اخبار جدید«هستهای»از تهران تا نطنز/«فلسطین»موضوع اول جهان اسلام
گروه سیاست، محمدمهدی ملکی: فضای سیاست خارجی کشورمان در این هفته تحت تاثیر فرمایشات راهبردی و تعیین کننده رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز رحلت ملکوتی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، در خصوص اجرای مقدمات لازم از طرف سازمان انرژی اتمی به جهت دستیابی به ۱۹۰ هزار سو در چارچوب برجام، قرار داشت. بیانات مهم رهبری در رسانه […]
گروه سیاست، محمدمهدی ملکی: فضای سیاست خارجی کشورمان در این هفته تحت تاثیر فرمایشات راهبردی و تعیین کننده رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز رحلت ملکوتی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، در خصوص اجرای مقدمات لازم از طرف سازمان انرژی اتمی به جهت دستیابی به ۱۹۰ هزار سو در چارچوب برجام، قرار داشت.
بیانات مهم رهبری در رسانه های داخلی و خارجی بازتاب گسترده ای داشت و بسیاری از محافل سیاسی و رسانه ای بیگانه هم در این خصوص به نقد و تحلیل های مختلفی پرداختند.
از طرف دیگر این هفته به دلیل آنکه به روز قدس یا آخرین جمعه ماه مبارک رمضان ختم می شویم، عمده فعالیت های صورت گرفته در حوزه سیاست خارجی هم رنگ و بوی حمایت از فلسطین و مقاومت مردم مظلوم آن را داشت و همه تلاش کردند به نحوی از انحا خود را در تشویق مردم به حضور گسترده از راهپیمایی روز قدس و دامنه دار کردن حمایت های دیپلماتیک از مبارزان فلسطینی سهیم کنند.
از پیام های منتشر شده در فضای مجازی گرفته تا برگزاری مراسم هایی در برخی نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که همگی در راستای حمایت از آرمان مردم فلسطین به عنوان اصلی ترین مساله جهان اسلام بود.
مقام معظم رهبری بارها با تاکید بر این مساله که موضوع اول جهان اسلام همچنان موضوع فلسطین است، تاکید کرده اند که نباید اجازه دهیم دشمنان کاری کنند که این مساله از اذهان و افکار عمومی دور شود و مسائل انحرافی جایگزین آن شود.
قدس جولانگاه صهیونیستهای تروریست کودککش نیست
«حسین امیرعبداللهیان» در صفحه شخصی خود در توییتر در خصوص موضوع قدس شریف و آخرین وضعیت رژیم صهیونیستی پیامی را منتشر کرد.
وی در پیام خود اینطور نوشت: «اجازه داده نخواهد شد که اسراییل نامشروع امنیت خود را در منطقه تضمین کند و امنیت منطقه و ایران را به بازی بگیرد. با قدرت از متحدین خود و مقاومت در منطقه حمایت میکنیم. زمان به نفع تلآویو نیست. قدس قبله اول مسلمین است و نه جولانگاه صهیونیستهای تروریست کودک کش.»
دیشب شورای امنیت نمایش خیرهکننده انزوای آمریکا بود
«حمید بعیدینژاد» سفیر ایران در لندن در توئیتی، شکست آمریکا در تصویب قطعنامه پیشنهادی درباره فلسطین را نمایش خیرهکننده انزوای این کشور در شورای امنیت دانست.
«جمعه شب شورای امنیت نمایش خیرهکنندهای از انزوای آمریکا بود؛ قطعنامه پیشنهادی آمریکا پیرامون فلسطین که فقط خودش به آن رأی مثبت داد با قاطعیت رد شد، بعد آمریکا در حمایت از اسرائیل و برای جلوگیری از تصویب قطعنامه کویت که اکثریت اعضا از جمله متحدان خودش موافق آن بودند، آن را وتو کرد».
بیست ونهمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) در «مومبای هند»
سمینار بیست و نهمین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، با عنوان «امام خمینی (ره)، امید مستضعفان» جمعه ۱۱ خرداد با حضور سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای هند، رئیس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در مومبای و جمع کثیری از دیپلمات ها، اندیشمندان، شخصیت های مذهبی و روحانیون شیعه و سنی در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در مومبای (بمبئی) برگزار شد.
در این نشست سرکنسولگر ایران در مومبای، به سخنرانی پرداخت و مواضع ایران را در حمایت از مقاومت فلسطین و نفی اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی، برای حضار در آن مراسم بیان کرد.
مراسم سالروز ارتحال معمار کبیر انقلاب اسلامی در «پاریس»
مراسم بیست و نهمین سالروز ارتحال امام خمینی (ره) و سالروز قیام پانزده خرداد در محل بیت الزهرا (س) پاریس و با حضور «ابوالقاسم دلفی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه برگزار شد.
دلفی در این مراسم گفت: امام راحل، انقلاب اسلامی را به اوج عظمت و شکوه و همچنین ملت مسلمان ایران را به عزت و سعادت و مسیر حق و حقیقت راهنمایی کرد.
وی بیان کرد: امام در روزگاری که هم شرق فکر میکرد پایان دوران دین و خداپرستی است و هم غرب فکر میکرد که دور حکومت دینی خط ابدی کشیده است و هم شرق و غرب در سراسر جهان به تبلیغ علیه خداپرستی و دیانت و معنویت و اخلاق پرداخته بودند به عنوان یک فقیه بزرگ و عالم روشن ضمیر، عارف، سیاستمدار و یک انسان هوشمند توانست از پایگاه دین و با حمایت مردم در سراسر این سرزمین پرچم نهضت اسلامی را به اهتزاز درآورد.
سفیر ایران در فرانسه تصریح کرد: امام همان مرد شجاعی بود که نه در برابر استبداد و نه در برابر استعمار سر فرود نیاورد و با اتکا به خداوند و در مسیر اسلام ناب محمدی نهضت اسلامی را در مسیر هدایت برای پیروزی قرار داد.
کشته شدن یک «پرستار فلسطینی» ننگ روی ننگ است
«محمد جواد ظریف» وزیر امورخارجه با انتشار پیامی در فضای مجازی کشته شدن یک پرستار فلسطینی را ننگ روی ننگ دانست.
ظریف در پیام خود نوشت: «در هفتهای که رژیم اسرائیل پیامی احمقانه برای ایرانیها میفرستد و همزمان حامیان آمریکاییاش قطعنامهای را در محکومیت استفاده این رژیم از نیروی مرگبار علیه تظاهرکنندگان غیرمسلح وتو میکنند، تک تیراندازان آن یک پرستار فلسطینی را که به زخمیها کمک میکرد، به قتل میرسانند. این ننگ روی ننگ است.»
«نامه برجامی ظریف» به وزرای امور خارجه
در ادامه رایزنیهای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها در خصوص اقدام غیرقانونی و یکجانبه دولت آمریکا از جمله در خروج از برجام، ظریف وزیر امور خارجه کشورمان طی نامهای به همتایان خود، ضمن تشریح پیامدهای خطرناک این اقدام ایالات متحده، خواستار محکومیت زیادهخواهی و اقدامات غیرقانونی آمریکا از سوی این کشورها و تداوم اجرای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از سوی آنها شد.
وزیر خارجه کشورمان در این نامه با تأکید بر اینکه برجام بحرانی غیرضروری که بیش از یک دهه به درازا کشیده بود را خاتمه بخشید، تصریح کرد: برجام به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد ضمیمه و به موجب آن تائید شده است. لذا برجام فقط به امضاء کنندگان آن تعلق ندارد تا یک طرف بتواند بر اساس سیاست داخلی و یا اختلافات سیاسی با هیأت حاکمه سابقش، دل خواهانه و غیرمسئولانه آن را رد کند.
باید خسارات ایران جبران شود
ظریف در این نامه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران، علیرغم کارشکنیهای مداوم و اجرای معیوب تعهدات آمریکا از ابتدای اجرای این توافق، به تعهدات خود وفق برجام کاملاً پایبند مانده است، تأکید کرد: اگر قرار باشد برجام ادامه یابد، اعضای باقیمانده در برجام و سایر شرکای تجاری باید به کشورمان اطمینان دهند خسارات ایران ناشی از خروج آمریکا از برجام، بی قید و شرط از طریق اقدامات ملی، منطقهای و جهانی جبران میشوند.
اروپا بداند، ایران همزمان «تحریم و محدویت برجام» را نمی پذیرد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی خود در حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) با اشاره به برخی حرف های بعضی مسئولان اروپایی گفتند: به نظر می آید این دولتها توقع دارند ملت ایران هم تحریم ها را تحمل کند، هم از فعالیتهای هسته ای که نیاز قطعی آینده ایران است دست بردارد و هم محدودیتهای تحمیل شده بر ایران را ادامه دهد اما آنها بدانند که این خواب آشفته تعبیر نخواهد شد.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: ملت و دولت ایران این را تحمل نخواهد کرد که هم تحریم باشد هم در محدودیت و حبس هسته ای.
ایشان مسئولان سازمان انرژی هسته ای را موظف کردند به سرعت آمادگی های لازم را برای رسیدن به ۱۹۰ هزار سو (البته فعلاً در چارچوب برجام) فراهم آورند و مقدمات اجرای مسائلی را که رئیس جمهور دستور داده اند از همین فردا آغاز کنند.
ظهر روز سه شنبه ۱۵ خرداد، متعاقب فرمایشات رهبری، سازمان انرژی اتمی نشستی خبری را ترتیب داد تا به بیان شرایط موجود و آینده در صنعت هسته ای کشور بپردازد.
فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز است
«علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی، در این نشست خبری با بیان اینکه ما قبل از برجام توافقنامه پادمانی را مدنظر قرار میدادیم و بعد از برجام به این توافق، پروتکل الحاقی و ملاحظات برجامی اضافه شد، گفت: فعالیت های هستهای ایران صلح آمیز است و مبنای آن فتوای مقام معظم رهبری است. طبق این فتوا تولید و انباشت سلاح های هسته ای برای کشور ما حرام است و ما همواره خود را ملتزم به این اصل میدانیم و هیچ وقت از این اصل منحرف نشدیم.
اقدامات ایران خلاف برجام نیست
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: درصورت فروریزی برجام خیلی چیزها عوض خواهد شد که البته امیدواریم این اتفاق نیفتد، سازمان انرژی اتمی خود را برای همه سناریوها از قبل آماده کرده است.
صالحی با تاکید براینکه ما دیروز نامهای به آژانس بینالمللی انرژی اتمی فرستادیم و اقداماتی که قرار است آغاز کنیم را شرح دادیم، افزود: اقدامات ما خلاف برجام نبوده و واکنش ایران نیز به معنای شکست مذاکرات نیست.
وی تصریح کرد: برجام یک عامل اعتمادساز است که به جامعه جهانی نشان داد با مذاکره میتوان موضوعات حساس و چند وجهی را حل و فصل کرد و برجام در جهت تقویت انپیتی بسیار مفید بوده است اما اگر این توافق به هم بخورد اعتماد ایجاد شده فرو میریزد و اساسا انپیتی مبانیاش را از دست میدهد و شخصا معتقدم برجام عامل مهمی برای استحکام بخشیدن به انپیتی است.
آزموده را آزمودن خطاست
وی با بیان اینکه طرف مقابل اراده ملت ما را نیازماید زیرا آزموده را آزمودن خطاست، بیان داشت: طرف مقابل چهل سال است که در حوزه های مختلفی ملت بزرگ ایران را آزموده چه در جنگ تحمیلی که جنگ استکبار جهانی و غرب و شرق علیه ایران بود و چه بعد از آن، اما دیدید ملت با اراده ایران چگونه توانسته در مقابل این جنگ ایستادگی کند و الان شاهد قدرت ایران در منطقه هستید.
آمریکا متعهد می ماند، این اقدامات را امروز انجام نمی دادیم
«بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی هم در حاشیه این نشست و در جمع خبرنگاران اظهارداشت: ما با سرعت زیادی و در زمان کوتاهی میتوانیم بنا به فرمایش رهبرمعظم انقلاب در خصوص تهیه ملزومات جهت رسیدن به ١٩٠ هزار سو اقدام کنیم و این هیچ مغایرتی با تعهدات ما ندارد.
وی گفت: کاری که ما انجام میدهیم در چارچوب ضرورتهاست و با سرعت بیشتری انجام می شود؛ اگر آمریکاییها به تعهدات خود پایبند بودند ما این کار را سر حوصله انجام می دادیم و قبل از آن هشت سال و نیمی که باید تعداد سانتریفیوژهای خود را افزایش می دادیم این کار را به انجام میرساندیم و از آن زمان شروع می کردیم، نه امروز.
طرف مقابل حیرت زده خواهد شد
معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ما خارج از برجام انتخابهای متعددی داریم گفت: فعلا براساس فرمایشات رهبری در چارچوب برجام پیش میرویم منتها با سرعت کارهایی را که شاید میشد سالهای بعد انجام دهیم را در زمان کوتاهتری اجرا میکنیم.
کمالوندی ادامه داد: مواردی را هم که گفتیم طرف مقابل در صورت خروج از برجام، با مشاهده آن متحیر خواهد شد به معنای آن است که ما این سالها دست روی دست نگذاشته و کارهای زیادی انجام دادیم. زمانی که شرایط تغییر کند ایران به هیچ وجه دست بسته نخواهد بود و شرایط به گونه ای پیش خواهد رفت که طرف مقابل متحیر خواهد شد.
صالحی: مرکز مونتاژ سانتریفیوژ تا یک ماه دیگر کامل می شود
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در گفتگوی ویژه خبری که از مجمتع شهید احمدی روشن نیروگاه هسته ای نطنز روی آنتن سیما رفت از کامل شدن مرکز مونتاژ سانتریفیوژ تا یک ماه دیگر خبر داد و گفت: هنگامی که مذاکرات شروع شد و ما پیش بینی می کردیم که شاید این مذاکرات به نتیجه نرسد و یا اگر به نتیجه برسد با توجه به بدعهدیهایی که از آمریکا دیده بودیم، آمادگی لازم را به منظور برگشت پذیری ایجاد کردیم.
صالحی افزود: این سالن را قبل از آن که برجام، در سال ۹۳ احداث و تجهیزات آن را تامین کردیم. این سوله از چند غرفه تشکیل شده است؛ به عنوان مثال روتورها در سرعت های مختلف در این غرفه ها تست میشود.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: تمامی تست های لازم برای روتور و تجهیزات دیگری که در سانتریفیوژ به کار گرفته میشود در این سالن انجام می شود، همچنین یک سالن بزرگتری وجود دارد که در مرحله احداث قرار دارد و در آنجا کنترل کامل ۶۰ سانتریفوژ امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه این سالن ها از وقتی که رهبر معظم انقلاب دستور دادند به صورت شبانه روزی در حال فعال سازی است، گفت: طی ۴۸ ساعت گذشته اقدامات بسیاری صورت گرفته و امیدواریم حداکثر تا یک ماه دیگر فعالیت این سالن ها آغاز شود.
نطنز برای یک میلیون سو آماده شده است
صالحی در بخش دیگری از گفتگوی خود اظهار داشت: هر کدام از نیروگاه های ما که در حالت پایدار باشند به ۳۰ تن مواد یا سوخت غنی شده نیاز دارند، یعنی ۱۹۰ هزار سو برای تامین سوخت آنها نیاز داریم؛ یعنی برای هر نیروگاه ۱۹۰ هزار سو حداقل باید داشته باشیم. ما در حال حاضر سه نیروگاه داریم که این یعنی باید پیش بینی برای تامین مطمئن سوخت داشته باشیم.
صالحی اظهار داشت: باید پیش بینی خوداتکایی تامین سوخت را داشته باشیم. اگر سه نیروگاه داشته باشیم، می توانیم ۶۰۰ هزار سو غنی سازی داشته باشیم و در نطنز هم باید زیرساخت یک میلیون سو غنی سازی را آماده کنیم که تقریبا این زیرساختها را هم الان آماده کرده ایم.
وی افزود: کل مجموعه نطنز جایی برای ۴۸ هزار سو ماشین دارد و بستگی به نوع ماشین ها میزان سوی آنها متفاوت می شود، لذا ما زیر ساخت ها را از قبل تهیه کردیم و یکی از آنها که ۲۰ فروردین رونمایی شد تاسیسات برقی اینجاست که کار عظیمی بود و برق برای یک میلیون سو را آماده کردیم و از طرفی واحد اختلاط آن را هم برای غنای مورد نظر تهیه کردیم.
صالحی گفت: الان نطنز برای یک میلیون سو آماده شده است و اگر سیر طبیعی آن بود شاید چند سال زمان می برد. اگر فرض کنیم همه ۴۸ هزار ماشین را UR8 کنیم الان نمی توانیم چنین کاری کنیم چون شرایط فعلی ما ایجاب نمیکند.