اجتماعی » پیشنهاد سردبیر » سیاسی
کد خبر : 100215
شنبه - ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۲

“لاریجانی” چگونه رئیس شد؟

انتخابات هیئت‌رئیسه و ریاست مجلس شورای اسلامی بالاخره با کاندیداتوری محمدرضا عارف، حمیدرضا حاجی‌بابایی و علی لاریجانی برگزار و علی لاریجانی با کمک حمیدرضا حاجی‌بابایی و رأی اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی مجدداً، برای یازدهمین سال متوالی رئیس مجلس شورای اسلامی شد. گرچه ــ به‌گفته برخی اعضای فراکسیون امید ــ محمدرضا عارف برای کاندیداتوری و رقابت […]

“لاریجانی” چگونه رئیس شد؟

انتخابات هیئت‌رئیسه و ریاست مجلس شورای اسلامی بالاخره با کاندیداتوری محمدرضا عارف، حمیدرضا حاجی‌بابایی و علی لاریجانی برگزار و علی لاریجانی با کمک حمیدرضا حاجی‌بابایی و رأی اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی مجدداً، برای یازدهمین سال متوالی رئیس مجلس شورای اسلامی شد.

گرچه ــ به‌گفته برخی اعضای فراکسیون امید ــ محمدرضا عارف برای کاندیداتوری و رقابت با علی لاریجانی مردد بود اما گفته می‌شود برخی اعضای سرشناس فراکسیون امید و برخی سیاسیون اصلاح‌طلب خود را افراد پشت‌پرده فراکسیون امید می‌دانند بنا بر آنچه اصلاح‌طلب خواندن اکثریت مجلس دهم می‌دانند، عارف را به کاندیداتوری و رقابت با علی لاریجانی مجاب کردند.

در مرحله اول انتخابات ریاست مجلس به‌دلیل پراکندگی و تقسیم آرای اصولگرایان بین لاریجانی و حاجی‌بابایی، محمدرضا عارف موفق به کسب ۱۱۴ رأی در مقابل ۱۰۱ رأی لاریجانی و ۵۴ رأی حاجی‌بابایی شد که این عدد به‌دلیل نداشتن نسبیت لازم قیدشده در آئین‌نامه داخلی مجلس نتیجه نهایی را به دور دوم موکول می‌کرد.

و اما در دور دوم، حمیدرضا حاجی‌بابایی به‌نفع علی لاریجانی انصراف داد و از اعضای فراکسیون متبوع خود خواست در دور دوم به علی لاریجانی رای‌بدهند؛ بر همین اساس در دور دوم، از مجموع ۲۷۹ آرای مأخوذه، علی لاریجانی ۱۴۷ رأی و محمدرضا عارف ۱۲۳ رأی کسب کردند که این رأی منجر به ریاست مجدد علی لاریجانی در مجلس شورای اسلامی شد.

و اما افزایش ۴۶ رأی علی لاریجانی در دور دوم از ۱۰۱ رأی به ۱۴۷ و البته شکست محمدرضا عارف و فراکسیون امید در دور نهایی انتخابات ریاست مجلس نشان داد که فراکسیون امید یا فراکسیون مستقلان ولایی به‌تنهایی تصمیم‌گیر نیستند و فراکسیون مستقلان ولایی نیز منوط به همراهی با فراکسیون نمایندگان ولایی می‌تواند حرف آخر را در مجلس دهم بزند.