خرید ارزان گاز اشک آور، شوکر و باتوم در میدان گمرک/ صدور مجوزهای تقلبی در کسری از ثانیه
امروزه در جامعه شاهد بسیاری از دعواها و نزاع ها هستیم که باعث ضرب و جرح های خونین و بعضا حتی قتل می شود و موردی که در این خشونت ها به چشم می اید به کار گیری از سلاح های سرد در درگیری افراد بین هم می باشد. شوکر عامل بیهوشی علی دعوا بر سر […]
امروزه در جامعه شاهد بسیاری از دعواها و نزاع ها هستیم که باعث ضرب و جرح های خونین و بعضا حتی قتل می شود و موردی که در این خشونت ها به چشم می اید به کار گیری از سلاح های سرد در درگیری افراد بین هم می باشد.
شوکر عامل بیهوشی علی
دعوا بر سر جای پارک آغاز شد و با بیهوشی یکی از طرفین خاتمه پیدا کرد. علی و سهراب که در یک کوچه زندگی می کنند، بر سر جای پارک با یکدیگر درگیر شدند. بهانه آنها پارک کردن علی روبروی خانه سهراب بود. سهراب معتقد بود که خودرو علی مانع ورود راحت او به پارکینگ می شود و علی هم اصرار به پارک کردن خودرو در همان محل داشت.
آنها بعد از بگو مگو و رجزخوانی دست به یقه شدند و خیلی زود کارشان بالا گرفت. سهراب که از نظر جثه ضعیف تر بود، بعد از آنکه مشت اول را خورد دست به جیب برد و با شوکر برقی شوکی به علی داد.
علی نقش زمین و راهی بیمارستان شد. درگیری آنها با شکایت علی از سهراب به علت استفاده از سلاح سرد و غیرمجاز و دادگاهی شدن سهراب خاتمه یافت.
گاز اشک آور سلاحی برای رهایی از دست مزاحمان
سحر در یک درگیری خیابانی در حالی که برایش مزاحمت ایجاد شده بود با استفاده از گاز اشک آوری که در کیف خود به همراه داشت از خود در مقابل مزاحمان خیابانی دفاع کرد.
او که بارها برای این کار تمرین کرده بود، در مقابل مزاحمین دست در کیف خود کرد و با بیرون آوردن گاز فلفل آن را روی صورت مزاحم خالی کرد.
سحر گاز را به سمت سر و صورت مزاحمان اسپری کرد و باعث تیره شدن دید چشم یکی ازمزاحمان شد. با حضور ماموران پلیس در محل، مزاحمان به کلانتری برده شدند اما نکته ای که در این درگیری به چشم می آید، آن است که سحر برای دفاع از خود اقدام به استفاده از گاز اشک آور کرد و سوال اینجاست که این صلاح های سرد چگونه به دست مردم عادی می رسد؟
او برای دفاع از خود اقدام به استفاده از گاز اشک اور کرده است اما بدون داشتن حکم قضایی. استفاده از این سلاح بدون حکم قانونی خلاف و جرم محسوب می شود و حال او باید برای استفاده غیر قانونی از گاز اشک آور توضیحات خود را به مراجع انتظامی ارائه بدهد که چگونه آن را تهیه کرده است.
باتوم سلاحی جای چماق
اصغر در حال رانندگی بود که ناگهان یک جوان با اتومبیل خود جلو تاکسی او پیچید و ترمز زد. راننده تاکسی که غافل گیر شده بود با دست پاچگی به سپر خودرو سعید زد و به اصطلاح سپر او را پایین آورد.
سعید که به تازگی گواهینامه گرفته و خودرویی خریده بود باعث اشتباهی شد که منجر به تصادف شد با این حال هم مدعی آن بود که راننده تاکسی مقصر و او در این تصادف اشتباهی مرتکب نشده است.
با درگیری با راننده تاکسی و استفاده از باتوم که در صندوق عقب خودرو داشت به راننده تاکسی هجوم آورده و با سر او را شکست.
با آمدن افسر راهنمایی و رانندگی مشخص شد که سعید مقصر است و از طرف دیگر برای شکستن سر اصغر هم پرونده ای جداگانه برای سعید گشوده شد. پرونده ای با عنوان حمل و استفاده از سلاح سرد.
فروش سلاح سرد با مجوزهای تقلبی
در یک بازار گردی در بازار گمرک تهران به سراغ فروشگاه های فروش سلاح های سرد رفتم که اقلامی مانند شمشیر، قمه، خنجر، دشنه و پنجه بوکس می فروخت. این سلاح مصرف عمومی ندارد و بیشتر برای استفاده در نزاع ها و درگیری ها به کار می رود.
به داخل یکی از این فروشگاه ها رفتم و از فروشنده درخواست خرید پنجه بوکس و گاز اشک آور کردم او در جواب در خواست من پاسخ داد: نداریم، غیر قانونی کار نمی کنیم برو حکم بیار بهت وسیله بفروشم. با کمی اصرار و گفتن اینکه سلاح را برای دفاع از خود می خواهم و خلافکار نیستم، فروشنده کمی ملایمت نشان داد و مرا به پشت مغازه دعوت کرد.
در آنجا ویترینی از انواع سلاح های سرد وجود داشت که می توانستم هر کدام را که بخواهم انتخاب کنم. پنجه بوکس و گاز اشک آور را برداشتم و به فروشنده گفتم که مبلغ اینها چقدر است؟ گفت: «سرجمع دوتاییشون ۴۰۰ تومن».
از او پرسیدم که چطور می توانم حکم این سلاح ها را بگیرم که در جواب جمله جالبی گفت: «می تونی بری از پلیس حکم دولتی بگیری، اگه میخوای هم من میتونم بهت حکم بدم». با تعجب از او پرسیدم خودت؟؟!! در جواب گفت: «آره یه حکم بهت میدم با سربرگ حکم قانونی که تمام امضاها و… روی اون وجود داره و به نام خودت هم حکم رو صادر میکنم».
از فروشنده بابت هزینه حکم سوال کردم و در جوابم اینگونه پاسخ داد: «هزینه این دوتا سلاح و حکمش حدوداً یه تومن میشه». به او گفتم بگذارد که به فروشگاه های دیگر بروم و قیمت های بقیه فروشندگان را هم بررسی کنم و بعدا مزاحم شوم که برگشت و گفت: «عمو همه یه قیمت میدن همه هماهنگیم باهم».
او راست میگفت با جست و جو در فروشگاه های دیگر همه تقریبا یک قیمت را بیان می کردند و با یک تفاوت صد یا دویست هزار تومانی با یکدیگر می توانستم اقلام غیرمجاز را با حکم قانونی تقلبی تهیه کنم.
با این اوصاف و با عرضه راحت البته قاچاق و به صورت غیر قانونی سلاح سرد در بین افراد جامعه خطرات جدی جامعه را تهدید می کند چرا که در دعواها و بحث های بین یکدیگر چه جدل های خانوادگی و چه دعواهای خیابانی اعم از زورگیری ها مزاحمت ها و… خواسته یا ناخواسته با به همراه داشتن سلاح های سرد در میان افراد صدمات جبران ناپذیری وارد زندگی آنها خواهد شد و به عنوان دفاع از خود هر کاری که می خواهند می توانند با آن سلاح ها انجام دهند.
از این رو نیروی انتظامی اقداماتی جهت جلوگیری از تنش ها و درگیری با سلاح سرد انجام داده است و معتقد است که در اختیار داشتن سلاح سرد توسط مردم قدرت کاذبی به آنها می دهد که باعث استفاده نابجا در درگیری های گاها کوچک و ناچیز می شود و تبعات جبران ناپذ یری دامن افراد را می گیرد.
سردار حسین رحیمی رییس پلیس تهران بزرگ در خصوص فروش شوکر و افشانه های اشک آور در فضای مجازی گفت: همکاران ما در پلیس پیشگیری امادگی دارند تجهیزات انتظامی را به کسانی که صلاحیت لازم را داشته باشند ارائه دهند و کسانی که خواستار این تجهیزات هستند باید به شرکت های انتظام که زیر مجموعه پلیس فعالیت می کنند مراجعه کنند، اما پلیس با فروش غیرقانونی تجهیزات انتظامی به شدت برخورد خواهد کرد.
همچنین سردار محمدرضا مقیمی رییس پلیس آگاهی کشور در ارتباط با حمل سلاح سرد گفت: واردات، تولید و عرضه سلاح سرد ممنوع است و مرتکبان این جرم به ۶ ماه تا ۲ سال حبس و جزای نقدی بین ۲۰ تا ۸۰ میلیون ریال محکوم میشوند و این سلاحها حسب مورد به نفع دولت ضبط یا معدوم میشود.
سردار مقیمی در ادامه گفت: حدود ۷۰ درصد نزاعهای آنی (بدون مقدمه) منجر به قتل با سلاح سرد است که به سبب انگیزههایی همانند فحاشی یکی از طرفین، چشم در چشم شدن، تصادف ۲ خودرو، نزاع بر سر قیمت خرید و فروش اجناس صورت گرفته است.
وی ادامه داد و گفت: با توجه به اینکه در وقایع جنایی از قبیل قتل یک نفر کشته میشود از طرف دیگر متهم نیز به سبب ارتکاب به حبس ابد و یا قصاص محکوم میشود در نتیجه میتوان گفت که خانواده قاتل و مقتول هر دو از هم پاشیده و تباه میشوند.
از همین رو بر اساس ماده ۶۱۷ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ هر کس به وسیله چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر تظاهر یا قدرت نمایی کند یا آن را وسیله مزاحمت اشخاص یا اخاذی یا تهدید قرار دهد یا با کسی گلاویز شود در صورتی که از مصادیق محارب نباشد به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شود و چنان چه محاربه شناخته شود محکوم به حد خواهد شد.
آیت الله آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه در رابطه با زورگیری و حمل سلاح های سرد گفت: زورگیری توسط اشرار حسب موازین شرعی و قانونی مصوب تفاوتی میان به کار گیری سلاح سرد و گرم وجود ندارد و حکم محاربه دارد و مجازات آن نیز اعدام است.
با این وجود و تمام این اوصاف باید فکری ونظارت دقیقی به حال بازارهای فروش لوازم انتظامی و افرادی که فروش سلاح های سرد غیر قانونی توسط انها انجام می شود کرد و از فروش راحت این اقلام خطرناک در میان مردم جلوگیری شود چرا که با در اختیار قرار گرفت سلاح سرد توسط هر فردی می تواند خطر آفرین باشد و صدمات جبران ناپذیری را به دیگری وارد کند.