۱۰۰۰ لیتر سرکه سیب در آمل تولید شد
سید حسین اسلامی از تولید سالانه یک هزار لیتر سرکه سیب در شهرستان آمل خبر داد و گفت: این کارگاه در زمینه گلاب گیری و عرقیات گیاهی در روستای زیار لاریجان این شهرستان فعال است. وی با بیان اینکه سیب مانند هر محصول باغی یا زراعی دیگری دارای ضایعات و محصولات با درجه های کیفی پایین […]
سید حسین اسلامی از تولید سالانه یک هزار لیتر سرکه سیب در شهرستان آمل خبر داد و گفت: این کارگاه در زمینه گلاب گیری و عرقیات گیاهی در روستای زیار لاریجان این شهرستان فعال است.
وی با بیان اینکه سیب مانند هر محصول باغی یا زراعی دیگری دارای ضایعات و محصولات با درجه های کیفی پایین تر است، تصریح کرد: در محصولاتی مانند انگور، گوجه، سیب زمینی و هلو، سالانه هزاران تن ضایعات و دور ریز وجود دارد که می توان با کمک صنایع تبدیلی و تکمیلی این نوع از محصولات را نیز به چرخه تولید اضافه کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل اظهار کرد: صنایع تبدیلی، محل هم افزایی بین کشاورزی و صنعت است که با تبدیل محصول خام به فراورده های متعدد علاوه بر افزایش مدت زمان نگهداری می توان محصول را در زمانی که بازار مناسب دارد به بازار عرضه کرد.
وی تصریح کرد: در روش آبگیری صنعتی می توان در مدت زمان ۴۰ تا ۶۰ روز سرکه سیب تولید کرد در حالی که در روش مرسوم و سنتی ۶ تا ۱۲ ماه برای این کار زمان نیاز است، علاوه بر این می توان با تبدیل محصولات درجه ۲ و ۳ سیب و ضایعات آنها به سرکه سیب، ضمن تولید یک فرآورده جدید و پرخاصیت نیز موجب افزایش بهره وری، اشتغالزایی و کسب درآمد شد، سرکه به عنوان یک ماده نگهدارنده و طعم دهنده درانواع مختلفی از محصولات غذایی نظیر سس مایونز، سس ها و ترشی ها مورد استفاده قرار می گیرد.