طرح نماینده کنگره آمریکا برای تنبیه رژیم سعودی بابت قتل خاشقچی
یک قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا قصد دارد طرحی برای تنبیه رژیم سعودی بابت قتل «جمال خاشقچی»، روزنامهنگار منتقد سعودی معرفی کند. پایگاه خبری «ووکسنیوز» به نسخهای از این طرح که عنوان «قانون منع سلاحهای هستهای برای عربستان سعودی» برای آن انتخاب شده دست پیدا کرده است. جمال خاشقچی روز ۱۰ مهرماه (۲ اکتبر) بعد از […]
یک قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا قصد دارد طرحی برای تنبیه رژیم سعودی بابت قتل «جمال خاشقچی»، روزنامهنگار منتقد سعودی معرفی کند.
پایگاه خبری «ووکسنیوز» به نسخهای از این طرح که عنوان «قانون منع سلاحهای هستهای برای عربستان سعودی» برای آن انتخاب شده دست پیدا کرده است.
جمال خاشقچی روز ۱۰ مهرماه (۲ اکتبر) بعد از ورود به ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول کشته شد. مقامهای ترکیهای اعلام کرد جسد او بعد از قتل، قطعه قطعه شده و سپس با اسید از بین رفته است.
آنکارا اعلام کرد همزمان با ورود خاشقچی به ساختمان کنسولگری ۱۵ مقام امنیتی عربستان سعودی نیز با دو پرواز وارد استانبول شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کردهاند.
قتل خاشقچی فشارها را روی آمریکا به عنوان یکی از حامیان سرسخت عربستان سعودی برای تنبیه این رژیم افزایش داده است.
بیشتر رایزنیها درباره اینکه تنبیه این رژیم چگونه باید انجام شود روی قطع میلیاردها دلار فروش سلاح از طرف آمریکا به عربستان سعودی تمرکز داشته، اما ترامپ گفته او نمیخواهد پولهایی که از این طریق وارد آمریکا میشود را به خطر بیندازد.
«براد شرمن»، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا طرحی برای متوقف کردن توافق هستهای میان آمریکا و عربستان سعودی که مذاکره بر سر آن از چند ماه پیش آغاز شده، پیشنهاد کرده است.
شرمن به ووکسنیوز گفت: «فکر نمیکنم قبل از وقایع استانبول این طرح تصویب میشد. حالا فکر میکنم برای تصویب آن شانس داریم.»
این طرح سه محور خواهد داشت: از ترامپ میخواهد هر گونه توافق با عربستان سعودی برای پیشبرد برنامه هستهای این کشور را برای تصویب در کنگره، تحویل آن دهد، از دولت میخواهد به کنگره ضمانت بدهد عربستان سعودی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر سر بازرسیها توافق خواهد کرد و دولت آمریکا را ملزم به ارائه گزارشهایی درباره نقش رژیم سعودی در قتل خاشقچی خواهد کرد.
«محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی روز دوشنبه پروژهای را برای ساخت اولین رآکتور تحقیقاتی این کشور کلید زد.