اجتماعی » اخبار » بین الملل » سیاسی
کد خبر : 135489
پنجشنبه - ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۴

پیونگ‌یانگ حضور کارکنان سازمان ملل در کره شمالی را کاهش می‌دهد

پیونگ یانگ روز گذشته (چهارشنبه) طی نامه‌ای به سازمان ملل تأکید کرده است که به واسطه «اقدامات نیروهای متخاصم در سیاسی کردن کمک‌های سازمان ملل»، برنامه این سازمان بین‌المللی برای کمک به کره شمالی با شکست روبرو شده است و بنابراین از این نهاد بین‌المللی می‌خواهد تا تعداد کارمندانش را که در کره شمالی مستقر […]

پیونگ‌یانگ حضور کارکنان سازمان ملل در کره شمالی را کاهش می‌دهد

پیونگ یانگ روز گذشته (چهارشنبه) طی نامه‌ای به سازمان ملل تأکید کرده است که به واسطه «اقدامات نیروهای متخاصم در سیاسی کردن کمک‌های سازمان ملل»، برنامه این سازمان بین‌المللی برای کمک به کره شمالی با شکست روبرو شده است و بنابراین از این نهاد بین‌المللی می‌خواهد تا تعداد کارمندانش را که در کره شمالی مستقر هستند، کاهش دهد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» که به یک نسخه از این نامه دسترسی پیدا کردهریال سازمان ملل برآورد کرده است که ۱۰.۳ میلیون نفر از مردم کره شمالی که نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، نیاز به کمک دارند و ۴۱ درصد از مردم کره شمالی دچار سوء‌تغذیه هستند.

«کیم چانگ مین» دبیرکل کمیته امور هماهنگی ملی کره شمالی در سازمان ملل در نامه‌ای به سازمان ملل نوشت: «برنامه‌های پیشتیانی سازمان ملل، به واسطه اقدام نیروهای متخاصم در سیاسی کردن کمک‌های سازمان ملل، نتیجه مطلوب و رضایت‌بخشی را به همراه نیاورده است».

در این نامه که تاریخ آن به ۲۱ آگوست (۳۰ مردادماه) باز می‌گردد، کیم تأکید کرد که شمار کارکنان بین‌المللی سازمان ملل باید تا پایان سال جاری میلادی کاهش یابد.

طبق این گزارش، کره شمالی درخواست کرده است که تعداد کارکنان برنامه توسعه سازمان ملل از ۶ کارمند به یک یا دو کارمند کاهش یابد، تعداد کارمندان سازمان بهداشت جهانی از ۶ کارمند به چهار کارمند کاهش یابد و یک یا دو کارمند از ۱۳ کارمند صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز کاهش یابد.

این مقام کره شمالی همچنین تأکید کرد زمانیکه سازمان برنامه غذای جهانی و کره شمالی درباره چگونگی طرح ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ برای کمک به مردم کره شمالی به توافق رسیدند، تعداد کارکنان بین‌المللی سازمان برنامه غذای جهانی نیز باید «طبق میزان کمک غذایی که ارائه می‌دهند» کاهش یابد.

وی همچنین ادامه داد که کره شمالی نیازی به کارمند هماهنگی کمک‌های انساندوستانه ندارد و به جای آن کارمندان امداد سازمان ملل می‌توانند هر زمان که نیاز بود، از کره شمالی بازدید کنند.

طبق این گزارش، سازمان ملل تاکنون به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره این خبر پاسخ نداده است.

ارسال چنین نامه‌ای در حالی صورت گرفته است که واشنگتن اخیراً برخلاف آنکه خود را برای مذاکره با کره شمالی مشتاق نشان می‌دهد، فشارها به این کشور را افزایش داده است و در همین راستا اوایل شهریور ماه، تحریم‌های جدیدی علیه پیونگ‌یانگ وضع کرد.

از طرف دیگر، شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق آراء از سال ۲۰۰۶،  تحریم‌ها علیه پیونگ‌یانگ را افزایش داد به امید آنکه بودجه چنین برنامه‌های انساندوستانه را برای این کشور محدود کند.

«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز روز سه‌شنبه تأکید کرد که تحریم‌های یکجانبه کشورهای دیگر علیه کره شمالی و همچنین اجرای برخی از تحریم‌های شدید سازمان ملل، کمک‌های انساندوستانه به پیونگ‌یانگ را با مشکل روبرو می‌کند.