اجتماعی » مازندران » ورزشی
کد خبر : 148676
پنجشنبه - ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۶:۱۳

ورزش زورخانه ای نه تنها جسم بلکه روح را نیز پرورش می دهد/ رسانه ملی در شناساندن ورزش زورخانه ای به مردم ضعیف عمل کرده است

روح الله طور سوادکوهی رئیس هیات ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی استان مازندران که سابقه کاپیتانی تیم ملی بزرگسالان ایران و قهرمانی آسیا و جهان را در کارنامه دارد، طی گفتگو با خبرنگار مازندرانه بیان کرد: به همت فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای جمهوری اسلامی ایران روز ۱۷ شوال سالروز پیروزی امام علی […]

ورزش زورخانه ای نه تنها جسم بلکه روح را نیز پرورش می دهد/ رسانه ملی در شناساندن ورزش زورخانه ای به مردم ضعیف عمل کرده است

روح الله طور سوادکوهی رئیس هیات ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی استان مازندران که سابقه کاپیتانی تیم ملی بزرگسالان ایران و قهرمانی آسیا و جهان را در کارنامه دارد، طی گفتگو با خبرنگار مازندرانه بیان کرد: به همت فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای جمهوری اسلامی ایران روز ۱۷ شوال سالروز پیروزی امام علی (ع) در مقابل عمر بن ابدود و به خاطر رفتار پهلوانانه و اخلاقی امیرالمومنین در آن جنگ ، به نام روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای نامید و در تقویم به نام روز فرهنگ پهلوانی ثبت شده است.

وی افزود: بنده از سال ۱۳۷۴ در این رشته مشغول به فعالیت هستم و از دوران کودکی تا به حال نیز که حدود ۲۵ سال است ورزش زورخانه ای و باستانی کار می کنم.

سوادکوهی از بهترین خاطره اش طی این سالها به خبرنگار مازندرانه گفت: بهترین خاطره ام مربوط به مسابقات زورخانه ای قهرمانی کشور که در ساری برگزار شد، می باشد که در مقابل دیدگان همشهریان و هم استانی های عزیز ، مازندران توانست قهرمان مسابقات تیمی زورخانه ای شود و اون روز را روز افتخار مازندران می دانیم.

وی از بدترین خاطره اش نیز چنین مطرح کرد: از دست دادن پهلوان زنده یاد محسن رضایی فر یکی از ورزشکاران خوب در این رشته که حق استادی بر گردن بنده داشت، یکی از تلخ ترین خاطراتم در طی این سالها می باشد.

رئیس هیات ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی استان مازندران افزود: ورزش پهلوانی و زورخانه ای در منش و رفتار انسانها تاثیر گزار است و به طور مثال کوتاه بودن درب ورودی زورخانه به این معنا می باشد که سر تعظیم فرود آری به هنگام ورود اینجا رسم ادب و جایگاه جوانمردان است و این موضوع چنین معنا می دهد که از ب بسم الله که وارد زورخانه می شوید باید با تواضع و فروتنی باشد و اخلاق و منش پهلوانی حرف اول را در این ورزش می زند.

وی تصریح کرد: این ورزش نه تنها جسم را می سازد بلکه روح را نیز پرورش می دهد و این ورزش تنها ورزش در دنیا است که موسیقی زنده دارد و به عنوان میراث معنوی در سازمان جهانی یونسکو ثبت شده است.

کاپیتان اسبق تیم ملی بزرگسالان ایران تاکید کرد: اگر فردی یکبار این ورزش را انجام دهد تا ۴۸ ساعت بدنش شاداب است و یکی از قدیمی ترین ورزش های ایران است که با ۳۵۰۰ سال قدمت از دوران آیین میترایی این ورزش برای جنگ آوری وعدم  فهمیدن جاسوس ها از تمرینات ایرانی ها، ابداع شد.

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه نگاه و نگرش به این ورزش به عنوان یک ورزش ملی وجود ندارد، بر فرض مثال در تمامی پایه های درسی کشور چین آموزش های ورزش ووشو آمده است اما در کشور ایران چقدر از ورزش های زورخانه ای در کتب و درس های فرزندان و جوانان ما نقش بسته است؟

سوادکوهی ادامه داد: بودجه ای که برای این ورزش در نظر گرفته می شود متاسفانه قابل توجه نیست و به عنوان مثال می توان گفت مازندران با ۶۰ شهر فقط ۱۲ زورخانه فعال دارد که فقدان زیر ساخت و کمبود ساختاری و زورخانه ها باعث شده است که کمتر دیده شویم.

وی اظهار داشت: متاسفانه رسانه ملی که نقش به سزایی در شناساندن این ورزش دارد با توجه به منویات مقام معظم رهبری که باید این ورزش را فرا ملی کنید ، ضعیف عمل کرده است.

خبر و تنظیم: سحر صالحی