اجتماعی » مازندران
کد خبر : 141860
پنجشنبه - ۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۶

نویسندگی شغل نیست، رسالت است/مفاخر علمی و فرهنگی آمل به حال خود رها شدند

سید محسن موسوی، عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشگاه مازندران در گفت و گو با خبرنگار مازندرانه بیان کرد:نویسندگی شغل نیست، رسالت است. هنری است برای بیان حقیقت. برای نور افشانی و آگاهی بخشی. در حدیثی از جناب نبی خاتم آمده که خط خوب، بر روشنی حق می افزاید. از این جمله استفاده می کنم که بیان نیکو و قلم نیکو، اگر در خدمت حق باشد، در خدمت به مردم بکوشد ، آنگاه مقدس می شود و همان می شود که لایق سوگند الهی می شود . « ن و القلم و ما یسطرون»

نویسندگی شغل نیست، رسالت است/مفاخر علمی و فرهنگی آمل به حال خود رها شدند

سید محسن موسوی، عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشگاه مازندران متولد ۱۳۵۵ در شهرستان آمل است. وی پس از اخذ مدرک دیپلم ریاضی در سال ۱۳۷۳ به حوزه علمیه قم وارد شد و مدرک کارشناسی ارشد خود را نیز در رشته ی علوم حدیث گرایش کلام و دکتری را در رشته ی قرآن و حدیث اخذ کرد و پس از ازدواج در سال۱۳۷۷ و به دنیا آمدن ۲ فرزندش شروع به چاپ کتاب های خود کرد. در همین راستا گفت و گویی شنیدنی با ایشان داشتیم که در ادامه با هم‌ می خوانیم.

سید محسن موسوی، عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشگاه مازندران در گفت و گو با خبرنگار مازندرانه بیان کرد: در سال ۱۳۷۷ در ۲۲ سالگی ازدواج کردم و دو فرزند دارم و از کودکی ذهنی فعال و پرسشگر داشتم و اهل مطالعه و کشف اسرار هستی بودم.

وی در خصوص دلیل ورودش به حوزه علمیه اظهار کرد: می توانم این طور بگویم که برای رسیدن به پاسخ پرسش هایم، کسب علم ، معرفت و معنویت وارد حوزه علمیه شدم. البته دوستان خوب، فضای معنوی سالهای ابتدایی پس از جنگ، تاثیر گذاری شخصیت های علمی و معنوی مثل امام خمینی و علامه جوادی،علامه جعفری و علامه حسن زاده هم موثر بود.

حجت الاسلام موسوی در خصوص علاقه خود به نویسندگی مطرح کرد: از سال چهارم ابتدایی متوجه شدم که می توانم خوب بنویسم و در دوران راهنمایی و دبیرستان کنار تئاتر و سرود و قرائت قرآن، می نوشتم و شعر می سرودم،در حوزه سه سال در کلاس های نویسندگی استاد دهنوی شرکت کردم، از سال ۱۳۸۰ مجلات گلستان قرآن، بشارت، حدیث زندگی، روزنامه همشهری، مجله سلام بچه‌ها نوشته هایم را چاپ کردند. اولین کتابم به نام آینه یادها در همان سال منتشر شد که بعدها به چاپ هفتم با تیراژ ۵۰۰۰ تا در هر چاپ رسید. بعد از آن هم نام نمای نیکان و ماه در آب و آخرین کتابم وخشور گمراهی در سال ۹۸ چاپ شد که دوازدهمین کتابم هست.

وی در ادامه افزود: نویسندگی شغل نیست، رسالت است. هنری است برای بیان حقیقت. برای نور افشانی و آگاهی بخشی. در حدیثی از جناب نبی خاتم آمده که خط خوب، بر روشنی حق می افزاید. از این جمله استفاده می کنم که بیان نیکو و قلم نیکو، اگر در خدمت حق باشد، در خدمت به مردم بکوشد ، آنگاه مقدس می شود و همان می شود که لایق سوگند الهی می شود . « ن و القلم و ما یسطرون»

وی در توصیه به جوانان تصریح کرد: من هم به جوانان، طلبه ها و دانشجویان عرض می کنم بنویسید، زیاد بخوانید و بنویسید. از آغاز هم بر اساس نثر معیار و بر مبنای شیوه نامه فرهنگستان زبان فارسی، درست نویسی و فارسی نویسی را تمرین کنید. ان شاالله پس از نویسنده شدن هم به قالب های نو در ارایه مطالب توجه کنید و برای سطوح سنی مختلف، با نیازسنجی دقیق، خوراک فکری آماده کنید.

عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشگاه مازندران در رابطه با میزان مطالعه خود خاطر نشان کرد: اگر منظورتان کار علمی اعم از مطالعه کتاب، تدریس و پژوهش است و حدود ۱۲ ساعت برخی روزهای تعطیل ۸ الی ۱۰ ساعت کتاب می خوانم. البته برخی افراد باورشان نمی شود. ولی روزهایی در ایام جوانی تا ۱۷ ساعت در روز مطالعه و کار علمی می کردم. یادم می آید حتی در صف نانوایی، کتاب همراهم بود و مطالعه می کردم.

وی با بیان این که تا کنون ۱۱ کتاب به چاپ رسانده مطرح کرد: یک کتاب در دست چاپ است که علمی ترین کتاب بنده است و به نام اندیشه های کلامی شیخ صدوق در حدود ۶۰۰ صفحه منتشر شده است و کتاب قرآن درمانی ام نیز در سال ۱۳۸۷ به چاپ رسید و حدود ۲۰ بار تجدید چاپ شد.

حجت الاسلام موسوی در مورد تربیت فرزندان گفت: من هیچ گاه به جای فرزندانم تصمیم نگرفتم و حتی سعی نکردم به گونه ای عمل کنم که آنها خواسته یا ناخواسته به هدف دلخواه من دست یابند. وظیفه خود را فقط راهنمایی و مشاوره دانستم. اگر فرزند پسر داشتم و اگر او می خواست هر راه علمی یا شغلی را پیش بگیرد، کمکش می کردم همینطور که الان نسبت به دخترانم چنین می کنم.

وی در ادامه اضافه کرد: فرزندان موفق آمل را فراموش کرده ایم. اگر مفاخر علمی و فرهنگی آمل را معرفی کنیم ، بی تردید آینده بهتری را برای آمل و آملی ها رقم زده ایم. از هم دوره ای ها و همکلاسی های دبیرستان خود، ده ها آملی موفق در سطح کشوری بلکه جهانی می شناسم که باید به مردم معرفی شوند.

وی درباره ی مقاله های خود عنوان کرد: تاکنون بیش از ۲۰ مقاله علمی پژوهشی و علمی ترویجی و بیش از ۳۰ مقاله علمی تخصصی و همایشی نوشته ام و همچنین بیشتر از ۱۵۰ یادداشت در مجلات مختلف فرهنگی اجتماعی و دینی ویژه نوجوان و جوانان نوشته ام.

حجت الاسلام در مورد رابطه اش با رسانه ها اظهار کرد: از آنجایی که سالها مدیر روابط عمومی و مدیر اطلاع رسانی موسسه دارالحدیث و اسرا بودم، ارتباط خوبی با رسانه ها دارم.

به بسیاری از خبرگزاری ها و مجلات که درخواست مصاحبه دارند، جواب مثبت می دهم در رادیو سراسری معارف و رادیو طبرستان ده ها برنامه داشتم. در سیمای طبرستان هم بارها حاضر شدم و در برنامه‌ها مناسبتی و …به عنوان کارشناس ایفای وظیفه کردم. با فضای مجازی هم از سال ۱۳۸۴ تاکنون سایت و وبلاگ داشتم. در شبکه های اجتماعی هم حضور دارم. در اینستاگرام و … گروه و کانال دارم‌.
خبر: سیده ستایش موسوی