت در آزمون‌های پایانی ۲۰% است.

سلاح‌ها و تجهیزات G.S.G.9

-MP5 در نسخه های مختلف
-Heckler & Koch MP7
-Heckler & Koch G36 مدلهای K وS
-Heckler & Koch 416 Commando
-Heckler & Koch 417 Commando
-G8
-AMP Technical Services DSR-1
-SG 550
-Steyr AUG A3
– Glock 17
-USP 45 Tactical
-Remington 870
– Heckler Koch MZP-1
-راکت انداز MBB Armbrust
-Heckler & Koch PSG1

اعضای واحد ویژه آلمان از لباس استاندارد باندز گرنز شاتر استفاده می‌کنند که شامل لباس خاکی و کلاه سبز تیره است. به هنگام عملیات و رزم، این نیروها از کلاه خود آهنی و جلیقه ضد گلوله استفاده می‌کنند. مشخصه ویژه این پلیسها ، نشان چتر بازی است.

نیروهای ویژه آلمان؛ ناجی افغان‌ها در برابر طالبان + تصاویر

عملیات‌های انجام شده توسط «G.S.G.9»

نیروهای ویژه «G.S.G.9» از زمان پیدایش و در طی چند دهه سابقه فعالیت ضدتروریسیتی عملیات‌های مختلف در اروپا و سایر نقاط جهان انجام داده اند. این عملیات‌ها، برخی به صورت همکاری با سایر نیروهای ویژه عضو پیمان ناتو انجام شده و برخی نیز به صورت مستقل طراحی و اجرا شده است. همچنین آنها با واحدهای ویژه عربستان سعودی ، استرالیا ، شیلی ، کره جنوبی ، اندونزی ، فنلاند و سوئد از جنبه آموزشی و اجرای عملیات همکاری نزدیک داشته و دارند.

گزارشات حاکی از آن است که آخرین ماموریت نیروهای G.S.G.9 از نظر زمانی، مشارکت آنها در عملیات آزاد سازی افغانستان از سلطه طالبان و مقابله با نیروهای تروریستی القاعده باشد.

جادوی آتش

از مجموعه عملیات‌های انجام شده توسط این نیروها، عملیات رهاسازی گروگان‌ها (Feuerzauber-عملیات جادوی آتش) در سال ۱۹۷۷ میلادی در موگادیشو سومالی بارزتر از سایر عملیاتها معرفی شده است. در ۱۳ اکتبر ۱۹۷۷ میلادی، یک فروند هواپیمای ۷۳۷ لوفت‌هانزا که از جزایر بالاریک به مقصد آلمان در حال پرواز بود، توسط چهارهواپیما ربا (دو زن و دومرد) به رهبری شخصی به نام کاپیتان محمود معروف به زهیر یوسف آکاچه در آسمان سواحل فرانسه ربوده شد و بعد از چند روز حرکت و نشست و برخواست در فرودگاههای کشورهای خاورمیانه در۱۷ اکتبر در موگادیشو سومالی بر زمین نشست.

هواپیماربایان که خلبان را کشته بودند، در فرودگاه موگادیشو با سخنگوی دولت آلمان وارد مذاکره شده و تقاضای آزادی ۱۱ زندانی از همکاران خود را که به اتهام عملیات تروریستی زندانی شده بودند مطرح کرده و تا ساعت ۲:۴۵ صبح روز بعد (۱۸ اکتبر) برای آلمانی‌ها ضرب‌العجل تعیین کردند. ابتدا سه نفر از نیروهای «G.S.G.9» در خلال هواپیما ربایی به قبرس یعنی جایی که هواپیما در آنجا به زمین نشسته بود؛ رفتند. آنگاه وزیر کشور آلمان ،یک روانشناس و ۳۰ نفر از اعضای «G.S.G.9» به رهبری اولریش وگنر به موگادیشو عازم کردندند.

نیروهای ویژه آلمان؛ ناجی افغان‌ها در برابر طالبان + تصاویر

در موگادیشو، وزیر کشور آلمان وارد بحث با هواپیماربایان شد و اعلام کرد که تقاضای هواپیماربایان را مبنی بر آزادی ۱۱ زندانی جامه عمل می‌پوشاند. رهبر ربایندگان هواپیما تا ساعت ۲:۴۵ صبح روز بعد به آن‌ها مهلت داد تا زندانی را در موگادیشو حاضر کنند. در ساعت ۲بامداد اولین گروه از «G.S.G.9»، عملیات رهاسازی را آغاز کرد. در ساعت ۲:۰۵ یعنی درست ۴۰ دقیقه پیش از اتمام مهلت داده‌شده، نیروهای سومالی یک آتش انحرافی در جلو هواپیما گشودند. دو نفر از هواپیما ربایان به کابین خلبان رفته و با برج مراقبت تماس رادیویی برقرار کرده و به مذاکره مشغول شدند. دقیقا در ساعت ۲:۰۷ درهای اضطراری بالا باز شد و نیروهای رهاساز توانستند تعدادی گاز اشک آور داخل هواپیما بیندازند.

نیروهای ویژه آلمان؛ ناجی افغان‌ها در برابر طالبان + تصاویر

اعضای «G.S.G.9» با دوتن از اعضای S.A.S انگلیس به طور کاملا پنهانی خود را به داخل هواپیما رسانده و هواپیماربایان را غافلگیر کردند. آنها سریعا وارد هواپیما شده و با تیراندازی بالای سر مسافرین آنها را وادار کردند روی کف هواپیما دراز بکشند. سپس به روی هواپیما ربایان آتش گشودند. محمود ، رهبر هواپیما ربایان در چند ثانیه اول زخمی شد، اما توانست دو نارنجک دستی را قبل از مردن پرتاب کند. نارنجک‌ها در زیر صندلی هواپیما ربایان منفجر شدند. یکی از ربایندگاه زن کشته شد ویک رباینده مرد هم داخل هواپیما زخمی شده و پس از چند دقیقه در بیرون هواپیما جان سپرد. دومین زن رباینده نیز زخمی شد، اما نمرد. در برخی ازمنابع تعداد کشته‌شدگان از گروگان‌گیرها را ۳ نفر اعلام کرده اند. در این هنگام مسافران از درها و خروجی‌های اضطراری هواپیما خارج شدند. سه تن از گروگان‌ها زخمی شدند و عملیات در ساعت ۲:۱۲دقیقه با موفقیت کامل به پایان رسید.

واحد ویژه “+BFE”

رئیس پلیس فدرال آلمان درباره “+BFE” گفت: این واحد یاری‌رسان است؛ می‌تواند به جست‌و‌جوی تروریست‌ها بپردازد و به طور مصمم اقدام کند. این واحد به این ترتیب می‌تواند عملیات واحدهای ویژه‌ و ضربتی پلیس آلمان موسوم به “GSG-9” را برای رهایی گروگان‌ها به خوبی پشتیبانی کند.

وزارت کشور آلمان هدف از تشکیل”+BFE”را رویارویی با تروریست‌ها و عملیات خشونت‌بار شدید می‌داند. این واحد باید پلیس فدرال آلمان را در فعالیت‌هایی از این دست تقویت کند.