سهمیه شیر مدارس در برخی استانها آب رفت؛ کوچکتر شدن سفره آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید/ شیر غذای مفیدی است؛ اما نه برای همه دانشآموزان!
طرح توزیع شیر رایگان در بین دانش آموزان سراسر کشور از سال ۷۹ مطرح شد تا دانش آموزان مصرف این ماده غذایی مفید را در برنامه روزانه خود قرار دهند و در سلامتی و رشد آنها اثر گذار باشد. براساس این برنامه قرار بود که در طول ۹ ماه سال تحصیلی، دانش آموزان ۷۰ نوبت […]
طرح توزیع شیر رایگان در بین دانش آموزان سراسر کشور از سال ۷۹ مطرح شد تا دانش آموزان مصرف این ماده غذایی مفید را در برنامه روزانه خود قرار دهند و در سلامتی و رشد آنها اثر گذار باشد.
براساس این برنامه قرار بود که در طول ۹ ماه سال تحصیلی، دانش آموزان ۷۰ نوبت شیر رایگان دریافت کنند و به طور متوسط در هر هفته دو نوبت شیر در مدارس توزیع شود.
در ابتدای اجرای این طرح، تبلیغات بسیار گسترده ای انجام شد و دانش آموزانی هم که چندان تمایلی به خوردن شیر نداشتند با تبلیغات و برنامه های دیگر تشویق به نوشیدن این ماده غذایی مفید می شدند، در برخی از استان های محروم علاوه بر شیر رایگان، تغذیه های دیگری مانند خرما، نخود و کشمش و کیک رایگان نیز توزیع می شد.
این برنامه در حالی اجرا میشد که در طول چند سال مدارس دولتی و غیر دولتی شیر رایگان دریافت می کردند اما به مرور زمان توزیع شیر در مدارس کمتر و کمتر شد تا جایی که طی دو سال گذشته توزیع شیر رایگان در مدارس به صورت کامل حذف شد.
حذف توزیع شیر رایگان در مدارس
طی روزهای اخیر خبری از سوی مسئولان منتشر شد که شیر رایگان از ابتدای آبان ماه امسال تنها در استان های کم برخوردار توزیع می شود اما متاسفانه نام لرستان در بین استان های محروم نبود و قرار است که شیر در مدارس استان های بوشهر، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان توزیع شود.
این در حالیست که لرستان یکی از استان های کم برخوردار و محروم کشور است ومتاسفانه در بیشتر موارد حق این استان تضییع شده است، استانی که محرومیت در بسیاری از بخش های آن بیداد می کند اما همیشه مظلوم واقع شده و کسی به داد این استان نرسیده است.
تاکنون تضییع حق استان لرستان تنها در توزیع اعتبارات و سایر امکانات دیده می شد اما این بار شاهد محرومیت های دوچندان لرستان هستیم، دانش آموزان لرستانی در اجرای طرح توزیع شیر دستشان خالی ماند.
حذف نام لرستان از لیست محرومیت
محرومیت را می توان در مدارسی مشاهده کرد که دانش آموزانش برای کسب دانش ساعتها در میان سنگلاخ پیاده راه می آیند، محرومیت را می توان در مدارسی فرسوده با سقف لرزان دید که دانش آموزانش زمستان را یخ زده درس می خوانند، محرومیت را می توان در میان آرزوهای دانش آموزانی دید که تنها داشتن یک مدرسه نوساز را رویا می دانند.
کم نیستند دانش آموزانی که در مناطق محروم لرستان مشغول به تحصیل بوده و حتی توان تهیه تغذیه در مدرسه را ندارند، با این وجود چرا باید نام لرستان برای توزیع شیر رایگان در مدارس حذف شود؟
جای سوال است که برچه اساس نام لرستان برای توزیع شیر رایگان از بین لیست استان های کم برخوردار حذف شده است و مسئولان خیلی راحت از کنار این موضوع عبور می کنند؟
دانش آموزان لرستانی محروم از توزیع شیر
مسئولانیکه تنها در سخنرانی ها و کنفرانس های خبری مدام دم از محرومیت لرستان می زنند حالا باید وارد میدان شوند و برای جلوگیری از پایمال شدن حق هزاران دانش آموزان لرستانی آستین همت بالا بزنند.
رضا زینی وند مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در گفتوگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: چند روز گذشته توزیع رایگان شیر در بین دانش آموزان استان های کم برخوردار اعلام شد که متاسفانه نام استان لرستان در بین استان های اعلام شده نبود.
وی افزود: استان لرستان جزء استان های محروم کشور است و از تعداد روستاها، مدارس روستایی و محرومیت در این استان کاملا هویداست.
تحصیل دانش آموزان در مدارس تخریبی و کانکسی
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان عنوان کرد: با توجه به سیل امسال و دیگر مشکلات در استان لرستان، ضروری است تا لرستان در لیست توزیع شیر رایگان مدارس قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در همین راستا به وزیر آموزش و پرورش نامه زده ایم و همچنین به استاندار لرستان اعلام کردیم و اعتراض داشتیم، با توجه به اینکه لرستان در بین استان های کم برخوردار است اما برای توزیع شیر محروم مانده است.
زینی وند بیان کرد: همچنان پیگیر این مسئله هستیم و با توجه به اینکه تعداد زیادی از مدارس لرستان در روستاهای صعب العبور و عشایری قرار دارند، توزیع شیر رایگان در استان لرستان نیز باید انجام شود.
لرستان همچنان غرق در مشکلات پساسیل
استان محروم لرستان در فروردین ماه امسال نیز با وقوع سیلاب ویرانگر، محروم تر شد؛ بسیاری از مردم بی خانمان شدند و بسیاری از زیر ساخت ها و اماکن آموزشی آن از بین رفت.
امروز برخی دانش آموزان لرستانی در مدارسی بدون سقف، مدارس کانکسی و مدارسی تخریبی تحصیل می کنند و حتی برخی دانش آموزان نیز به دلیل نبود مدرسه خانه نشین شده اند، با این وجود نیز نام لرستان از لیست استانهای محروم حذف شده تا بر محرومیت دانش آموزانش بیش از پیش افزوده شود.
با این وجود انتظار می رود مسئولان استان نسبت حذف نام لرستان در توزیع شیر مدارس سکوت اختیار نکنند و مسئولان کشور نیزبه یاد خود بیاوردند که مردم سیل زده لرستان هنوز هم در زیر چادر و کانکس زندگی می کنند و دانش آموزان برخی مناطق نیز در مدارسی نم گرفته و بدون تجهیزات تحصیل می کنند.