اجتماعی » سیاسی » مازندران » مذهبی
کد خبر : 109268
یکشنبه - ۱ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۶

میزبانی روستای رودبار آمل از ۷۰ هزار عزادار در روز عاشورا حسینی

روح الله مطیع عضو شورای اسلامی روستای رودبار هراز پی آمل گفت: روستای رودبارهراز پی معروف به روآر یا رودربار عاشورایی با ۳۵۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر ۱۰۵۰ نفر از روستاهای بزرگ و قدیمی شهرستان امل می باشد. وی در خصوص مراسم اطعام دهی روز عاشورا در روستای رودبار افزود: در دوران گذشته به […]

میزبانی روستای رودبار آمل از ۷۰ هزار عزادار در روز عاشورا حسینی

روح الله مطیع عضو شورای اسلامی روستای رودبار هراز پی آمل گفت: روستای رودبارهراز پی معروف به روآر یا رودربار عاشورایی با ۳۵۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر ۱۰۵۰ نفر از روستاهای بزرگ و قدیمی شهرستان امل می باشد.

وی در خصوص مراسم اطعام دهی روز عاشورا در روستای رودبار افزود: در دوران گذشته به خاطر وقف زمین رودبار زمانی که ارباب و رعیتی بود، دهه اول محرم هم تعزیه برگزار می شد و هم از روستاهای دیگر برای مراسم عزاداری می آمدند و خود ارباب تمام هزینه های غذادهی را تقبل می کرد.

عضو شورای اسلامی روستای رودبار ادامه داد: در حال حاضر مراسم اطعام دهی توسط خود مردم روستا انجام می شود و درب تمامی خانه های این روستا به جز ۵ درصد که توان مالی ندارند در روز عاشورا  بر روی مشتاقان و عزاداران ابا عبدالله الحسین(ع) باز است.

وی با اشاره به نخل های موجود در روستاهای اطراف بیان کرد: قدمت روستا با توجه به نخل های موجود در ۲ روستای اورطشت و عبدل آباد به ۵۰۰ الی ۶۰۰ سال قبل بر می گردد و از این حیث یکی از قدیمی ترین روستاهای مازندران می باشد.

روح الله مطیع تصریح کرد: مردمان رودبار انسانهایی مهربان و شریف هستند و تمامی عزادارن را که در روز عاشورا به خانه هایشان می روند ، مهمانان امام حسین (ع) می دانند .

وی تاکید کرد: در روز عاشورا ۳۰ روستا  به صورت دسته روی به رودبار می آیند تا در عزای امام حسین (ع) به عزاداری بپردازند و در این بین نیز روستای رودبار میزبان دسته های مختلف عزاداری از نقاط مختلف استان مازندران نظیر بابل ، قائمشهر، ساری و … می باشد.

این استاد دانشگاه، گفت: در روزعاشورای حسینی به خاطر رسوم خاصی که در این روستا برگزار می شود، حدود ۷۰ هزار نفر از مشتاقان ابا عبدالله الحسین (ع) به این روستا می آیند و هر خانواده  در روستای رودبار هراز پی به صورت میانگین به ۲۵۰ نفر اطعام دهی می کند.

وی ادامه داد: خیلی از افراد تصور می کنند مردم روستا به خاطر وقف زمین روستای رودبار باید در روز عاشورا اطعام دهی کنند ولی این تصور کاملا اشتباه است چرا که وقف زمین رودبار مربوط به اداره اوقاف می شود و تمامی افراد روستا بابت تمامی خرید و فروشها به اوقاف پول پرداخت می کنند.

عضو شورای اسلامی روستای رودبارهراز پی افزود: این مراسم ربطی به وقف ندارد و مردم به خاطر عشق به ابا عبدالله حسین (ع) و ادامه دادن رسم و رسوم گذشتگان این آیین را همه ساله انجام می دهند.

وی در مورد ترافیک شدید در راههای منتهی به روستای رودبار در روز عاشورا گفت: پارکینک های زیادی تدارک گرفته شده است ولی به علت حجم بالای خودرو مشکل ترافیک در روز عاشورا فعلا حل شدنی نیست.

روح الله مطیع در همین خصوص تاکید کرد: معمولا ۱۰ روز مانده به روز عاشورا جلسه ای در فرمانداری به خاطر همین مراسم تشکیل می شود که با حضور ادارات مختلف همراه است اما امسال به خاطر اینکه مراسم تقریبا با آخر تعطیلات تابستانی همراه بود اداره راهنمایی نیروهای کافی برای تنظیم ترافیک در روستای رودبار نداشت.

وی ادامه داد: متاسفانه ما نه حمایت مالی میشویم و نه حمایت معنوی و کمی مسئولین با روستای ما نامهربان هستند و به جای اینکه از ظرفیت موجود استفاده کنند، اقدامی صورت نمی دهند .

این استاد دانشگاه در پایان گفت : ما میخواستیم این مراسم که ۴۰۰ الی ۵۰۰ سال قدمت دارد را ثبت ملی کنیم ولی متاسفانه به علت عدم هماهنگی ها و حمایت های لازم از سوی مسئولان تا به حال این موضوع محقق نشد.