آمار عجیب زنگنه به رئیس جمهور
گازرسانی به روستاهای کشور و رشد و موفقیت کمنظیر در این عرصه، نهتنها افتخار دولتها بلکه افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران است که پس از انقلاب شکوهمند اسلامی، این مهم در دستور کار دولتهای مختلف ایران بوده و موفقیتهای بسیاری در این زمینه در دولتهای مختلف به ثمر نشسته است. در دولت فعلی نیز در […]
گازرسانی به روستاهای کشور و رشد و موفقیت کمنظیر در این عرصه، نهتنها افتخار دولتها بلکه افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران است که پس از انقلاب شکوهمند اسلامی، این مهم در دستور کار دولتهای مختلف ایران بوده و موفقیتهای بسیاری در این زمینه در دولتهای مختلف به ثمر نشسته است.
در دولت فعلی نیز در ادامه تلاشها در عرصه گازرسانی به روستاها، برنامهریزی شده تا هر روز در این عرصه موفقیت جدیدی بدست آید و گازرسانی به ۵ هزار و ۳۰۵ روستا در دولت فعلی نتیجه و مرهون همین تلاشها است. بیژن زنگنه، وزیر نفت تیرماه سال جاری در این خصوص گفت: “هر روز هشت تا ۹ روستا به شبکه گاز متصل میشوند”
روز گذشته با حضور رئیس جمهوری، برخی وزرای اقتصادی دولت از جمله وزیر نفت گزارشهایی از عملکرد وزارتخانه شان در خصوص احداث زیرساختهای روستایی ارائه کردند.
زنگنه در گزارشی، نتیجه تلاشهای انجام شده در عرصه گازرسانی به روستاهای کشور را ارائه داد؛ اما در بین تمامی آمار ارائه شده از سوی وزیر نفت، یک عدد عجیب و غیرقابل باور وجود داشت.
وزیر نفت در این گزارش اعلام کرد که هماکنون ۸۴ درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش شبکه سراسری گاز هستند، در حالی که در واقعیت، میزان بهره مندی جمعیت روستایی ایران از نعمت گاز و دسترسی به شبکه سراسری گاز کشور، ۷۹ درصد است.
روز گذشته همزمان با ارائه گزارش وزیر نفت در حضور رئیس جمهوری، شرکت ملی گاز ایران با انتشار اینفوگرافی، آخرین اطلاعات گازرسانی در کشور را منتشر کرد.
همانطور که در اینفوگراف بالا مشخص است، گزارش رسمی شرکت ملی گاز ایران نیز بر رقم ۷۹ درصدی برای پوشش گازرسانی روستایی تأکید دارد.
زنگنه پیش از این نیز (تیرماه سال جاری) در اظهارنظری در حاشیه هیئت دولت، میزان بهرهمندی روستاها از گاز طبیعی را ۸۵ درصد اعلام کرده بود.
حال سوال اینجاست که چرا وزیر نفت در حالی که میزان بهره مندی جمعیت روستایی ایران از نعمت گاز و دسترسی به شبکه سراسری گاز کشور ۷۹ درصد است، این رقم را ۸۴ یا ۸۵ درصد عنوان می کند.
بررسیهای تسنیم نشان می دهد که اگر استان سیستان و بلوچستان که استانی پهناور با ۵ هزار و ۵۹۴ روستا است و هیچ کدام از روستاهای آن تا امروز به شبکه سراسری گاز کشور وصل نشدهاند را در نظر نگیریم، بهرهمندی روستاهای کشور به جز روستاهای استان سیستان و بلوچستان، از دسترسی به شبکه سراسری گاز کشور به ۸۴ درصد میرسد؛ اما اگر روستاهای این استان مهم و پهناور ایران را نیز در آمار گازرسانی محسوب کنیم، به رقم درست ۷۹ درصدی در میزان بهره مندی جمعیت روستایی ایران از نعمت گاز و دسترسی به شبکه سراسری گاز کشور می رسیم.