مدیریت «آب» تا «سیلاب» در کشور; هواشناسی اوضاع بارندگی اسفند و فروردین را نرمال اعلام کرده بود/ روستاهایی که در مسیر مخزن سد ایجاد شده بودند زیر آب رفتند/ برآورد اولیه خسارات سیل به زیرساختها
طی هفته های گذشته بروز سیل خسارت های فراوانی به برخی از استان های کشور وارد کرد که در همین راستا برخی انتقادات در خصوص زمان بازکردن دریچه سدها متوجه وزارت نیرو شده بود. بعد از طرح شائبه هایی مبنی بر اینکه چرا با وجود هشدار های هواشناسی دریچه های سد از اوایل اسفندماه باز […]
طی هفته های گذشته بروز سیل خسارت های فراوانی به برخی از استان های کشور وارد کرد که در همین راستا برخی انتقادات در خصوص زمان بازکردن دریچه سدها متوجه وزارت نیرو شده بود.
بعد از طرح شائبه هایی مبنی بر اینکه چرا با وجود هشدار های هواشناسی دریچه های سد از اوایل اسفندماه باز نشده بود، روز گذشته سحر تاج بخش رئیس سازمان هواشناسی در مجلس حاضر شده و به سوال نمایندگان پاسخ داد؛ در همین راستا علی لاریجانی رئیس مجلس خطاب به سحر تاج بخش رئیس سازمان هواشناسی پرسیده بود که آیا بارش های اخیر را به جایی اطلاع داده اید که جهانبخش هم در این راستا اظهار داشت که چون فکر می کردیم بارش ها بهاری و مثل همیشه است این بارش ها را به جایی اطلاع ندادیم.
هواشناسی اوضاع بارندگی اسفند و فروردین را نرمال اعلام کرده بود
در همین راستا سلام امینی، نماینده مردم ایلام در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا در خصوص زمان اطلاع رسانی به وزارت نیرو جهت بازگشایی دریچه های اضطراری سدها و کم کاری دستگاه ها و نهادهای متولی اظهارداشت: اینطور که وزیر نیرو اعلام کرده و ریاست سازمان هواشناسی هم در صحن علنی صحبت کرد، بر اساس گزارش ها سازمان هواشناسی روز ۲۹ بهمن۹۷ پیش بینی کرده بود که در اسفند و فروردین و اردیبهشت اوضاع بارندگی ها نرمال است.
وی با بیان اینکه وقتی که شرایط بارندگیها بحرانی میشود باید از ۷۲ ساعت قبل اطلاع رسانی شود و از ۴۸ ساعت قبل هم تمهیدات لازم صورت بگیرد یادآوری کرد: سازمان هواشناسی اخطار و اطلاعیه ها را براساس نوع مشخص در شرایط رخداد صادر می کند ولی اینکه دریچه های سد را باز نکرده اند صحیح نبوده و دریچه های سدها بلافاصله بعد از هشدار هواشناسی باز شده است منتهی در آن شرایط میزان ورودی سد بیشتر از میزان خروجی آن بوده است و این به خاطر افزایش بارندگی و سرازیر شدن تعداد زیادی از رودخانه ها بوده است.
هنوز میزان خسارت دقیق به زیرساختها مشخص نیست
نماینده ایلام در خصوص میزان خسارت هایی که به سد ها و زیر ساخت ها بر اثر سیل وارد شده اظهار داشت: هنوز سیل در برخی مناطق فروکش نکرده و کارشناسان مختلف در مناطق مختلف سیل زده درحال بررسی و برآورد میزان خسارت هستند؛ تاکنون آمار دقیقی به مجلس ارائه نشده است اما آنچه که مشخص بوده، میزان خسارت بالاست.
امینی با بیان اینکه سدها آسیب چندانی ندیده اند تصریح کرد: متاسفانه زمینهای زراعی، باغات و منازل مسکونی مردم به ویژه آنهایی که در مجاورت رودخانه بوده اند همچنین روستاهایی که در پشت سد بنا شده بودندزیر آب رفتند.
روستاهایی که در مخزن سد ایجاد شده بودند زیر آب رفتند
وی همچنین افزود: آبگیری برخی سدها مانند سد سیمره امسال صورت گرفت و به همین خاطر روستاهایی که در حاشیه آن قرار گرفته بودند در مخزن سد قرار گرفته و باوجود اینکه مدتی بعد از سیلاب، آب عقب نشینی کرد اما برخی از روستاهای استان ایلام و لرستان به زیر آب رفتند و به خانه های مردم اسیب جدی وارد شد.