اجتماعی » فرهنگ و هنر » مازندران
کد خبر : 146000
پنجشنبه - ۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۸

۱۷ میلیارد تومان به هنرمندان صنایع دستی تسهیلات پرداخت شده است/ امسال توانستیم ۱۳ رشته صنایع دستی را احیا کنیم

سیف اله فرزانه مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مازندران در حاشیه برگزاری نهمین آیین هنرماه در سالن فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آمل در گفتگو با خبرنگار مازندرانه بیان کرد: در ابتدا باید تشکری داشته باشم از هنرمندان حوزه صنایع دستی که در آمل رشته های منسوخ شده( لاک تراشی، گلیم، […]

۱۷ میلیارد تومان به هنرمندان صنایع دستی تسهیلات پرداخت شده است/ امسال توانستیم ۱۳ رشته صنایع دستی را احیا کنیم

سیف اله فرزانه مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مازندران در حاشیه برگزاری نهمین آیین هنرماه در سالن فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آمل در گفتگو با خبرنگار مازندرانه بیان کرد: در ابتدا باید تشکری داشته باشم از هنرمندان حوزه صنایع دستی که در آمل رشته های منسوخ شده( لاک تراشی، گلیم، حصیر و …) را دوباره بازسازی کردند.

وی افزود: آثاری که در اینجا مشاهده می کنید بسیار زیبا و هنرمندانه کار شده است و این کار در حقیقت همان کاری است که برای اینکه مازندران،  پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو ۲۰۲۲ شود به آن نیازمندیم.

فرزانه ادامه داد: کاخ صفی آباد را در حال تحویل گرفتن هستیم و این رشته ها باید در آنجا به نمایش گذاشته شود تا همگان از قدرت صنایع دستی مازندران مطلع شوند.

وی تصریح کرد: ما امسال توانستیم ۱۳ رشته صنایع دستی را احیا کنیم که نمونه های آن می توان به لاک تراشی، گلیم، گلیمچه، حصیر، معرق و … اشاره کرد و برنامه هایی برای احیای رشته های دیگر نیز داریم.

این مقام مسئول تاکید کرد: قطعا مازندران ظرفیت صنایع دستی بسیار بالایی دارد ، نه تنها در آمل در تمامی شهرهای استان این صنعت گویای حضور پیشینیان و نیاکان ما است که قدرتمندانه در گذشته به عنوان شغل به آن نگاه می کردند.

وی اظهار داشت: ما به عنوان مقصد گردشگری کشورهای عضو اکو باید این موارد را آماده کنیم تا با برنامه ریزی درست بتوانیم کارها را زودتر و بهتر به پیش ببریم.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مازندران گفت: حساب ویژه ای روی شهرستان آمل باز کردیم ، چون قدمت و سابقه ۳ ظرفیت میراثی، گردشگری و صنایع دستی را دارا می باشد و امروز هم تجلیل از هنرمندانی است که در این راه قدم برداشتند.

وی افزود: انشالله بتوانیم با هنر این عزیزان و ثبت آنها بتوانیم رو به جلو حرکت کنیم و کارهای بزرگی را انجام دهیم که قطعا در آینده ای نزدیک این امر محقق خواهد شد.

فرزانه ادامه داد: در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حال حاضر بیشترین توجه را به صنایع دستی داریم ، چرا که میدانیم و مطلع هستیم این رشته ها با کمی توجه بازدهی بالایی خواهند داشت.

وی بیان کرد: هر هنرمندی که درخواست تسهیلات داشته باشد در چهارچوب اداره کل و قوانین طرح شده به آنها وام داده می شود و حتی امسال به یکی از هنرمندان صنایع دستی تا سقف ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است.

این مقام مسئول تاکید کرد: تا به حال حدود ۱۷ میلیارد تومان به هنرمندان صنایع دستی تسهیلات پرداخت شده است که ظرفیت مازندران بیشتر از این آمار و ارقام است.

وی تصریح کرد: ما پرونده ها و مطالبات زیادی در حوزه صنایع دستی داریم، که با مشکلات قانونی مواجه هستند ولی در تلاش هستیم، شهر به شهر افراد شناسایی و مشکلاتشان را در اسرع وقت کنیم.

خبر: سحر صالحی