اجتماعی » حوادث » سیاسی
کد خبر : 121529
شنبه - ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۲

گزارشی از آخرین وضعیت سیل در استان خوزستان؛ تخلیه ۱۱۰ روستا و ۶ شهر/ اسکان اضطراری ۲۴ هزار نفر/ کاهش آورد آب سدهای دز و کرخه

از ابتدای امسال تاکنون با افزایش آورد آب از بالادست خوزستان، سدهای این استان برای مهار و کنترل سیلاب، خروجی خود را افزایش داده اند. این دبی بالای سدهای دز و کرخه، موجب زیر آب رفتن ده ها روستا در پایین دست، طغیان رودخانه کارون و همچنین تخلیه بیش از ۱۱۰ روستا تاکنون شده است. […]

گزارشی از آخرین وضعیت سیل در استان خوزستان؛ تخلیه ۱۱۰ روستا و ۶ شهر/ اسکان اضطراری ۲۴ هزار نفر/ کاهش آورد آب سدهای دز و کرخه

از ابتدای امسال تاکنون با افزایش آورد آب از بالادست خوزستان، سدهای این استان برای مهار و کنترل سیلاب، خروجی خود را افزایش داده اند.

این دبی بالای سدهای دز و کرخه، موجب زیر آب رفتن ده ها روستا در پایین دست، طغیان رودخانه کارون و همچنین تخلیه بیش از ۱۱۰ روستا تاکنون شده است.
شرایط ویژه سیل در خوزستان، مسئولان عالی رتبه دولتی و نظامی را به منظور بررسی آخرین وضعیت به این استان کشانده تا برای کنترل بهتر سیل و امدادرسانی به سیل زدگان، دستورات لازم را صادر نمایند.
دستور تخلیه ۶ شهر خوزستان صادر شد
در پی افزایش رهاسازی آب از شرایط ویژه سیل در خوزستان، مسئولان عالی رتبه دولتی و نظامی را به منظور بررسی آخرین وضعیت به این استان کشانده تا برای کنترل بهتر سیل و امدادرسانی به سیل زدگان، دستورات لازم را صادر نمایند.سد کرخه، دستور تخلیه فوری شهرهای سوسنگرد، بستان، حمیدیه، کوت سیدنعیم ، رفیع و ابوحمیظه در استان خوزستان صادر شد.
تخلیه ۱۱۰ روستای در معرض سیل در خوزستان
کیامرث حاجی زاده در گفتگو با رهیاب اظهار کرد: از ابتدای وقوع سیل در خوزستان تاکنون ۱۱۰ روستای در معرض سیل در این استان به صورت کلی و جزئی تخلیه شده اند.

وی افزود: این روستاها به دلیل افزایش دبی حوضه های آبریز دز، کرخه و کارون و به منظور پیشگیری از هر گونه حادثه احتمالی تخلیه شده اند.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: همچنین ۴۳ کمپ در نقاط امن برای روستاهای تخلیه شده و در معرض خطر برپا شده است که تاکنون حدود ۲۵ هزار نفر در این کمپ ها اسکان داده شده اند.

۱۴ روستا در بخش مرکزی اهواز تخلیه می شوند
فرماندار شهرستان اهواز گفت:ساکنین ۱۴ روستای حاشیه رودخانه های کرخه و دز در بخش مرکزی شهرستان اهواز نسبت به تخلیه منازل خود اقدام کنند.

جمال عالمی نیسی با اشاره به اینکه این روستاها در معرض خطر سیلاب قرار دارند، افزود: ساکنین روستاهای حلاف یک،حلاف ۲ ، حلاف ۳، بروایه آلبو ثنوان، بروایه عمیر،بروایه یوسف،قلعه سحر،چپسه کوچک،چپسه بزرگ،سید یوسف، عشاره بزرگ،عشاره کوچک در حاشیه رودخانه کرخه و ۲ روستای طواهر و ام عگله بیت سعید در حاشیه رودخانه دز بخش مرکزی نسبت به تخلیه منازل خود اقدام کنند.

کاهش آورد آب سدهای دز و کرخه
مدیرعامل سد و نیروگاه دز شهرستان اندیمشک گفت: میزان حجم آب از سد دز در شهرستان اندیمشک کاهش یافته است.
میزان ورودی آب به سد دز اندیمشک دو هزار ۵۰۰ متر مکعب و خروجی آن نیز سه هزار و ۲۰۰ متر مکعب است و ارتفاع آب پشت سد دز نیز در روزهای گذشته یک متر پایین آمده و در حال حاضر به ۳۵۰/۵۰ متر رسیده است.
همچنین  مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه شهرستان اندیمشک نیز از کاهش روند ورود آب به سد کرخه خبرداد.
یزدانی بیان کرد: میزان ورود آب به سد کرخه اندیمشک نیز به حدود ۲ هزار و۵۰۰ متر مکعب رسیده است و با توجه به پایداری شرایط جوی مدیریت آب در سد کرخه مطلوب بوده و مشکلی نیست.
۲۴ هزار خوزستانی گرفتار سیل، اسکان اضطراری شدند
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خوزستان در گفتگو با رهیاب اظهار کرد: جمعیت هلال‌احمر خوزستان از تاریخ ۴ فروردین تا ۱۶ فروردین به ۷ هزار و ۵۱۷ خانوار شامل ۴۰ هزار و ۵۷ نفر در سیلاب امدادرسانی کرد و ۲۴ هزار و ۱۴۲ نفر اسکان اضطراری یافتند.
علی خدادادی عنوان کرد: ۴۳ اردوگاه اسکان اضطراری تا کنون در شهرهای باوی، شوشتر، اهواز، دزفول، شوش، دشت آزادگان، هویزه، اندیمشک، شادگان و کارون برای اسکان اضطراری تدارک دیده شده است.
وی افزود: ۳۵۱۵ دستگاه چادر امدادی، ۶۹۷۹ تخته پتو، ۲۶۱۹ مترمربع موکت، ۲۵۱ شعله والور، ۳۴۵۵ کیلوگرم نایلون پوششی، ۳۵۲۵ بسته غذایی یک ماهه، ۲۶۲۵۱ قوطی کنسروجات، ۲۷ هزار کیلوگرم اقلام معیشتی از قبیل روغن، حبوبات، برنج، نمک، چای، قند و شکر، ۹۴ گالن آب، ۶۱ شعله فانوس، ۴۶۷۳۴ قرص نان و ۲۶۲۷۲ بطری بزرگ آب‌معدنی، ۴۰۰۰ عدد گونی، ۲۰۹۷۸ وعده غذای گرم، ۴۳۲ ست بهداشتی زنان و کودکان میان خانوارها توزیع شد.
۴۰۰ هزار نفر در خوزستان در معرض سیل هستند
وزیر کشور در جریان سفر خود به خوزستان، با بیان اینکه در این استان ۴۰۰ هزار نفر در معرض سیل قرار دارند، افزود: اصلا نباید ریسک بپذیریم و بنا را بر این بگذاریم که ان‌شاءالله اتفاقی نخواهد افتاد اما اگر قرار باشد پنج درصد هم اتفاقی رخ دهد، باید مردم پیش بینی داشته باشند.
عبدالرضا رحمانی فضلی گفت: باید سطح وسیعی از آمادگی در منطقه ایجاد شود و برای به حداقل رساندن تهدیدات و خسارت‌ها بالاترین تضمین و پیش‌بینی را ایجاد کنیم.
دومین محموله امدادی هلال احمر وارد خوزستان شد
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خوزستان گفت: تاکنون ۲ محموله ۵۰ و ۲۰ تنی اقلام امدادی جمعیت هلال‌احمر توسط ۲ هواپیمای ارتش جمهوری اسلامی به خوزستان وارد شد.
علی خدادی افزود: این محموله‌ها شامل یک هزار دستگاه چادر امدادی، یک هزار جفت چکمه، مواد شوینده، کنسروجات و نان است که توسط امدادگران جمعیت هلال‌احمر استان و سربازان ارتش تخلیه و به مجتمع امدادی هلال‌احمر در اهواز منتقل شدند.
تعیین ۵ استان معین برای خوزستان
وزیر کشور در سفر به اهواز عنوان کرد: مقرر شده است که استان های مُعین خوزستان را تعیین کنیم تا با آمادگی کامل از نظر تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی، با هدایت استانداری و فرمانداری خوزستان، هر زمان لازم بود، برای کمک مردم به خوزستان بیایند.
رحماین فضلی گفت: تمام سعی ما بر این است که جلوی خسارت‌های بزرگتر و شرایط بدتر را بگیریم و از مردمی که به ما کمک می‌کنند، ممنون هستیم و دولت قطعا خسارت‌های آنها را در ابعاد مختلف پرداخت می‌کنند و به عنوان ستاد مدیریت بحران پیگیری می‌کنم.
آمادگی لازم برای مدیریت ارتباطات بحران اندیشیده شده است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جریان بازدید از سد کرخه، اظهار داشت: در حال حاضر همه شبکه های ارتباطی خوزستان در مدار هستند و ظرفیت های مازاد نیز در نظر گرفته شده است، همچنین سایت‌های ارتباطی سیار و اضطراری به استان منتقل شده است تا شاهد مشکلی در بحث ارتباطات در خوزستان نباشیم.
محمدجواد آذری جهرمی خاطرنشان کرد: سایت ارتباطی شهرستان بستان یکی از نقاطی است که احتمال آبگرفتگی دارد بنابراین سایت پشتیبانی برای آن در نظر گرفته شده و به محض اینکه مشکلی برای آن به وجود بیاید، سایت پشتیبان وارد عمل خواهد شد و امکان بازیابی آن وجود دارد.