اجتماعی » اخبار » سیاسی
کد خبر : 113246
چهارشنبه - ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۵

اورانیوم غنی شده تا بمب‌های فسفری بر سر زن و کودک عراقی

تجاوز به خاک عراق فقط ظاهر جنایت آمریکایی‌‌ها در حق ملت عراق بود که به بهانه وجود سلاح‌های کشتار جمعی در دست صدام صورت گرفت. اما مروری بر جنایات سربازان آمریکایی در این کشور نشان می‌دهد که ایالات متحده در تجاوز به عراق هیچ مرزی را برای انسانیت و حقوق بشر باقی نگذاشت. از آزمایش […]

اورانیوم غنی شده تا بمب‌های فسفری بر سر زن و کودک عراقی

تجاوز به خاک عراق فقط ظاهر جنایت آمریکایی‌‌ها در حق ملت عراق بود که به بهانه وجود سلاح‌های کشتار جمعی در دست صدام صورت گرفت. اما مروری بر جنایات سربازان آمریکایی در این کشور نشان می‌دهد که ایالات متحده در تجاوز به عراق هیچ مرزی را برای انسانیت و حقوق بشر باقی نگذاشت. از آزمایش اورانیوم غنی شده تا بمب‌های فسفری بر سر زنان و کودکان عراقی فقط بخشی از این جنایات بود.

آزمایش اورانیوم غنی شده

«منجد عبدالباقی» کارشناس وزارت علوم و فن آوری در عراق در این رابطه می‌گوید: «۲۰۰۰ تُن از اورانیوم ضعیف شده که در سال ۲۰۰۳ (۱۳۸۲شمسی) در عراق و عمدتا در مناطق جنوبی و استان‌های بصره و میسان مورد استفاده قرار گرفته، زندگی مردم این کشور را تهدید می‌کند.»

همین تجهیزات و موشک‌های آلوده، باعث بسیاری از بیماری‌ها در مناطق مرزی در العماره، بصره و السماوه شده است که در معرض بادهایی قرار داشته‌اند که این مواد را منتقل کرده است. آلودگی هوا به اورانیوم ضعیف شده در سال‌ ۲۰۰۳ به صورت غیرطبیعی افزایش پیدا کرد که علاوه بر این، آمریکا و انگلیس پسماند‌های تاسیسات هسته‌ای خود را در عراق انبار کردند.

 مطالعات علمی نشان داده است که بر اثر تشعشعات این مواد سمی، غیرممکن است که بعد از سه نسل، کودکان متکامل و با تمام ویژگی‌های خود در عراق متولد شوند چون‌‌ آنها تحت تاثیر این تشعشعات هسته‌ای قرار گرفته‌اند که از طریق ژن‌ها نیز انتقال می‌یابد. البته این علاوه بر بیماری‌هایی نظیر سرطان است که در مناطق جنوبی عراق افزایش قابل توجهی داشته است. این ماده هنگامی که در جنگ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد در فضا منتشر شده و از راه دهان و بینی وارد بدن انسان می‌شود. اختلال‌ در تولد از نتایج تاثیر این مواد بر عوامل وراثتی است.

وزیر محیط زیست عراق به خبرگزاری فرانسه گفت: “ادوات نظامی دارای تشعشات رادیواکتیو بعد از شش سال از یورش آمریکا به عراق ،همچنان این کشور را آلوده کرده‌است. ابتلا به سرطان در نتیجه آلودگی ۳۵۰ منطقه در اثر بمباران با اورانیوم ضعیف شده از جمله نتایج این آلودگی‌هاست. همچنین وی پیش از این نیز اعلام کرده بود که ۱۴۰ هزار عراقی در نتیجه استفاده آمریکا از اورانیوم ضعیف شده در بمباران عراق در زمان اشغال به بیماری سرطان مبتلا شده‌اند.

نشریه «آیریش تایمز» در گزارشی با توصیف وضعیت دو بیمارستان مربوط به کودکان در شهر بصره، اعلام کرد که اثرات اورانیوم را می‌توان بین کودکان بیمارستان‌های شهر بصره دید. شهری که هوای خاک ‌آلود و دود گرفته‌ اش در تابستان به ۶۰ درجه می‌رسد و یکی از آلوده‌ترین شهرهای دنیاست.

سرطان خون و سرطان مری در میان کودکان بسیار شایع است. میزان ایزوتوپ‌های مصنوعی، در اطراف نقاطی که توسط آمریکایی‌ها بمباران شد، ‌تا ۲ هزار برابر بیشتر از سایر نقاط است. با توجه به آنکه عمر اورانیوم به کار رفته در تسلیحات آمریکایی‌ها ۴٫۵ میلیارد سال است، آن‌ها مطمئن بودند که این مردم تا نسل‌ها ازنقص‌های مادرزادی و سرطان رنج خواهند برد.

کودکان هیولایی در خانواده‌های ساکن فلوجه

به نوشته مجله «پاریس‌مچ»، هم اکنون داشتن حداقل یک کودک هیولایی در خانواده‌های ساکن فلوجه به امری عادی و طبیعی تبدیل شده و هیچ آمار رسمی درباره تعداد این نوع کودکان در این شهر بطور خاص و در سراسر عراق بطور عام ارائه نشده است. یکی از پزشکان دارای برد تخصصی اطفال در بیمارستان شهر فلوجه در مصاحبه با روزنامه «گاردین» تاکید کرده بود که وی حداقل ۳۷ مورد کودک هیولایی را به دنیا آورده است.

اما «کریستوفر باسبی» در تحقیقات و پژوهش‌های خود پا را از دیگر محققان فراتر نهاد و با بررسی خاک،‌ هوا و آب فلوجه تاکید کرد که در این شهر، آثاری از اورانیوم غنی سازی شده مشاهده می‌شود. «دکتر محمد داود میرکی»، مدیر صندوق اورانیوم ضعیف شده و بازیابی سلامتی افغانستان، نیز طی گزارشی به واسطه استفاده مقادیر بسیار زیادی اورانیوم توسط نیروهای آمریکایی بیان کرد: «کودکان بسیار زیادی در سرتاسر افغانستان بطور مادرزادی ناقص به دنیا می‌آیند.»

استفاده از بمب های فسفری

بمبهای فسفری از خطرناک ترین نوع فسفر یعنی فسفر سفید میباشد. این نوع فسفر در مجاورت با اکسیژن هوا به سرعت مشتعل شده و امکان خاموش کردن آن فقط در صورت حذف کامل اکسیژن امکان‌پذیر است. اگر این ماده روی قسمت های حساس بدن ریخته شود در کمتر از ۳ ثانیه سبب مرگ فرد می شود و در صورتی که روی سایر قسمت ها ریخته شود به علت گرمای زیادی که از سوختن فسفر آزاد می شود، دمای خون بالا می رود و بازگشت آن به قلب سبب از بین رفتن ارگان های بدن و نهایتا مرگ می شود.

شبکه تلویزیونی «رای» ایتالیا در مستند «قتل عام خاموش» افشا نمود که  نیروهای آمریکایی از «ناپالم» ارتقا یافته و «فسفر سفید» استفاده می کنند که باعث تبدیل انسان‌ها به فسیل‌های قهوه‌ای در شعاع ۱۵۰ متری انفجار و تغییر پوست بدن آنان به چرم خشک و چسبیدن آن به استخوان‌ها می‌شود.  بعد از عملیات نیروهای آمریکایی در فلوجه به ادعای امریکایی‌ها، حدود  ۷۰۰ جسد از گوشه و کنار جمع آوری شد، ولی یک نهاد غیر دولتی در عراق این میزان را بین چهار تا شش هزار اعلام کرد.

روزنامه دانمارکی «اینفورمیشن» در گزارشی از وضعیت شهر فلوجه آورده است:  نیروهای خارجی تحت رهبری آمریکا از جمله نیروهای دانمارکی، از بمب‌های فسفری سفید و موشک در نواحی پرجمعیت استفاده کرده اند. اسناد منتشر شده درباره جنگ عراق نشان می‌دهند آمریکا بین ۲۰ تا ۵۰ موشک حاوی فسفر سفید را به سوی فقط یک هدف شلیک کرده است. روزنامه «واشنگتن پست» در نوامبر ۲۰۰۴ (آبان۱۲۸۳) طی گزارشی بیان داشت: “نیروهای آمریکایی در فلوجه از سلاح های فسفری استفاده کردند که صحنه‌ای از آتش را به وجود می آورد که خاموش نمی شود”. همچنین روزنامه انگلیسی «گاردین» در دسامبر ۲۰۱۰ (آذر۱۳۸۹) اعلام نمود:” تحقیقات نشان می دهد که تولد نوزادان ناقص الخلقه حدوداً ۱۱برابر نسبت به میزان معمول در سال ۲۰۱۰  افزایش بی سابقه ای داشته است.” در این گزارش بیان شده است که آلاینده‌های جنگی شناخته شده پتانسیل تداخل در روند شکل گیری جنین طبیعی را دارند. آخرین تحقیقات بر روی ۵۴۷ مورد وضع حمل در ماه می ۲۰۱۰ (اردیبهشت۱۳۸۲) در فلوجه نشان می دهد که ۱۴% از جنین‌ها خود به خود سقط شده و۱۱ % از نوزادان با کمتر از ۸ ماه سن مردند، همچنین ۱۵% از بچه های متولد شده دارای نقص شدید و ناهنجاری های مزمن مثل نقص عصبی(که مغز و اندام دیگر بدن را تحت تأثیر قرار می دهد)، ناهنجاری های قلبی و اسکلتی یا سرطان بوده‌اند.  روزنامه «ایندیپندنت» از مطالعه‌ای که افزایش چهار برابری ابتلا به انواع سرطان‌ها در میان بزرگسالان و افزایش ۱۲ برابری ابتلا به سرطان در میان کودکان پایین تر از ۱۴ را نشان می دهد، خبر داد. همچنین «ایندیپندنت» اعلام نمود محققان از افزایش ۳۸ برابری در میزان ابتلا به سرطان خون و افزایش ۱۰ برابری میزان ابتلا به سرطان سینه در میان زنان و افزایش چشمگیر ابتلا به تومور غدد بافت لنفاوی و مغزی خبر داد.

این جنایت ضد بشری در حالی انجام شده که به نقل از روزنامه اماراتی الخلیج «آدام ارلی»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، اعلام کرد: “نیروهای آمریکایی در فلوجه از فسفر سفید استفاده کردند که سلاحی غیرشیمیایی است و جنبه قانونی دارد…” «پیتر بیس»، رئیس وقت ستاد مشترک ارتش آمریکا، نیز در کنفرانس خبری در ستاد پنتاگون گفت: “فسفر سفید سلاح مجاز نظامی است.”