پنج نکته در مورد حضرت فاطمه کبری(س)
به نقل از وبلاگ صراط صادق / به نام خداوند جان و خرد این روزها به نام و یاد حضرت فاطمه(س) تزیین شده است. هر چند با شنیدن نام او ، ام ابیها ، پاره تن رسول الله ، روز زن ، پهلوی شکسته ، محسن سقط شده ، قبر گم گشته ، فدک غصب […]
به نقل از وبلاگ صراط صادق /
به نام خداوند جان و خرد
این روزها به نام و یاد حضرت فاطمه(س) تزیین شده است. هر چند با شنیدن نام او ، ام ابیها ، پاره تن رسول الله ، روز زن ، پهلوی شکسته ، محسن سقط شده ، قبر گم گشته ، فدک غصب شده ، حسنین پرپرگشته، به ذهن می آید ولی او فراتر از این است که فقط در این موارد خلاصه شود.به مناسبت ایام فاطمیه نکاتی تقدیمتان می کنم:
نکته ی اول:
آن صدیقه ی طاهره به حدی بزرگ است که عالمان دین در باره اش فرموده اند فهم بشر توانایی درک مقامات او را ندارد.
فاطمه ی بتول، دارای مقام عصمت بوده است.عصمت او بدین معناست که هیچ راهی برای نفوذ شیطان ،سهو و نسیان و خطا در او نبوده است. به همین دلیل گفتار حضرت صدیقه کبری حجت است و امام علی(ع) در نهج البلاغه به قول حضرت فاطمه(س) استدلال میکند.
امام خمینی«ره» فرموده اند:«من راجع به حضرت صدیقه خودم را قاصر می دانم که ذکری بکنم» او می فرماید: فاطمه ی کبری (س) «زنی که هر کسی با بینشی، درباره او گفتاری دارد و با این حال کسی از عهده ستایش او برنیامده است ؛ چرا که احادیثی که از خاندان وحی رسیده، به اندازه فهم مستمعان بوده است. دریا را در کوزه ای نتوان گنجاند و دیگران هر چه گفته اند، به مقدار فهم خودشان بوده است، نه به اندازه مرتبت او. پس بهتر آنکه از این وادی شگفت درگذریم»
حضرت فاطمه کبری(س) با جبرئیل همنشین و هم کلام بوده است و جبرئیل لیست حوادث آینده را به او تقدیم کرده است. امام علی(ع) نویسنده آن حوادث و اخبار غیبی بوده است و مجموع آن یادداشت ها مصحف فاطمه(س) نام گرفت.
این بدین معناست همان طور که حضرت ابراهیم(ع) و موسی(ع) مصحف داشتند، حضرت فاطمه هم مصحف دارد با این تفاوت که شریعت تازهای نیست بلکه اخبار غیبی است.»
حضرت امام خمینی«ره» می فرماید:«گمان ندارم غیر از طبقه اول از انبیای عظام، درباره کسی این طور وارد شده باشد…. مسئله فرود آمدن جبرئیل، یک مسئله ساده ای نیست. خیال نشود که جبرئیل برای هر کسی امکان دارد بیاید. یک تناسب کامل بین روح آن کسی که جبرئیل بر او وارد می شود و مقام جبرئیل که روح اعظم است لازم است…..من این شرافت و فضیلت را از همه فضایل عظیمی که برای حضرت زهرا ذکر کرده اند، بالاتر می دانم… این فضیلت از مختصات حضرت صدیقه است.»
روایات شیعه مى گویند:
«این مصحف فقط در اختیار امامان معصوم بوده است(اکنون در در دست امام زمان(عج)است) و با استفاده از آن مصحف،حادثه هایی را پیشگویی و احکامی را بیان کرده اند.»
گفتنی است کتاب هایى که اخیراً با عنوان «صحیفه الزهرا علیها السلام» منتشر شده اند،با «مصحف فاطمه (س)» تفاوت دارد ؛ زیرا در این کتابها عمدتاً دعاهاى منسوب به آن حضرت (س) به چشم مى خورد نه آنچه روایات درباره مصحف فاطمه گفته اند.
نکته ی دوم:
پیامبر گرامی اسلام (ص) دو هدیه گران بها به حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها دادند، یکی تسبیحات حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها است که جنبه ی ملکوتی دارد. این تسبیح و تعلیم، جزو بهترین و برترین تعلیم های ملکوتی است که به صورت خاصی به آن حضرت تعلیم داده شده تا دیگران هم از آن استفاده کنند. در اهمیت این ذکر همین بس که امام صادق علیه السلام فرموده اند: اگر هدیه و نحله ای بالاتر از آن تسبیح بود، پیامبر آن را به حضرت فاطمه سلام اللّه علیها تعلیم می دادند. در روایت آمده که اگر نمازگزار این تسبیح را با لااله الااللّه تمام کند، آمرزیده می شود. این تسبیح شیطنت و وسوسه های شیطانی را دور می کند و رضای پروردگار را تأمین می نماید.ذکر تسبح آن حضرت آداب خاصی دارد از جمله این که:
۱ این ذکر را در کمال آرامش و تأمین روحی انجام دهید.
۲ بدون تسبیح از کنار سجاده برنخیزید.
۳ این ذکر را با سرعت انجام ندهید.
۴ قبل از این که پاهایتان را حرکت بدهید و از حالت نمازگزار خارج شوید، این ذکر را انجام بدهید.
امام صادق علیه السلام به یکی از شاگردانشان فرمودند: ما اهل البیت بچه های خود را همان طور که به نماز امر می کنیم، به تسبیح فاطمه (سلام اللّه علیها) نیز امر می کنیم. و هر کسی که ملازم این تسبیح نباشد، گرفتار شقاوت می شود. تو ملازم این تسبیح باش و آن را از یاد نبر.
نکته ی سوم:
در مورد فلسفه تسبیحات آمده است که وقتى حضرت فاطمه زهرا- سلام الله علیها- از انجام کار منزل خسته و درمانده شد از پدر خادمى درخواست نمود که در کار منزل به او کمک کند. پیامبر(ص) به او فرمود: آیا چیزى بهتر از خادم و کنیز نمى خواهى؟ حضرت گفت: چرا مى خواهم. پیامبر فرمود: خداوند را در هر روز سى و سه مرتبه تسبیح کن و سى و سه مرتبه حمد او رابه جاى آور و سى و چهار مرتبه تکبیر بگو و او را از برتر و والاتر از توصیف بدان که روى هم رفته صد عدد مى شود ولى در میزان و ترازوى حساب الهى هزار حسنه به شمار مى آید. بعد حضرت رسول- ص- فرمود: اى فاطمه اگر این تسبیحات را در هر صبح بگویى خداوند امر مهم دنیا و آخرتت را کفایت خواهد کرد. (بحارالانوار ج ۴۳ ص ۱۳۴ ح ۳۲ دار احیاء التراث العربى)
نکته ی چهارم:
هدیه دوم پیامبر(ص) ملک فدک بود که حضرت زهرا سلام اللّه علیها هم منافع فدک را در اختیار محرومان و مستضعفان قرار دادند
فدک یکى از دهکده هاى آباد و حاصلخیز نزدیک خیبر است و تا مدینه ۱۴۰ کیلومتر فاصله دارد. درسال هفتم هجرت، قلعه هاى خیبر یکى پس از دیگرى فتح شد و قدرت مرکزى یهود در هم شکست. ساکنان فدک تسلیم گردیدند و در برابر پیامبر متعهد شدند نیمى از زمین ها و باغهاى خودرا به آن حضرت واگذار کنند و نیمى دیگر را براى خود نگهدارند. افزون بر این، آنها کشاورزى سهم پیامبر را هم به عهده گرفتند تا در برابرش مزدى دریافت کنند. سرزمین هایى که بدون هجوم نظامى به دست مسلمانان مى افتد، به شخص رسول خدا (ص) تعلق دارد و هر گونه بخواهد مى تواند عمل کند. وقتى آیه «و آتِ ذَالقربى حقّه و المسکین و ابن السبیل و لاتبذّر تبذیراً» نازل شد، پیامبر اسلام دخترش فاطمه (س) را خواست و فدک را به او داد. «طبرسى، مجمع البیان، ج ۳، ص. ۴۱۱»گفتنی است یازده درخت خرما به دست مبارک پیامبر (ص) در فدک کاشته شده بود، که «بشران بن ابى امیه ثقفى» آن درختان را قطع کرد، نام داشت که پس از بازگشت به بصره فلج شد.
نکته پنجم:
امام علی علیه السلام در مراسم تدفین و تجهیز بدن مطهر حضرت فاطمه(س) می فرماید:
«سلام من و سلام دخترتان به حضور شما، یا رسول، از دخترتان بپرسید که این امت با من چه کردند و با او چه کردند؟ اینها توطئه کردند که هم مرا بکوبند و هم زهرا سلام اللّه علیها را حذف کنند! ستنبئک ابنتک بتضافر امتک علی هضمها، نهج البلاغه خطبه ۲۰۲»