عضو فراکسیون امید مجلس: پیرسالاری در وزارتخانهها به کشور آسیب میزند/ دولت روحانی پیرسالار است/ لزوم حفظ وحدت و همبستگی برای عبور از مشکلات
محمود صادقی در همایش قانون گرایی و حقوق شهروندی با اشاره به پیشینههای تاریخی و اسلامی حقوق شهروندی اظهار کرد: با نگاه به نهج البلاغه میتوان به توجهاتی که به حقوق شهروندی شده را مشاهده کرد. وی با بیان اینکه مقصود از شهروند کسی است که عضو یک جامعهای به نام شهر است، ابراز کرد: […]
محمود صادقی در همایش قانون گرایی و حقوق شهروندی با اشاره به پیشینههای تاریخی و اسلامی حقوق شهروندی اظهار کرد: با نگاه به نهج البلاغه میتوان به توجهاتی که به حقوق شهروندی شده را مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه مقصود از شهروند کسی است که عضو یک جامعهای به نام شهر است، ابراز کرد: فردی که در این جامعه زندگی میکند در برابر دولت از حق برخوردار است و این رابطه متقابل بین دولت و مردم وجود دارد و اینطور نیست که دولت و حاکمیت به صورت یک سویه حکمرانی کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امام علی (ع) نیز حق را یک موضوع دو طرفه بین مردم و حاکمیت میدانستند، بیان کرد: از لحاظ تاریخی در دوره معاصر و به ویژه در دروه مشروطه، نهضت مشروطیت اساسا نهضت حقوق شهروندی است.
وی با بیان اینکه نخستین قانون اساسی کشور نتیجه عصر مشروطیت بود، افزود: ما فراز و فرودهای زیادی را در ۱۰۰ سال گذشته داشتیم تا اینکه در انقلاب اسلامی یک فصل جدیدی از تحول در حوزه حقوق شهروندی به وجود میآید و تصویر جدیدی از رابطه بین مردم و حاکمیت ایجاد میشود.
صادقی با اشاره به قانون اساسی کشور عنوان کرد: این قانون در حقیقت کف خواستهها است و قرار نبود سقف خواستههای ما باشد، گرچه در طول این چند دهه برخی از اصول آن چنان آرمانی بوده که دور از دسترس شده است.
وی با بیان اینکه قانون اساسی ما جامعه را در حال حرکت و تکامل تصور کرده است، خاطرنشان کرد: اگر غفلت کنیم هر یک ما امکان تبدیل شدن به یک دیکتاتور را چه در محیط خانواده و چه در جامعه را داریم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحث شوراها که در قانون اساسی نیز به آن تاکید شده است، ادامه داد: در همین شوراها نیز اگر غفلت کنیم خود اعضای شورا تبدیل به ضد آن حرکت دموکراتیک تبدیل میشوند.
وی با بیان اینکه جز با همت و تلاش و پرداختن هزینه نمیتوانیم بر موانع پیش رو فائق بیاییم، تصریح کرد: یکی از راههای غلبه بر موانع تشکیل سازمانهای مردم نهاد است که در استان زنجان شاهد آمار خوبی در این زمینه هستیم.
صادقی زنجان را یکی از استانهای سیاسی کشور دانست و گفت: عالمان، دانشمندان و مبارزان زیادی از این استان در عرصههای سیاسی و علمی حضور داشتند.
وی با بیان اینکه یکی موارد حقوق شهروندی امکان تشکل یابی است، تصریح کرد: وجود تشکلهای مختلف در کشور در مشارکت مردم در سرنوشت خود تاثیرگذار است چرا که مردم حق دارند در سرنوشت خود مشارکت داشته باشند و در این راستا تمام آحاد جامعه از جمله اقلیتها نیزحق مشارکت دارند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اعضای تشکلها نیازمند احساس امنیت هستند، اظهار کرد: اگر از این تشکلها پشتیبانی حقوقی کرده و از لحاظ روانی نیز احساس امنیت ایجاد کنیم نتیجه بخشتر بوده و در چارهجویی در حل مشکلات نیز موثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه اوایل انقلاب اکثر مسئولین کشور جوان بودند، خاطرنشان کرد: اتفاقی که افتاد این بود که این جوانان میخواهند همیشه جوان بمانند و جوانان نسلهای بعدی را به بازی نمی گیرند و اکنون نیز یکی از انتقادات جدی که به دولت فعلی میشود، پیر بودن آن است، باید گفت که دولت پیرسالار است.
پیرسالاری به کشور آسیب زده است
صادقی با اشاره به اینکه پیرسالاری در وزارتخانهها به کشور آسیب زده است، گفت: جوانان میتوانند سیستم اداره کشور را متحول کنند و این مطالبه به حقی است که ما از این دولت داریم، اگر جوانان در عرصههای مختلف به بازی گرفته شوند به طور یقین ما مسیر پیشرفت را بهتر طی خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه حق دسترسی به اطلاعات یکی از موارد حقوق شهروندی است، ادامه داد: در جامعهای که شهروند از حق برخوردار است باید بداند که حاکمیت چه تصمیمهایی را میگیرد، ما بعد از سالها کش و قوس قانون دسترسی آزاد به اطلاعات را تصویب کردیم و غیر از موضوعات نظامی و امنیتی بقیه قوانین، آئین نامهها و تصمیمات باید به اطلاع مردم برسد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دوران تحریمها عدهای کاسب میشوند و از تنگناها استفاده میکنند، اظهار کرد: علاوه بر اینکه ما باید در برابر دشمنان آماده شویم اما یکی از آسیبهای تحریمها بستن شدن فضای اطلاعات است یعنی به دلیل شرایط امنیتی دسترسی به اطلاعات محدود میشود و عدهای در این راستا از رانت اطلاعات استفاده میکنند.
وی با اشاره به اینکه حق پرسشگری یکی از ویژگیهای حکمرانی خوب است، عنوان کرد: این موضوع به این معناست که حکومت باید در مقابل مردم پاسخگو باشد و مردم بتوانند سوال کنند و هیچ چیز غیرقابل پرسش نباشد.
صادقی با بیان اینکه امکان پرسش باید در شرایطی که ابهامی وجود دارد، باید فراهم باشد، افزود: دولت نیز باید در مقابل مردم پاسخگو باشد و درمورد قولهایی که داده توضیح دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دولت با یک دیپلماسی حرفهای با توافق حاکمیت توانست از چالش هستهای خارج شود، خاطرنشان کرد: میشد از فرصتها استفادههای بهتری کرد اما عدهای در داخل کارشکنی کرده و سنگاندازی کردند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گرفتار رئیس جمهور عهد شکن آمریکا شدیم، افزود: ترامپ فقط با ما مشکل ندارد بلکه چندین از چندین عهدنامه بین المللی نیز خارج شده است.
وی تصریح کرد: آن چیزی که میتواند ما را از این گردنه سربلند بیرون بیاورد، وحدت، همبستگی، همفکری و هماندیشی است چرا که ما در کشور علایق و سلیقههای مختلفی داریم.
صادقی با بیان اینکه باید سلایق مختلف را به رسمیت بشناسیم، گفت: وحدت را باید در عین کثرت حفظ کنیم و جامعه را خط کشی نکنیم.