یک مداح باید شاگردی کند و برای استاد زانوی ادب بزند/ هیئت ها جریان ساز شده اند
جاوید قلی زاده مداح هئیت رهروان شهدا آمل در گفت و گو با خبرنگار مازندرانه گفت: مداحی اصول خاص خود را دارد و اکثرا این افرادی که مداحی می کنند، مداح نیستند چرا که یک عده راه چندین ساله ای را که یک مداح طی کرده است را یک شبه طی میکنند. وی با تاکید […]
جاوید قلی زاده مداح هئیت رهروان شهدا آمل در گفت و گو با خبرنگار مازندرانه گفت: مداحی اصول خاص خود را دارد و اکثرا این افرادی که مداحی می کنند، مداح نیستند چرا که یک عده راه چندین ساله ای را که یک مداح طی کرده است را یک شبه طی میکنند.
وی با تاکید بر اینکه یک مداح باید شاگردی کند و برای استاد زانوی ادب بزند گفت: یک مداح باید احکام را بداند،قرآن(حتی روخوانی و روان خوانی قرآن)،دعا خوان باشد، مفاهیم دعا را بداند ، ادبیات فارسی و ادبیات عرب را دانسته و آشنا با دستگاه اصیل موسیقی، تاریخ اسلام، اماکن متبرکه ، و همینطور مَقتَل شناس و مقتل خوان باشد.
قلی زاده ادامه داد: آموزشگاه مداحی رهروان شهدا آمل در ۶ترم اصول و فنون مداحی را توسط اساتید مختلف و متبهری تدریس می کند،که در بین آن ها نوجوانان زیادی در این شهر تربیت شده اند که در مسابقات مداحی مقام اول در شهر و استان را کسب کردند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مازندرانه که در فضای مجازی شاهد مطالبی در مورد هزینه های زیاد در هیات ها، مساجد و تکایا هستیم، گفت: روضه امام حسین(ع)شفاست،از غذای این مراسم هر نیازمند و گرسنه ای در کنار ما سیر می شود.
مداح هیئت رهروان شهدا بیان کرد: ما می خواهیم خیلی از معضلات اجتماعی را کم کنیم،و با توجه به اینکه اکثر عزاداران حسینی جوان هستند،شاید شخصی در طول عمرش اصلا هئیت نیامده باشد و گذری یا مهمان یک شبه ما باشد به همین خاطر باید با سخنرانی و مداحی ما در دلش تغییر و تحولی ایجاد شود.در واقع افراد در هیئت ما تربیت می شوند و خروجی هئیت ما خوب است.
وی ادامه داد:شور و اشتیاقی که محرم در دل مردم ایجاد می کند بهترین زمان است که بتوانیم خوراک معنوی ، معرفتی و اخلاقی به مردم دهیم.
قلی زاده با بیان اینکه هیئت ما خیریه ای به نام صاحب الزمان دارد گفت: نزدیک ۴۰۰خانواده تحت پوشش داریم، که سبد غذایی ، پول درمان ، دارو و لوازم التحریر و خیلی چیزهای دیگر را برای این افراد فراهم می کنیم.
وی با بیان این که هیئت ها سامان دهی و شناسنامه دار شدند اظهارکرد: ۶ سالی است که مسئولیت شورای هئیت های مذهبی را بر عهده دارم، هیت ها را شناسنامه دار کردیم و هر هئیتی برای اجرای برنامه باید ثبت و زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی باشد.
مداح هئیت رهروان شهدا آمل در ادامه افزود: در شهرستان آمل ۴۱۲ هیئت ثبتی داریم که سخنران ،مداح، مسئول هئیت،مکان و برنامه هایشان ثبت شده است و از آن تعداد ۲۰۰ هئیت فعال ترند، ۳۰ هئیت شاخص داریم که در طول سال برای ۱۴معصوم برنامه دارند و ۷ الی ۸ هئیت محوری در شهر آمل داریم که خیلی خوب و فعال عمل می کنند.
وی در پایان گفت: هیئت ها مثل سابق نیست که فقط منبر و مداح داشته باشد هئیت ها امروز جریان ساز شدند و بچه هایی که وارد هیئت می شوند به نحوه رفتار، کردار و اموری که دارند رسیدگی می شود برای مثال یکی درسش ضعیف است،یا از نظر مالی نیازمند، یا حتی بیکار و نیاز به شغل دارد که به این امور رسیدگی میشود.
خبر : سحر صالحی