اجتماعی » سیاسی
کد خبر : 106851
شنبه - ۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۵

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح کرد: نقش لابی و واسطه گری در مجلس برای جلوگیری از اجرای نقش نظارتی نمایندگان/ دو وظیفه مهم مجلس قانونگذاری و نظارت است

اصغر مسعودی نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص نحوه عملکرد نظارتی مجلس دهم در طول دوسال گذشته اظهار داشت: طبق قانون یکی از وظایف اصلی نمایندگان بحث نظارت بر اجرای قانون توسط دستگاه های دولتی است که مجلس دهم سعی داشته به وظیفه نظارتی خود عمل کند. وی افزود: متاسفانه گاهی اوقات مواردی باعث […]

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح کرد: نقش لابی و واسطه گری در مجلس برای جلوگیری از اجرای نقش نظارتی نمایندگان/ دو وظیفه مهم مجلس قانونگذاری و نظارت است

اصغر مسعودی نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص نحوه عملکرد نظارتی مجلس دهم در طول دوسال گذشته اظهار داشت: طبق قانون یکی از وظایف اصلی نمایندگان بحث نظارت بر اجرای قانون توسط دستگاه های دولتی است که مجلس دهم سعی داشته به وظیفه نظارتی خود عمل کند.

وی افزود: متاسفانه گاهی اوقات مواردی باعث می شود که نظارت مجلس کم رنگ شود که آنها واسطه ها و لابی هایی است که در مجلس اتفاق می افتد و اجازه نمی دهد قانون به درستی عمل شود که موانع و محدودیت هایی را برای نظارت ایجاد می کند.

نماینده مردم استهبان و نی ریز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نظارت در مجلس دهم یک نظارت همه جانبه نبوده است، اظهار داشت: یک نماینده مجلس علاوه بر وظایف اصلی که بر عهده دارد وظایف دیگری را نیز در کنار آنها باید انجام دهد که فعالیتهای خارج از وظیفه اصلی گاهی اوقات باعث می شود وظایف اصلی خود دوربماند.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می شود مجلس دهم در بحث استیضاح از وزرا ضعیف عمل می کند، تصریح کرد: با توجه به تعداد سوالاتی که از وزرا تا کنون شده است، مجلس دراین زمینه ضعیف عمل نکرده است، اما گاهی وقت ها این دیگاه وجود دارد اگر وزیری را استیضاح می کنند این استیضاح به معنی رای عدم اعتماد است، این نگرش باعث می شود برخی ها احساس کنند اگر وزیری را به مجلس می کشانند بی شک باید کارت زرد یا کارت قرمز بگیرد و سلب اعتماد شود در حالی که استیضاح برای تببین واقعیت های موجود است و اینکه سوال حق نماینده است و وزیر هم باید مستدل از عملکرد خودش دفاع کند.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این سوال که چه نمره ای به عملکرد نظارتی مجلس می دهید، گفت: نظارت مجلس در حوزه های که قانون به آن اجازه داده است نظارت خوبی بوده است و نمره قبلی می گیرد اما نمره اش، نمره عالی نیست.

وی افزود: عملکرد مجلس بستگی به عملکرد مجموعه های مختلف نظارتی دیگر دارد مثلا در بحث مفاسد اقتصادی اخیر دولت یک نقشی دارد و قوه قضائیه نقش مهمتری دارد و درنهایت مجلس که نقش نظارتی دارد هم افزایی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند باید در بین دستگاه ها وجود داشته باشد تا با تفاهم مشکلات اساسی مردم را پیگیری کنند.

مسعودی پیشنهاد خود را برای بهتر شدن عملکرد نظارتی اینطور بیان کرد: به نظر من باید به قانون عمل شود، با قانون کسی تعارف نداشته باشد، اگر به قانون بدون ملاحظه شخصی عمل شود کار نظارت هم بهتر می شود مجلس دو وظیفه مهم یعنی قانونگذاری و نظارت را بر عهده دارد که مجلس بیشتر وقت خود را به قانون گذاری های متعدد و گاهی متناقض اختصاص می دهد که در نتیجه وقت برای نظارت بر قوانینی که تصویب کرده اند را ندارد.

شایان ذکر است طبق گزارشی که معاون نظارت مجلس در خرداد ماه سال جاری از اقدامات نظارتی مجلس در حوزه‌های مختلف ارائه کرد، جمع بندی ها حاکی از این بود که عملکرد مجلس در انجام وظایف قانونی خود در این حوزه ضعیف بوده است.