میوه های درخت فناوری در سال ۹۴/ نسل جدید روبات «سورنا» راه افتاد
ربات انسان نمای سورنا ۳، پهپادهای سلیمان و هدهد، خودروی هیبرید برقی، پچ های ضد درد، هواپیمای دو زیست، تونل عمودی باد، مانع یاب زیر دریا، پاسپورت خوان هوشمند، نانوسکوپ اتمی، ویلچر پله رو برقی از مهم ترین دستاوردهای مهم محققان ایرانی بودند که در سال ۱۳۹۴ رونمایی شدند. اهم این تولیدات فناورانه به شرح […]
ربات انسان نمای سورنا ۳، پهپادهای سلیمان و هدهد، خودروی هیبرید برقی، پچ های ضد درد، هواپیمای دو زیست، تونل عمودی باد، مانع یاب زیر دریا، پاسپورت خوان هوشمند، نانوسکوپ اتمی، ویلچر پله رو برقی از مهم ترین دستاوردهای مهم محققان ایرانی بودند که در سال ۱۳۹۴ رونمایی شدند.
اهم این تولیدات فناورانه به شرح زیر است:
خودروی هیبرید برقی- پیل سوختی
این خودرو توسط پژوهشگران دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی طراحی و ساخته شد که از طریق ترکیب هیدروژن و اکسیژن، انرژی خود را تامین میکند.
پهپاد سلیمان
این پهپاد حاصل دست محققان لرستانی است که به صورت نقطه ای نشست و برخاست می کند. این پهپاد کمک شایانی به عملیات مختلف دریایی خواهد کرد و وزن این ربات پرنده ۱۹ گرم است.
پچ های دارویی ضد درد
پچ های ضد درد از جمله دستاوردهای محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران است که در سال ۱۳۹۴ به مرحله تولید رسید. این داروه، بیشتر در بیماران مبتلا به سرطان که بعد از جراحی درد زیادی دارند، قابل استفاده است.
ویلچر پله رو مجهز به موتور پرقدرت
یکی از دستاوردهایی که در سال ۱۳۹۴ به مرحله رونمایی رسید، ویلچر پله رو مجهز به موتور پرقدرت بود که در یک شرکت دانش بنیان طراحی و نمونه اولیه آن ساخته شد. این ویلچر می تواند تا وزن ۱۲۰ کیلوگرم را به راحتی جابجا کند. همچنین این ویلچر قادر است در هر دقیقه ۱۲ پله را طی کند.
نانو اسکوپ اتمی پر سرعت
یکی دیگر از دستاوردهای محققان که در سال گذشته به مرحله رونمایی رسید «نانو اسکوپ اتمی پر سرعت» بود که در یک شرکت دانش بنیان تولید شد. این دستگاه، میکروسکوپی است که قابلیت دیدن مواد در اندازه نانو را برای محققان فراهم می کند.
نخستین هواپیمای دوزیست
طرح کلان ملی فناوری پرنده دریایی شش نفره دوزیست طراحی و ساخته شده توسط محققان کشور از دیگر دستاوردهایی به شمار می رود که در سال ۹۴ رونمایی شد.
این هواپیمای دوزیست در حمل ادوات و تجهیزات مورد نیاز برای ماموریتهایی مانند شناسایی، عکسبرداری و غیره در محیطهای آبی و خاکی، گشتهای دریایی برای مبارزه با قاچاق کالا و توقیف شناورهای متخلف، اطفا حریق و… کاربرد دارد.
ربات ملی انسان نمای سورنا ۳
ربات انسان نمای ملی سورنا ۳، ساخته شده توسط محققان دانشگاه تهران از دیگر دستاوردهای رونمایی شده در سال ۹۴ بود. سورنای ۳ با قدی برابر با ۱۹۰ سانتی متر و وزنی در حدود ۹۸ کیلوگرم در زمره ربات های انسان نما با اندازه واقعی انسان بالغ قرار می گیرد.
راه اندازی نخستین تونل عمومی باد کشور
یکی از دستاورد های محققان ایرانی در یک شرکت دانش بنیان تونل عمودی باد بود که در قالب یک طرح کلان ملی در سال گذشته راه اندازی شد. تونل عمودی باد در واقع همان شبیه ساز سقوط آزاد است.
پهپاد هدهد۳
این دستاورد حاصل کار تیمی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف بود که در سال ۹۴ به مرحله رونمایی رسید. این پرنده حداکثر ۵۳ دقیقه مداومت پرواز دارد و می تواند خارج از دید خلبان به صورت اتوماتیک به پرواز خود ادامه دهد.
نیروگاه خورشیدی دانشگاه الزهرا(س)
نیروگاه فوتوولتائیک خورشیدی با ظرفیت ۲۰ کیلووات در دانشگاه الزهرا (س) از جمله دستاوردهای محققان این دانشگاه بود که در سال گذشته راه اندازی شد. این نیروگاه با ظرفیت ۲۰ کیلووات تزریق برق به شبکه، می تواند بخشی از برق دانشگاه الزهرا (س) را تامین کند.
سیستم مانع یاب زیر دریا
سیستم مانع یاب زیر دریا با «کیت سوناری ۶۰ کاناله»، ساخته دست محققان کشور، در انواع سیستم های سوناری ( رادار زیردریایی) در زیر دریایی ها به عنوان مین یاب، عمق سنج، مانع یاب و … کاربرد دارد. این سیستم علاوه بر نمونه برداری می تواند اطلاعات را پردازش کند.
پاسپورت خوان هوشمند
از دیگر دستاوردهای محققان ایرانی در یک شرکت دانش بنیان ساخت دستگاه پاسپورت خوان هوشمند بود که در هفته پژوهش از نمونه اولیه آن رونمایی شد. با استفاده از این سیستم می توان از جعلی بودن اطلاعات یک پاسپورت مطلع شد.
دستگاه رادیو فرکانس تکنولوژی « six wav »
از دیگر دستاوردهای محققان در سال ۱۳۹۴ ساخت دستگاه رادیو فرکانس تکنولوژی « six wav » یا دستگاه جوان سازی پوست است که توسط پژوهشگران پارک علم و فناوری مازندران تولید شد.
این تکنولوژی یا فرکانس شش گانه، گامی بزرگ در فناوری است که دارای بسامدهای رادیویی چندگانه کنترل شده برای دیاترمی (نوعی درمان که با عبور امواجی از بدن موجب گرم شدن بافت های خاصی می شوند) به شمار می رود.
افتتاح خط تولید تخم مرغ spf
خط تولید خط تولید تخم مرغ spf در سال ۹۴ به بهره برداری رسید. با اجرایی شدن این طرح کلان ملی، جمهوری اسلامی ایران به جمع پنج کشور تولید کننده این تخم مرغ در جهان پیوست.
این طرح توسط موسسه تحقیقات و سرم سازی رازی به مرحله اجرایی رسید. این تخم مرغ ها عاری از بیماری هستند و جهت ساخت واکسن های خاصی به بهره برداری رسیده اند.تا کنون تخم مرغ spf وارداتی بوده که در حال حاضر تولید انبوه می شوند.
سیستم شکل دهی پلاک های سفارشی استئوتومی
از سوی دیگر، محققان دانشگاه شریف موفق به طراحی و ساخت سیستم های شکل دهی استخوان شدند که در بیماران پاپرانتزی حین عمل جراحی مورد استفاده قرار می گیرد. ساخت این دستگاه در واقع تحولی در جراحی پاهای پرانتزی با ساخت سیستم جدید به شمار می رود.
دستگاه تشخیص رنگ دندان
این دستگاه با تجزیه طیف نور (سنسورهای اسپکتروفتومتری) رنگ دندان را تشخیص می دهد. این دستگاه بیشتر مورد استفاده دندانپزشکانی قرار می گیرد که با دندان سازها همکاری می کنند و نیاز به تشخیص رنگ دندان دارند.