اجتماعی » سیاسی » مازندران
کد خبر : 147677
شنبه - ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۸

عضویت هفت هزار و ۸۲۲ نفر در انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل/ تحقق نیافتن وعده های شورا و شهرداری آمل در ساماندهی کارگران ساختمانی

کارگران ساختمانی یکی از مهمترین اقشار جامعه محسوب می شوند که علارغم سختی های فوق العاده کارشان متاسفانه با بی مهری های زیادی مواجه می شوند. به همین خاطر گفتگوی مفصلی را با مسلم مکاری رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان آمل که نائب رییسی کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان مازندران و بازرس کانون […]

عضویت هفت هزار و ۸۲۲ نفر در انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل/ تحقق نیافتن وعده های شورا و شهرداری آمل در ساماندهی کارگران ساختمانی

کارگران ساختمانی یکی از مهمترین اقشار جامعه محسوب می شوند که علارغم سختی های فوق العاده کارشان متاسفانه با بی مهری های زیادی مواجه می شوند.

به همین خاطر گفتگوی مفصلی را با مسلم مکاری رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان آمل که نائب رییسی کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان مازندران و بازرس کانون انجمن صنفی کارگران کشوری را نیز در کارنامه دارد، ترتیب دادیم تا از مشکلات این قشر زحمتکش مطلع شویم.

با مسلم مکاری رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان آمل در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مازندرانه بیان کرد: انجمن صنفی کارگران ساختمانی در سال ۱۳۷۹ با عضویت ۷۱ نفر آغاز به کار کرد و در حال حاضر نیز نزدیک به هفت هزار و ۸۲۲ نفر عضو دارد.

وی افزود: این اعضا ، متشکل از استادکاران ۱۶ رشته ساختمانی از قبیل نقاش، بنا، کاشی کار، سنگ کار و غیره  هستند که برای جامعه کارگران ساختمانی کل کشور در نظر گرفته شده است.

مکاری ادامه داد: انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان آمل جز سومین انجمن استان مازندران و هفتمین انجمن کشور بود و در حال حاضر نیز ۴۰۰ انجمن در کل کشور و ۲۴ انجمن در مازندران مشغول به فعالیت می باشند.

وی تصریح کرد: از جمله خدماتی که از طریق انجمن صنفی به کارگران ساختمانی ارائه شده است، پیگیری مصوبه سال ۱۳۵۴ مجلس شورای اسلامی در راستای بیمه کارگران ساختمانی بود .

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان آمل تاکید کرد: پس از سال ۱۳۸۸ که انجمن های صنفی تشکیل شدند، خود این انجمن ها پیگیر مطالبات قانونی کارگران ساختمانی طبق ماده۱۳۰  قانون کار شدند و تشکیل انجمن های صنفی، باعث شده که بتوانیم از حق و حقوق کارگران ساختمانی دفاع کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در همین راستا سال ۱۳۸۹ بیمه کارگران ساختمانی را مصوب و اجرایی کردیم که در حال حاضر نزدیک به یک میلیون نفر از کارگران ساختمانی کشور طبق آمار سازمان تامین اجتماعی ، بیمه شدند .

این مقام مسئول اظهار داشت: در استان مازندران هم حدود ۵۴ هزار نفر از کارگران ساختمانی را بیمه کردیم که این آمار در شهرستان آمل ۵ هزار و ۶۰۰ نفر می باشد .

وی گفت: بیمه ۳۰ درصدی ،  ۳ درصد آن را دولت که کارفرمای ما می باشد، باید پرداخت کند و ۷ درصد آن را کارگر و ۲۰ درصد آن نیز از محل حاصل درآمد پروانه ساختمان به شهرداری  تامین می شود.

مکاری ادامه داد: چون دولت منابع در اختیار ندارد ، بیمه کارگران ساختمانی را سهمیه بندی کرده است و ما به این موضوع معترض هستیم چرا که در قانون ذکر شده افرادی که کارت مهارت فنی از اداره فنی و حرفه ای گرفته باشند، دولت ملزم به بیمه کردن آنها می باشد.

وی افزود: طی ۱۰ سال اخیر با توجه به سختی کار کارگران ساختمانی که پس از کار در معدن سخت ترین کار دنیا می باشد ، طبق ماده ۵۲ قانون کار مبنی بر سخت و زیان آور بودن برخی کارها در تلاش هستیم تا ابتدا تمامی کارگران ساختمانی سراسر کشور را بیمه کنیم و پس از آن بتوانیم کاری کنیم ماده ۵۲ قانون کار به کارگران ساختمانی تعلق بگیرد .

نائب رییس کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان مازندران  بیان کرد: بیمه کارگران ساختمانی متاسفانه امتیازات بیمه های دیگر از قبیل بیمه بیکاری، غرامت دستمزد و … را ندارد و ما نیز در تلاشیم تا بتوانیم از حق و حقوق این قشر زحمتکش دفاع کنیم.

وی تصریح کرد: توانستیم در سال ۹۸ از تامین اجتماعی فقط غرامت محل حادثه ، محل کار را بگیریم و غیر از این متاسفانه  بیمه کارگران ساختمانی امتیاز و ویژگی دیگری ندارد.

مکاری تاکید کرد: امروز در شهرستان آمل بالغ بر ۲ هزار نفر در نوبت بیمه کارگران ساختمانی هستند که از این تعداد همه افراد نمی توانند بیمه شوند چرا که ما در انجمن صنفی، کارگرانی که برای ثبت نام حضور می یابند را پالایش می کنیم و بازرسی در محل ساختمان و محل سکونت را در دستور کار داریم و اگر کسی واقعا کارگر است آن را در لیست بیمه قرار می دهیم و به طور قطعی اعلام می کنم که از این تعداد ۲ هزار نفر ، ۲۰۰ الی ۲۵۰ نفر کارگر ساختمانی نمی باشند.

وی خاطرنشان کرد: قرار بر این بود تا در پایان سال ۹۸ سهمیه ای برای بیمه کارگران ساختمانی اعلام شود که متاسفانه به علت شیوع ویروس کرونا دولت به این موضوع تمکین نکرد .

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان آمل  اظهار داشت: در حال حاضر بیشترین سهمیه بیمه کارگران ساختمانی در مازندران را به آمل اختصاص دادند و این نتیجه تلاش ۱۳ عضو هیات مدیره می باشد که خالصانه،  بدون چشم داشت و کاملا رایگان در حال فعالیت می باشند و از این بین فقط ۴ نفر بر اساس قانون کار که مداوم در دفتر از صبح تا غروب حضور دارند، حقوق دریافت می کنند.

وی گفت: در قانون شهرداری ها، ساماندهی کارگران ساختمانی و فصلی جز الزامات می باشد و بنده ۱۰ سالی که خدمتگذار کارگران ساختمانی هستم، به طور مداوم با اعضای شورای اسلامی شهر آمل و همینطور شهردار در این خصوص رایزنی های مختلفی را انجام دادیم که متاسفانه تا به این لحظه موفقیتی حاصل نشد.

مکاری ادامه داد: ساماندهی کارگران ساختمانی و فصلی امری مهم می باشد و تجمع کارگران در نقاط مختلف شهر باعث بروز معضلات اجتماعی می شود که از نزدیک در حال لمس کردن آن می باشیم و این موضوعات درد دل ما کارگران و تمامی جامعه کارگری می باشد.

وی افزود: شورای اسلامی شهر آمل و شهرداری مکلف است به ما یک مکان برای ساماندهی کارگران ساختمانی و فصلی بدهند و قولهایی هم در همین شورا به بنده داده شد، مبنی بر در نظر گرفتن بودجه ۲ میلیارد تومانی برای ساخت ساختمان ساماندهی کارگران ساختمانی و فصلی ، ولی متاسفانه تا به حال این امرمحقق نشده است.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان آمل تصریح کرد: وقتی مشاهده کردیم شورا و شهرداری برایمان کاری انجام نمی دهند، خودمان دست به کار شدیم وبا درآمد حق عضویت هایی که از اعضای خود دریافت می کنیم و نامه نگاری های زیاد با وزارت،  از اداره راه و شهرسازی استان مازندران زمینی به متراژ ۳۵۰ متر پس از تلاشهای ۵ ساله و قیمت دولتی ، برای ساخت ساختمان اداری انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان آمل خریداری کردیم.

بخش دوم این گفتگوی جذاب در هفته جاری منتشر خواهد شد.

خبر و تنظیم: سحر صالحی