اخبار » سیاسی
کد خبر : 120130
دوشنبه - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۰

هدف ایران تقویت توان محور مقاومت است/ محور مقاومت روز به روز در حال قدرتمندتر شدن است/ تلاش آمریکا برای احیای تروریست ها/ اسرائیل می خواست با متحد کردن آمریکا و غرب ایران را از سوریه خارج کند

جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل منطقه در تشریح اهداف جمهوری اسلامی ایران در منطقه و بالاخص سوریه به گفت: اهداف ایران درمقابله با سیاست های مداخله جویانه آمریکا، غرب و هم پیمانان آن ها بود که همواره به جریان مقامت ضربه می زد. وی اظهار داشت: جریان مقاومت قبل از اینکه حرکت های تروریستی در سوریه […]

جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل منطقه در تشریح اهداف جمهوری اسلامی ایران در منطقه و بالاخص سوریه به گفت: اهداف ایران درمقابله با سیاست های مداخله جویانه آمریکا، غرب و هم پیمانان آن ها بود که همواره به جریان مقامت ضربه می زد.

وی اظهار داشت: جریان مقاومت قبل از اینکه حرکت های تروریستی در سوریه آغاز شود با حضور ایران، حزب الله و سوریه شکل گرفته بود که نتایج آن را به خصوص در جنگ های ۳۳ روزه و ۲۲ روزه و قبل از آن نیز در آزاد سازی جنوب لبنان توسط حزب الله شاهد بودیم.

کارشناس مسائل منطقه  به شکست اسرائیلی ها در سال ۲۰۰۶ اشاره کرد و گفت: در آن سال اسرائیل شکست سختی از حزب الله خورد و این پیروزی با کمک ایران و سوریه بود.

قنادباشی افزود: یکی از اهداف حضور ایران در منطقه جلوگیری از حرکت های ایزایی، تروریستی و تکفیری دنیای غرب در منطقه است که به جریان مقاومت ضربه می زند و یکی از این مسائل، مسئله سوریه است.

وی خاطر نشان کرد: مسئله دیگری که حضور ایران در سوریه را تثبیت می کند این است که مدت ها قبل و پیش از آغاز جنگ های داخلی سوریه، ایران یک پیمان استراتژیک و دفاعی با سوریه منعقد کرد و این پیمان از ایران میخواهد تا چنانچه سوریه در خطر قرار گرفت، جمهوری اسلامی ایران وارد عرصه شده و کمک کند.

این کارشناس افزود: ایران با درخواست سوریه در خاک این کشور حضور پیدا کرد و نتایج آن نیز کاملاً مشخص است؛ ایران، سوریه و حزب الله در طی شش هفت سال گذشته توانسته اند سهمگین ترین و خشن ترین، بزرگ ترین و پیچیده ترین نوع تحرکات تروریستی را خنثی و با آن مقابله کنند و بر آن فائق آیند.

جلوگیری از تبدیل سوریه به قربانگاه نیروهای اسلامی از اهداف ایران در منطقه است

جعفر قنادباشی اشاره کرد: در پشت تحرکات تروریستی منطقه، استکبار و غرب با تمام توان از گروهک های تروریستی حمایت کرده و در منطقه حضور داشتند و علاقه مند بودند نه تنها به سوریه ضربه وارد کنند بلکه سوریه را در منطقه به قربانگاهی برای نیروهای فعال ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی تبدیل کنند که موفق نشدند.

وی به افزایش توان نیروهای مقاومت در دهه گذشته اشاره کرد و گفت: در منطقه نه تنها کشورهای مقاومت ضعیف نشدند بلکه روز به روز قدرتمندتر شدند و افزایش توان و قدرت کشورهای حوزه مقاومت از دیگر اهداف ایران در منطقه بود تا بتواند موازنه نظامی در منطقه را به نفع ملت های منطقه و محور مقاومت تغییر دهد که موفق به تحقق اهداف خود نیز شد.

کارشناس مسائل منطقه در تشریح دستاوردهایی که جمهوری اسلامی ایران در منطقه و سوریه، اشاره کرد: حفظ حلقه مقاومت، تغییر معادلات نظامی و دفاع از سوریه در منطقه به گونه ای بود که اسرائیل، غرب و استکبار در معادله مد نظرشان شکست خوردند و این معادلات به نفع کشورهای مقاومت تغییر پیدا کرد که در نهایت جلوگیری از تبدیل سوریه به قربانگاه نیروهای اسلامی از اهدافی بود که ایران به آن ها دست یافته است.

جعفر قنادباشی در توضیح تحقق کامل اهداف ایران در منطقه گفت: آن چیزی که جمهوری اسلامی ایران به آن دست پیدا نکرده است، این است که ایران خواستار حفظ تمامیت ارضی و حفظ حاکمیت در سوریه است.

وی افزود: هنوز بخشی از خاک ادلب در سیطره گروه های تروریستی است و پایگاه های آن ها در ادلب مستقر هستند و دنیای غرب علاقه مند است که تروریست ها را به صورت استخوان در لای زخم نگه دارند تا در فرصتی مناسب بتوانند این ها را احیا کنند و بکار بگیرند.

آمریکا می خواهد تروریست ها را با پول اعراب احیا کند

کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: با توجه به اینکه غرب هیچ راه دیگری ندارد، تنها امیدش این است که دوباره گروه های تروریستی را با پول اعراب، نقشه های غربی و تبلیغات متکی به نقشه های صهیونیستی احیا کند.

قنادباشی با اشاره به این مسئله که زمانی تروریست ها در اطراف دمشق لانه کرده بودند، گفت: تحولات اخیر سوریه نشان می دهد، بسیاری از خواسته های جمهوری اسلامی ایران محقق شده است و بسیاری از گروه های تروریستی که بیش از ۷۰ درصد از خاک سوریه را اشغال کرده بودند، از خاک سوریه توسط نیروهای مقاومت رانده شدند.

وی در تشریح دیگر اهداف ایران در منطقه تاکید کرد: هدف دیگری که ایران در خاورمیانه دنبال می کند این است که جمهوری اسلامی ایران نمی خواهد هیچ جایی از منطقه در اشغال متجاوزان و مستکبران باشد؛ این در حالی است که منطقه جولان در اشغال صهیونیست ها است. بعد از انقلاب ایران جنوب لبنان که در دست صهیونست ها بود آزاد شد که این مهم از نفس انقلاب و حمایت ایران نشات گرفته است.

این کارشناس افزود: فقط منطقه جولان است که در تسخیر گروهک های تروریستی مانده است و جمهوری اسلامی ایران علاقه مند است تا آزادی منطقه جولان هم محقق شود.

قنادباشی در پاسخ به این سوال که “علت باقی ماندن تعدادی از نظامیان آمریکایی در سوریه چیست؟” گفت: راهبردی که ترامپ دنبال می کند این است که تا می شود هزینه های آمریکا را در مطنقه کم کند زیرا حضور نیروهای نظامی در سوریه برای آمریکا بسیار هزینه بر است.

وی افزود: آمریکایی ها بعد از شکست در سوریه هم دیگر هیچ امیدی جهت تاثیری گذاری در منطقه ندارند؛ ولی فشارهای لابی های صهیونیستی با توجه به این مسئله که با خروج آمریکا از سوریه دیگر غربی ها اهرم فشاری برای کنترل سوریه در اختیار ندارند، سبب شد که آمریکایی ها کماکان برخی از نیروهای خود را در سوریه نگه دارند.

کارشناس مسائل منطقه گفت: اروپایی ها با توجه به عدم توانایی خود در مقابله با ارتش سوریه و محور مقاومت نگران هستند و از آمریکایی ها خواستند تا یک منطقه امنی را ایجاد کنند تا در صورت شکست تروریست ها، بتوانند به آن جا پناه ببرند.

اسرائیل می خواست با متحد کردن آمریکا و غرب ایران را از سوریه خارج کند

جعفر قنادباشی در تشریح تقابل نظامی ایران و اسرائیل در سوریه، تاکید کرد: اسرائیلی ها چندین مرتبه با وارد کردن حملات و تحرکات نظامی در سوریه سعی کردند تا به نیروهای مشترک ایران، سوریه و حزب الله ضربه وارد کنند.

وی اظهار داشت: تصور اسرائیلی ها این بود با گشایش و استفاده از یک جبهه ای بتوانند نیروهای ایران را از سوریه برانند، اما بعدها از آن تحرکات دست برداشتند.

این کارشناس در ادامه اشاره کرد: اسرائیلی ها می دانند که حمله کردن به سوریه یعنی خطر کردن و برای آن ها بسیار خطرناک خواهد بود، مخصوصاً اینکه در جولان بسیار آسیب پذیر هستند.

قنادباشی تصریح کرد: در شرایط به نظر نمی رسد که اسرائیلی ها در صدد این باشند که بازهم شانس خودشان را بیآزمایند؛ اسرایئلی ها می خواستند در عرصه دیپلماسی، آمریکایی ها و دنیای غرب و همه کشورها متحد کنند تا ایران را از سوریه خارج شود.

وی با اشاره به اجلاس ورشو و شرم الشیخ بیان داشت: کل عزم اسرائیلی ها در این اجلاس این بود که ایران باید از سوریه خراج شود؛ اما در حقیقت نمی توانند از اهرم نظامی علیه ایران استفاده کنند، چون برای آن ها بسیار عواقب وخیمی خواهد داشت و تصور نمی کنند که بتوانند کاری پیش ببرند.

کارشناس مسائل منطقه خاطر نشان کرد: اگر کلیه مجموعه تحرکاتی که اسرائیلی ها در طی این چند سال انجام دادند جمع کنیم، در عرصه سوریه و نیروهای سوریه بسیار ناچیز بود؛ این مسئله نشان دهنده ضعف اسرائل است که حتی نتوانستند به مدت ۵ ساعت مداوم حملات خود را جلو ببرند.

قنادباشی در پایان گفت: تصور اسرائیلی ها این بود که یک ترس و واهمه ای در سوریه ایجاد کنند ولی نهایتا ً به نتیاج دلخواهشان دست نیافتند.