اخبار » سیاسی
کد خبر : 112719
چهارشنبه - ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۴

وقتی قاتل، مدعی حقوقِ مقتول می‌شود

” صلح و ثبات در خاورمیانه نیازمند مقابله با ایران است. ” این بخشی از سخنان عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان در مجمع عمومی سازمان ملل بود که در مهر ماه و در مخالفت با جمهوری اسلامی ایران، مطرح کرد. در حالی الجبیر ایران را عامل از بین رفتن صلح و ثبات در منطقه […]

وقتی قاتل، مدعی حقوقِ مقتول می‌شود

” صلح و ثبات در خاورمیانه نیازمند مقابله با ایران است. ” این بخشی از سخنان عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان در مجمع عمومی سازمان ملل بود که در مهر ماه و در مخالفت با جمهوری اسلامی ایران، مطرح کرد.

در حالی الجبیر ایران را عامل از بین رفتن صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه می‌داند که با نگاهی به تاریخ تاسیس رژیم سلطنتی آل سعود، می‌بینیم که کتاب‌های تاریخی نوشته‌اند کشتار و سربریدن، ساختار و اساس این پادشاهی وهابی را تشکیل داده و کوچک ترین جنایت این رژیم، صدها قربانی در میان مسلمانان به جا گذاشته و تعداد قربانیان بزرگترین جنایت آل سعود از ده‌ها هزار نفر فراتر می‌رود.

وقتی قاتل مدعی صلح می‌شود

آل‌سعودی که به کشتن عادت کرده است

-جنایت در تهامه و عسیر، کشتار ۵۰۰۰۰ نفر

-جنایت “تربه”(۱۵ می ۱۹۱۹ میلادی در دوران حکومت سوم آل سعود) کشتار ۴۰۰۰۰ مسلمان

-جنایت کشتار نمازگزاران در مساجد روستای الشعبیه در جریان حمله آل سعود به حائل در سال ۱۹۲۲ میلادی، کشتار ۳۷۹۰ مسلمان

-جنایت در القصیم، کشتار ۳۷۰۰۰ مسلمان

-جنایت در طائف و الحوبه، کشتار ۱۵۰۰۰ مسلمان که بیشترشان زن و کودک بودند.

-جنایت محاصره طائف و کشتار ۲۸۰۰ مسلمان

-جنایت علیه عشیره آل اسلم و عنزه(که آل سعود به آن وابسته هستند، اما به خاطر این‌که این عشیره با آل سعود مخالفت کرد، این رژیم به کشتار آنها دست زد) و  ام غرامیل و الغوطه در حائل، کشتار ۲۰۰۰مسلمان

-جنایت علیه قبیله شمّر، کشتار ۱۰۰۰۰مسلمان

-جنایت در مناطق عسیر و تهامه، کشتار بیش از۵۰۰۰ مسلمان

-جنایت کشتار یمنی‌ها در وادی تنومه، کشتار بیش از ۱۲۰۰ مسلمان که برای حج آمده بودند.

وقتی قاتل مدعی صلح می‌شود

-کشتار بنی‌مالک در طائف، قتل عام ۷۰۰۰ مسلمان و تخریب ۷۰ روستا

– جنایت علیه قبایل الریث در جنوب حجاز در سال ۱۹۵۳ میلادی، کشتار ۱۵۲۰ مسلمان

-جنایت الجهراء در کویت، کشتار ۱۰۰۰ مسلمان

– جنایت علیه قبایل مطیر و عتیبه، کشتار بیش از ۵۰۰۰ مسلمان

-جنایت علیه قبایل العجمان، کشتار بیش از ۳۰۰۰ مسلمان

– جنایت علیه قبایل بنی عطیه، الحویطات و جهینه ، کشتار بیش از ۷۰۰۰ مسلمان و آوارگی هزاران نفر

-جنایت در الجلیده در نزدیکی حائل، قتل عام ۴۱۰ نفر از عشیره اسلم

-جنایت”بیضاء نثیل”، قتل عام ۵۱۳ نفر از قبیله عنزه

-جنایت ام الغرامیل در شرق حائل، قتل عام ۴۱۱ نفر

-جنایت الغوطه در حائل، کشتار ۳۷۵ نفر

وقتی قاتل مدعی صلح می‌شود

-جنایت در النیصیه، الوقید و الجثامیه، کشتار ۱۰۰۰۰ مسلمان از اهالی حائل

-جنایت در الجوف(آمار قربانیان جنایت آل سعود مشخص نیست)

-جنایت در الجهراء، قتل عام ۱۰۰۰ نفر

-جنایت السبله وام الرضمه، قتل ۵۰۰۰ نفر

-جنایت علیه قبایل العجمان، قتل عام ۳۰۰۰ نفر

-جنایت کشتار حدود ۷۰۰۰ حاجی از کشورهای مختلف از جمله  حدود ۵۰۰ حاجی ایرانی در مشعر منا در موسم حج(حج ۹۴)

-کشتن و اعدام اتباع خود چه در داخل خاک این کشور و یا کشوری دیگر؛ مثل جمال خاشقچی یا شیخ باقر النمر

وقتی قاتل مدعی صلح می‌شود

امروز هم اقدامات نیرو‌های نظامی این کشور در منطقه صدای مجامع جهانی را هم در آورده است. صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف)  به تازگی در گزارشی اعلام کرد تا کنون بیش از ۵ هزار کودک یمنی  از آغاز تهاجم نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان به یمن کشته یا دچار نقص عضو شده اند. یونیسف شمار کودکان یمنی را حدود ۱۱ میلیون نفر اعلام کرده که  تقریبا همه آنها به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.

یونیسف در گزارش دیگری که در روز‌های پایانی مرداد ماه سال جاری منتشر شد؛ اعلام کرد که از آغاز حملات ارتش سعودی علیه یمن، سالانه ۶۶ هزار کودک یمنی زیر پنج سال جان خود را از دست می‌دهند؛  یونیسف علت مرگ این کودکان را بیماری‌هایی دانست که به راحتی قابل پیشگیری بودند. این آمار جدای از شمار کودکانی است که بر اثر حملات نظامی نیروی‌های عربستانی جان می‌بازند.

کارشناسان نهاد‌های بین المللی در چندین گزارش‌،  کمبود آب آشامیدنی سالم و جلوگیری از واردات غذا و دارو به یمن را از عوامل اصلی مرگ و میر مردم این کشور معرفی کردند. همچنین ممنوعیت و ایجاد اختلال در عملکرد بنادر یمنی و بمباران فرودگاه‌های این کشور جنگ زده موجب شده است تا ارسال مواد غذایی، بهداشتی و درمانی به مردم یمن با مشکل جدی مواجه شود.

وقتی قاتل مدعی صلح می‌شود

شواهد نشان می دهد که مقامات سعودی،  به بهانه حضور نیرو‌های انصار الله به یمن حمله کرده‌اند؛ در حالی که آمار‌ نشان می‌دهد نیروهای ائتلاف سعودی  بیش از درگیری با نیروهای نظامی یمنی، مردم عادی و زیرساخت‌های عمومی یمن را هدف قرار داده و می دهند. شاید بتوان گفت تلخ‌ترین جنایت سعودی ها علیه مردم یمن  روز پنجشنبه ۱۸ مرداد سال جاری رخ داد که جنگنده های سعودی یک دستگاه اتوبوس را هدف قرار دادند که طی آن ۵۲ نفر شهید و ۷۹ نفر زخمی شدند. بیشتر این شهدا کودکانی بودند که از مسابقات قرآن صنعا باز می‌گشتند. فردای آن روز سازمان ملل اعلام کرد که باور دارد این فاجعه،  بدترین حمله جنگی از سال ۲۰۱۵ در جهان بوده است. مدیر اجرایی یونیسف هم  پس از انتشار این خبر این سوال را پرسید که چند کودک دیگر باید بمیرند تا کسانی که کاری از دستشان بر می‌آید جلوی این کشتار را بگیرند؟

از سوی دیگر چهار سال است زیرساخت‌های یمن مورد حمله مستقیم و هدفمند نیرو‌های سعودی قرار می‌گیرند؛ حمله ائتلاف عربی به شبکه آبرسانی صعده موجب شده تا ۱۰ هزار نفر از ساکنان این استان با خطر قطعی آب آشامیدنی روبرو شوند. تا پایان سال ۲۰۱۶ میلادی، حدود هزار و ۷۰۰ مدرسه در ۲۰ استان یمن مورد حمله قرار گرفته، بیش از چهارصد هزار خانه ویران شده و  ۲۷۰ بیمارستان به طور کامل تخریب شده است؛ تنها در تعز، سومین شهر بزرگ یمن، نیمی از بیمارستان های این شهر با خاک یکسان شده  و نظام بهداشتی این شهر به طور کامل مختل شده است.

( گزارش) وقتی قاتل مدعی صلح می‌شود/ جبیر در سازمان ملل طرفدار صلح می شود

بن سلمان اخیرا اعلام کرده است که قصد داد انصارالله یمن را به عنوان یک تهدید جهانی معرفی کند؛  وی قصد دارد این گروه مردمی را به ایران ربط دهد و بگوید ما می‌خواهیم مانع از رشد یک حزب الله دیگر در منطقه شویم. سواحل یمن و منطقه باب المندب محل عبور پانزده درصد از تجارت جهانی است؛ از همین زاویه  بن سلمان در تلاش است تا اقدامات یمنی‌ها را تهدیدی علیه  تجارت جهانی اعلام کند؛ اما اقدامات سعودی علاوه بر هزینه‌های سنگینی که برای خودشان داشته؛ نه‌تنها امنیت منطقه  را افزایش نداده، بلکه یمن و سواحل  این کشور را به یک منطقه ناامن تبدیل کرده است. اینها بخشی از سخنان سید احمد موثقی گیلانی کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه تهران در مورد باتلاق خودساخته یمن برای آل‌سعود است.

قطعا عربستان قادر به پیروزی در این جنگ نیست؛  ارتش و نیروهای مردمی یمن یک گروه چریکی مانند نیروهای ظفار عمان نیستند که بتوان به راحتی آن‌ها را نابود کرد؛ همه مردم یمن مخالف آل سعود  و دخالت‌های این کشور هستند و سعودی‌ها ناچارند در انتها  برنامه‌های مذاکره  و صلح را با وساطت سازمان ملل مطرح کنند. راه‌حل نظامی یک بن بست کامل برای سعودی‌هاست. امروز موضوع یمن برای رژیم سعودی هم از لحاظ مالی و هم از لحاظ حیثیتی که گفته بود دوهفته‌ای جنگ  با این کشور را تمام می‌کند، تبدیل به یک باتلاق شده که تنها با وساطت سازمان ملل و مجامع جهانی ناچار به عقب نشینی است تا بیش از این رسوا و شکست خورده نشود.

شواهد نشان می دهد یمنی­‌ها  مقابل تجاوز­های موشکی و هوایی دفاع می­‌کنند، ولی با گسترده‌­تر شدن دامنه­‌ جنگ، سیستم دفاعی خود را از حالت تدافعی به تهاجمی در­ آوردند تا جایی که امروز ساکنان ابوظبی و ریاض هم سایه سنگین انصارالله را روی سر خود حس می کنند.  انصار الله با بهره­‌گیری از موشک­‌، بعضی مکان­‌ها مانند فرود­گاه را هدف قرار داده تا هشداری برای طرف مقابل باشد که اگر پا را از گلیم خود درازتر کنند با واکنش سختی مواجه می شوند.